Bayılırım korku filmlerine.
Hem ağlarım hem giderim modumda, korka korka ama ayıla bayıla izlerim. (Sanki mecburum? :) )
Peki sizin korku filmi izlerken 'ah evladım arkada bak', 'hayır ona güvenme' vs. gibi 'ya şöyle olsaydı' dediğiniz olur mu?
Bakın bir şirket ne yapmış,
Anneciimmm!!!
30 Kasım 2010 Salı
28 Kasım 2010 Pazar
Hoşuma giden portmantolar / İKEA
1 ay sonra yeni bir eve taşınmış olacağız.
Şu an merkez sayılan bir yerden, taaa şehrin arabasız ulaşılamayacak uzak bir bölgesine gidiyoruz. Umarım verdiğimiz karardan pişman olmayız. Tekrar tekrar taşınacak gücü kendimde bulamıyorum çünkü.
İşim gereği projelendirme olayının hastasıyım :) Eşim 'bir sakin ol Seda' tandansında tepkiler verse de, elimde değil şimdiden
Şu an merkez sayılan bir yerden, taaa şehrin arabasız ulaşılamayacak uzak bir bölgesine gidiyoruz. Umarım verdiğimiz karardan pişman olmayız. Tekrar tekrar taşınacak gücü kendimde bulamıyorum çünkü.
İşim gereği projelendirme olayının hastasıyım :) Eşim 'bir sakin ol Seda' tandansında tepkiler verse de, elimde değil şimdiden
24 Kasım 2010 Çarşamba
Hoşuma giden laptop çantaları
Ne güzel laptop çantaları var,
Yetenekli olsaydım da zevkime göre kendim dikebilseydim keşke ... :(
Yetenekli olsaydım da zevkime göre kendim dikebilseydim keşke ... :(
Biz bunun içine ruj, parfüm, elma falan da koyarız.
Bunu çok sevdim, dergilerimle ve laptop bir arada! Üstelik sırtta taşıyabilirsiniz !
Macbook air için sleeve, şık bir kılıf
Kimilerinin de ciddiyete ihtiyacı var tabi
Kaynaklar:
www.etsy.com
22 Kasım 2010 Pazartesi
GAP turu 2. gün / Mardin
Mardin diyorum arkadaşlar, biri akan suları durdursun lütfen!
Ahh nasıl da, 'iyi ki gelmişim!' dedirttiren bir şehirsin sen? Varsan baksan çorak bir arazi, ne denizleri var masmavi insanı etkileyecek ne yemyeşil ağaçları.
Ama o tarihe bulanmış yapıları yok mu?
Gece ışıklandırılmış kalesi, görüntüsüyle büyüleyen üniversitesi, samimi ve sıcak çarşısı, sokakları, evleri, yemekleri, insanları...
Sokkalarda ve çarsınında keyifle gezdik, turda tanıştığım güzel insan Çiğdem ve eşi Apo ile.
Ha evet böyle güzel bir tesadüf oldu, gece eğlenmek için Kalenin alt tarafında kalan Seyr'i Mardin'e gittik, bu sırada ben blogumdan bahsettim arkadaşlara, Çiğdem de blogger değilmiymiş! Birbirimizden ayrılmadık gezi boyunca. Bir nevi hemşerilik müessesi bu bloggerlık, bana hissettirdiği bu oldu diyim yada :)
Her ne kadar biraz ağır olsa da tadını çok sevdim, daha önce Bostancı sahildeki Cercis Murat'da yemiştim ancak Selim amca burun farkıyla önde gider bence. Ki Hatay'ı beklemeyin, künefeyi de ayrıca burada tadın derim, çıtır çıtır...
En çok bu şehri sevdim Güneydoğu Anadolu illeri içinde.
Hani bulursanız uçak bileti uygun fiyata, düşünmeyin Mardin'e doğru yol alın bir haftasonu. 2 gün tam gelecektir, hatta biraz tadı damağınızda kalacaktır, ki kalsın da! Böylece tekrar gitmek isteyin benim gibi, gezmeye bir sebebiniz olsun ;)
20 Kasım 2010 Cumartesi
Ahmet Ümit Röportajı
Geçtiğimiz aylarda Ajanda Dergi'de yayınlanan, Ahmet Ümit'le yaptığım röportaj bu kez de kaçıranlar için gelsin :
· Romanlarınızda yarattığınız karakterlerin bir parçasının Ahmet Ümit’in kendisi olduğunu söylediniz. Yine de tüm kitaplarınızı değerlendirdiğimizde, kendinize en yakın bulduğunuz karakter kimdir?
Evet, yazdığım bütün karakterler, kendi duygu ve düşüncelerimden yola çıkarak oluşturduğum kahramanlardır. Çünkü her insanda bütün insanlığın özellikleri vardır. Ama bunlar içinde kedime çok yakın hissettiğim bazı karakterler de var tabii. Örneğin Patasana karakterini kendime çok yakın bulurum. Çünkü, hayata büyük bir coşkuyla başlar ama giderek insanların bu muhteşem yaşamı nasıl kötü hale getirdiğini anlar. Büyük bir düşkırıklığının içine düşer. İntikam almak ister ama bu yolun kendisini daha da beter bir hale getireceğinin farkında değildir. Onun karşılaştığı yıkımı, içinde kopan büyük fırtınayı çok iyi anlıyorum. Başına gelenler için onu öteki karakterlerimden biraz daha fazla seviyor olabilirim. Yine Kukla romanımdaki Adnan Sözmen karakterini de, kaybetmiş biri olduğu için biraz daha fazla seviyor olabilirim.
· Kitap yazma sürecinde önce kişilere mi karar verirsiniz, mekanlara mı, olaylara mı? Belirlediğiniz bir yönteminiz var mı?
Önce fikir gelir. Örneğin İstanbul hakkında bir roman yazmak fikri doğunca, şu soruları sorarım. İstanbul’la ilgili neyi anlatacağım? Roman hangi dönemde geçecek? Bu soruların yanıtlarına göre araştırmaya başlarım. Okumalar, incelemeler, uzmanlarla konuşmalar, geziler... Araştırmam ilerlerken, yani yazacağım konuyu öğrenmeye başlarken, romanın hikayesi de belirginleşir. Hikayeyle birlikte kurgu ortaya çıkar. Kurgunun ardından da karakterlerin kimler olacağı ve nasıl niteliklere sahip olacaklarına karar verilir. Onlar hakkında ayrıntılı notlar tutar, fiziksel özelliklerinden tutun da psikolojik niteliklerine kadar herşeyi ayrıntılarıyla anlatmaya çalışırım.
· Beyoğlu Rapsodisi’nde Beyoğlunda rehberlik ettiniz bize, İstanbul Hatırası’nda ise tarihi yarımadada. Tek başınıza İstanbul gezilerine çıktığınızı tahmin ediyorum, hangi semt yada mekanlar size huzur verir? İstanbul dışında etkilendiğiniz şehiler var mı?
Tarihi yarımada’yı çok severim. Balat’ın, Kocamustafapaşa’nın ara sokaklarında, yoksul evlerden yemek kokuları etrafa yayılırken gezmeye bayılırım. Beyoğlu’nda Galata Mevlevihanesi’nin bahçesinde oturmayı dünada hiçbir şeye değişmem. İnsana büyük bir dinginlik, huzur verir. Hafta arası adaları gezmeyi de çok severim. İnsansız sokaklarda, tembel kediler gibi aylak aylak dolaşmak gibisi yoktur.
İzmir’i çok severim, Konya’nın bazı semtlerini, yine Bursa’nın bazı semtlerini, Mardin’i özellikle de Midyat ilçesini, Eskişehir’i tabii Gaziantep’i... Bu şehirlerde birkaç gün geçirmek, turist gibi değil sanki orada yaşıyormuş gibi hissetmek, benim için muhteşem bir deneyimdir.
· Genç Türk yazarlarını okur musunuz ?
Tabii okurum, ülkemiz edebiyatının geleceği onlardır. Genç Türk yazarlarının neredeyse çıkan her kitabını alırım ama yalan olmasın beş on sayfa göz ataram, beni sararsa devam ederim, sarmazsa bırakırım. Bu o kitabın kötü olduğu anlamına gelmez, belki de ben anlamamışımdır. Ama anlamak için tekrar tekrar okuyacak zamanım olmadığından ne yazık ki bırakmak zorunda kalırım.
· Şu sıralar Türk Televizyonlarında da polisiye diziler boy göstermeye başladı. Kurgu, oyunculuk ve bütünlüğü göz önüne aldığnızda, yarattığı etkiyi nasıl buluyorsunuz ? Sürekli takip ettiğiniz bir polisiye dizi var mı yerli yada yabancı ?
Ne yazık ki ülkemizde polisiye dizi olarak adlandırılan dizilerin neredeyse çoğu polisiye olmaktan çok uzaktır. Çünkü polisiye dizi, ne polislerin yaşam hikayesiyle sınırlıdır, ne de racon kesen mafya şeflerinin cinayetlerini anlatır. Polisiye dizi, gizemli suçu anlatır. Henüz ülkemizde televizyon izleyicisinin böyle bir dizi izleme kültürüne sahip olduğunu düşünmüyorum. O yüzden yapımcılar, sağlam polisiye diziler değil, ya polislerin traji-komik öykülerini, ya yarı deli polisler karakterlerinin gündelik yaşamlarını ya da suç örgütlerinin başından geçmesi muhtemel öyküleri anlatmayı seçiyorlar. Zekadan yoksun, bol şiddet, bol komiklik, bol saçmalık içeren diziler. Çünkü halk bundan hoşlanıyor, inceden inceye tasarlanmış, düşünülmüş, zekaya dayanan senaryoları takip edecek bir anlayış henüz bizim televizyon izleyicisinde oluşmamış durumda.
Amerikalıların yaptığı CSI (Olay Yeri İnceleme) öykülerini anlatan dizileri ise ruhsuz ve fazla teknik buluyorum. Cinayetin insanlar üzerinde yarattığı tahribatı aktarmak yerine, kurşunun ya da bıçağın insan bedeninde yarattığı tahribatı anlatmayı tercih ediyorlar. Oysa şiddetin yükseldiği günümüz toplumunda, duyduğumuz gereksinim şiddetin açmaz bir yol olduğunun anlatılmasıdır. Cinayetin ölümü yüceltmekten başka bir işe yaramadığının altının çizilmesidir.
· Bir sonraki kitabınıızn konusu belli mi? Komiser Nevzat’ın hayatını okuyacağız galiba, eşi ve kızının başına neler geldiğini...
Hayır, Nevzat’ın ailesinin başına gelenleri bir başka romanda okuyacağız. Sıradaki roman tarihi bir polisiye. Daha doğrusu tarihi bir politik komplo. Gerçek bir olayı anlatacağım ama Bab-ı Esrar’ romanımda başıma gelenlerden sonra romanın konusunu artık açıklamıyorum. Sadece, Osmanlı İmparatorluğu’nun önemli bir padişahının iktidar olduğu dönemde yaşanan, soluk kesen bir politik suikasti kaleme alacağımı söyleyebilirim.
12 Kasım 2010 Cuma
SURNAME 2010 / İ.B.B. Şehir Tiyatroları oyunu
Heyyoo! Çok eğlenceli bir oyun izledim bugün!
Ay bir dakika, afilli bir giriş yapacaktım ben. Ehem, öhöm...
- 'Surname diye okunuyor sanırım' dedi esmer olan.
- 'Sörneym de olabilir' dedi doğal sarışın.
Yine ilginç bir tiyatro oyun başlığı daha. Yada ilginç olan 'SURNAME 2010'u haftalarca nasıl okumam gerektiğini bilememem.
Meğer yazıldığı gibi okunacakmış çünkü 'Surname' Türkçe bir kelime ve 'Sultan düğünlerini, büyük şölenleri konu edinen divan koşuk türü' imiş...
Oyunu yazan ve yöneten Yiğit Sertdemir de yaptığı işleri takip edilesicelerden.
Oyuncu kadrosunu da yürekten tebrik etmem gerek, ki zaten seyirci koltuğumdan kendilerini bolca alkışladım, içim rahat.
Ayrıca maske-Kukla-Kostüm tasarımcısı Candan Seda Balaban'ın peşine düşeceğim tez zamanda, Ajanda Dergi için bir röportaj almadan bırakmam :p
Gelelim oyuna, şimdi oyun başlıyor, Sühendan Hanım'la tanışıyoruz. Çok şanslı, çünkü eşinin ona bir süprizi var. İşte sonrası şenlik, eğlencelik !
Işık, dekor ve kareografi de oyunun bütünlüğünü hiç bozmamış, güzel bir uyum içinde akıp gidiyor sahneler.
Filifu'ya tabiki gönderme var (İmgeciğim :)), İstanbulbazlı sahneler ise en eğlendiklerim oldu.
Ayrıca 'Duman' müzik grubuna da bir gönderme vardı ki (bence tabi), gayet eğlenceli :p
Hani çocuğunuzu alın yanınıza, yada sevgilinizi, yada arkadaş grubunuzu, bulabilirseniz en ön koltuklardan ayırtın yerinizi ve eğlencenin tadını çıkarın.
-- Oyun tek perde ve 1.30 saat sürüyor --
Bir de yönetmenin içten bir yazısı va oyunla ilgili onu paylaşayım son olarak :
Ay bir dakika, afilli bir giriş yapacaktım ben. Ehem, öhöm...
- 'Surname diye okunuyor sanırım' dedi esmer olan.
- 'Sörneym de olabilir' dedi doğal sarışın.
Yine ilginç bir tiyatro oyun başlığı daha. Yada ilginç olan 'SURNAME 2010'u haftalarca nasıl okumam gerektiğini bilememem.
Meğer yazıldığı gibi okunacakmış çünkü 'Surname' Türkçe bir kelime ve 'Sultan düğünlerini, büyük şölenleri konu edinen divan koşuk türü' imiş...
Oyunu yazan ve yöneten Yiğit Sertdemir de yaptığı işleri takip edilesicelerden.
Oyuncu kadrosunu da yürekten tebrik etmem gerek, ki zaten seyirci koltuğumdan kendilerini bolca alkışladım, içim rahat.
Ayrıca maske-Kukla-Kostüm tasarımcısı Candan Seda Balaban'ın peşine düşeceğim tez zamanda, Ajanda Dergi için bir röportaj almadan bırakmam :p
Gelelim oyuna, şimdi oyun başlıyor, Sühendan Hanım'la tanışıyoruz. Çok şanslı, çünkü eşinin ona bir süprizi var. İşte sonrası şenlik, eğlencelik !
Işık, dekor ve kareografi de oyunun bütünlüğünü hiç bozmamış, güzel bir uyum içinde akıp gidiyor sahneler.
Benim oyundan anladığım zamanın İstanbullularının günlük telaşesi daha havadan sudan imiş, eğlenceleri daha şenlikli.
Günümüzde ise İstanbullular hep bir koşuşturmaca içinde, trafik, kalabalık toplu taşıma araçları, deprem, gösteriler vs. vs.
Filifu'ya tabiki gönderme var (İmgeciğim :)), İstanbulbazlı sahneler ise en eğlendiklerim oldu.
Ayrıca 'Duman' müzik grubuna da bir gönderme vardı ki (bence tabi), gayet eğlenceli :p
Hani çocuğunuzu alın yanınıza, yada sevgilinizi, yada arkadaş grubunuzu, bulabilirseniz en ön koltuklardan ayırtın yerinizi ve eğlencenin tadını çıkarın.
-- Oyun tek perde ve 1.30 saat sürüyor --
Bir de yönetmenin içten bir yazısı va oyunla ilgili onu paylaşayım son olarak :
Çok küçüktüm. Daha doğru düzgün yürüyemiyor muydum ne... İzmir’de tam Üçyol’a bir meydan kurulurdu. Meydanın ortasında da koca bir çadır. İçinde türlü hünerler, gösteriler... Ben ağzı açık seyreder, gıpta ile, kıskançlık ile düşler kurardım içinden o çadırın geçtiği.Çok küçüktüm. Son yazlık sinemalara ağabeyimle, ablamla kaçar, gizliden çiğdem çitleyerek filmler seyrederdik. Yaşar Usta’ları, Ferit’leri, Güdük Necmi’leri, Şekerpare’yi, Vecihi’yi... Gülerdim. Ama nasıl çok gülerdim. Oradaki herkes gülerdi. Görseniz, sanki birbirini hep çok sevmiş insanlardı tahta sandalyelerde yan yana oturup kahkahalar atan.Çok küçüktüm. Yolun köşesinde bir boyacı çocuk; sandukası devrilmiş, boyaları dağılmış, çökmüş olduğu yere ağlardı. Herkes koşardı boyacının yanına, elbirliği ile dağılan eşyalarını toplar, çocuğa da üç beş kuruş verip sırtını sıvazlardı. Sonra hep beraber silinirdi dağılmış boyanın yerde yarattığı iz. İsmini bilmediğimiz sübyana, omuz omuza sahip çıkardık biz.Çok küçüktüm. Güzelbahçe’de, evlerin ortasında koca bir masa. Masanın üstünde herkesin evinden getirdiği yemekler. Bir yandan şarkılar söylenir, bir yandan sohbetler edilirdi. Birinin derdi varsa, gözyaşı herkesin içinden geçer, toprağı öyle delerdi. Komşusu açken, tok yatan olmazdı. Herkesin yüzü gülmeden, kimse gidip uyumazdı.Büyüdüm bir ara. İstanbul’a gelmek icap etti.İstanbul, büyüklüğüme denk geldi. Kayboldum. Yalnızdım. Anlamadım. Kalabalıktı. Görmüyordu kimse kimseyi. Sanki İstiklal, bir ruhlar resm-i geçidiydi. Sevmedim şehri! Sandım ki, kabahat İstanbul’un... Hâlbuki büyümüştüm...Bu oyun, bir özür. Bir hatırlama. Bir barışma vesilesi… İstanbul’la... Birbirimizle...Yüreğimizde bir boşluk. Boşluğun içinde koca bir şenlik. Şenliğin içinde ortak gördüğümüz bir düş.Özlediğimiz her şey! Bir arada durmak. Yan yana, fark olmaksızın.Çevrenize bakın. Yanınızdakine, yörenizdekine.Çekin tutun kolunu. Bırakmayın.Sarılın. Benden söylemesi.Sımsıkı sarılın.Ortak aklın, ortak emeğin ürünü... Bir ekip ve emek oyunu. Beğendiğiniz her şey, ekibin başarısıdır. Beğenmediklerinizse benim kabahatim.Düş sizin, gerçek sizin.Şenliğinizi başlatın.Düşmemek için...Birbirinize sahip çıkın...
Yiğit Sertdemir
11 Kasım 2010 Perşembe
Şu sıralar günlerimin yarenleri
- Kıymetli blog 'Kediler ve kitaplar'da, Çavlan'ın bahsiyle tanıştığım 'Machinarium'.Bilgisayarınıza kolayca yükleyerek oynayabileceğiniz bu oyun haakında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Ben yeni bitirdim ve geçtiğimiz haftalarda ciddi bağımlısı olmuştum.
- İnkilap kitabevi'nin dergiler köşesinde tesadüfen rastlaştığım 'Roman Kahramanları'. Eğer bu ay Tenten'den bahsetmiyor olsalardı belki algımda bir seçicilik yaratmayacaktı. Ancak sayfalarca Tenten ile ilgili yazmışlar. Hatta Küçük Prens ile ilgili de. Üç ayda bir çıkan bu edebiyat dergisini gönül rahatlığıyla öneririm. En son 2004 yılıydı sanırım, PİCUS'u okumuştum böyle zevkle.
- Ben de kadrodayım diye demiyorum :) her sayfası zevkle okunan Ajanda dergi. Oturduğunuz yerden rahatlıkla okuyabilirsiniz, sinema, tiyatro, gezi, kültür-sanat takvimi, röportaj... Kendinize uyan bir konu seçip tadını çıkarın... http://www.ajandadergi.blogspot.com
- Ve bir de son olarak her günkü sıradan ve keyifli alışkanlığım. Yandaş medya bahane, Blog okumak şahane! :)
9 Kasım 2010 Salı
Güneydoğu Anadolu (GAP) turu hala :) 1. gün
1. günün sabahı her yere şaşkınlıkla bakakalışımın ardından, Diyarbakır'ı terk edip, Batman'a doğru yola çıktık.
Kafamda imajı oluşan Batman'la gördüğüm Batman arasında oldukça fark vardı.
Şehir merkezindeki binalar gayet moderndi, hazır giyim markalarından oldukça ünlülerinin büyük mağazaları vardı.(Adidas ve Levi's gibi) Yolları geniş ve bakımlıydı.
Derken Batman'ın bir ilçesi olan Hasankeyf'e doğru yolculuğumuz devam etti.
Bilirsiniz, hani baraj yapılınca tarihi eserler, yerleşim alanları ve şu an içinde yaşanan evlerin baraj suları altında kalacağı ilçemiz.
Kafamda imajı oluşan Batman'la gördüğüm Batman arasında oldukça fark vardı.
Şehir merkezindeki binalar gayet moderndi, hazır giyim markalarından oldukça ünlülerinin büyük mağazaları vardı.(Adidas ve Levi's gibi) Yolları geniş ve bakımlıydı.
Derken Batman'ın bir ilçesi olan Hasankeyf'e doğru yolculuğumuz devam etti.
Bilirsiniz, hani baraj yapılınca tarihi eserler, yerleşim alanları ve şu an içinde yaşanan evlerin baraj suları altında kalacağı ilçemiz.
Bu gördüğünüz akan nehir Dicle ve baraj suları da bu antik yerleşim alanını sular altında bırakacak.
Nihai yorumu size bırakıyorum ama özenmeden edemeyeceğim, yurtdışı gezilerimde görüyorum ufacık taş parçaları, kapıları bile şehir haritalarında TARİHİ ESER olarak işaretlenmiş, turist çekiyor. Benim memleketimde ise böylesine değerli yerler korunmak bir yana özenle(!) yok ediliyor.
Hasankeyf içinde bir antik kenti barındırıyor. Maalesef biz içini gezemedik, çünkü geçtiğimiz aylarda yaşlı bir amcanın üzerine taş düşmüş ve bu olay ölümle sonuçlanmış. Önlem olarak da şu an antik kentin içine turistlerin girmesi yasak.
Ne kadar etkilendim size anlatamam, sokakları, evleri, sahip olduğu tarihi geçmiş ile Hasankeyf kesinlikle büyüleyici ve gidip görülesi bir yer.
İstanbul'un boğaz manzaralı yalıları varsa, Hasankeyf'in de nehir manzaralı evleri var :p
Peki ya bu leyleğe ne demeli? Minarenin üzerine yuva yapmış, sağolsun uçtu fotoğraflandıktan sonra da böylece leyleği havada görmüş oldum.
8 Kasım 2010 Pazartesi
Paul Cezanne resimleri
Bendeniz, fotoğrafa 'resim' demeyen blogger'ınız Seda; şööyle güzelinden iki Fransız resmi paylaşayım dedim 9 günlük tatilimiz öncesi sizinle.
İçimiz açılsın, bayramda Paris'e yolu düşecek olanlar Musee d'Orsay'ın kapısını aşındırsın !
Ressamımız Cezanne empresyonist, yani izlenimci.
Alın size bir de empresyonizmin sözlük anlamı : Sanatta, dışetkilerin içe yansıması, içte izler bırakmasıve bu izlere dayanarak sanat eserlerini yaratması.
İçimiz açılsın, bayramda Paris'e yolu düşecek olanlar Musee d'Orsay'ın kapısını aşındırsın !
Ressamımız Cezanne empresyonist, yani izlenimci.
Alın size bir de empresyonizmin sözlük anlamı : Sanatta, dışetkilerin içe yansıması, içte izler bırakmasıve bu izlere dayanarak sanat eserlerini yaratması.
5 Kasım 2010 Cuma
Bu binalar hapşırdığınızda yıkılıyor, ha ha haaa hah hapşuuu!
Minicik bir velet iken bayılırdım iskambil kağıdından evler yapmaya.
Tıpkı Bryan Berg gibi, kendisi mimar ancak kulvarı farklı. İskambil kağıdından harikalar yaratıyor ammaaaa maddeci bir insan değil gözü anında kararıyor, atıveriyor şaheserinin üzerine karpuzları, hatta attırıveriyor başkalarına da, onca emeği anında yerle bir oluyor.
Bryan'ı kendime bu anlamda da yakın buldum, yıllarca itinayla tuttuğum günlüğümü 18 yaşında bir sobanın içinde cayır cayır yakıp, bundan psikopatça bir zevk almıştım :)
5-15 Ekim tarihlerinde Cevahir alışveriş Merkezi'nde imiş, iskambil kağıtlarıyla ve şovlarıyla tabi...
Ayasofya Camisini ve Galata Kulesini itinayla yapıp, itinayla(!) yıkmış.
Aşağıdaki videoda gösterisini izleyebilirsiniz, bu da kendisinin remi web sitesi : http://www.cardstacker.com
Bu Binalar Hapşırdığınızda Yıkılıyor!
TEB KOBİ TV.
Tıpkı Bryan Berg gibi, kendisi mimar ancak kulvarı farklı. İskambil kağıdından harikalar yaratıyor ammaaaa maddeci bir insan değil gözü anında kararıyor, atıveriyor şaheserinin üzerine karpuzları, hatta attırıveriyor başkalarına da, onca emeği anında yerle bir oluyor.
Bryan'ı kendime bu anlamda da yakın buldum, yıllarca itinayla tuttuğum günlüğümü 18 yaşında bir sobanın içinde cayır cayır yakıp, bundan psikopatça bir zevk almıştım :)
5-15 Ekim tarihlerinde Cevahir alışveriş Merkezi'nde imiş, iskambil kağıtlarıyla ve şovlarıyla tabi...
Ayasofya Camisini ve Galata Kulesini itinayla yapıp, itinayla(!) yıkmış.
Aşağıdaki videoda gösterisini izleyebilirsiniz, bu da kendisinin remi web sitesi : http://www.cardstacker.com
Bu Binalar Hapşırdığınızda Yıkılıyor!
TEB KOBİ TV.
3 Kasım 2010 Çarşamba
Güneydoğu Anadolu (GAP) turu 1. gün
Amacım tarihler ve özel isimlerden bahsederek uzun bilgiler aktarmak değil.
Topu topu 5 gün kaldığım bölge hakkında boyumdan büyük laflar etmek de değil.
Ben bir turist olarak gittim Güneydoğu Anadolu'ya, şehirlerin ünlü meydanlarını, tarihi eserlerini ve yapılarını gördüm. Fırsatını bulduğum her an da orada yaşayan insanlarla sohbet etmeye çalıştım.
Edindiğim genel izlenimleri de sizinle paylaşmak istiyorum, yorumlarla katkıda bulunmak isteyen olursa çok sevinirim.
Olumsuz önyargılarla gitmemiştim, ama giderken güvenlik anlamında korktuğumu da belirtmek isterim. Ki korkularım yersizmiş, olumsuz hiçbir durumla karşılaşmadık.
Eşimle beraber çıktığımız yolculuğumuz Sabiha Gökçen Havalimanında, pek sevgili arkadaşım Sinem'in hediyesi Yekta Kopan'ın bu yıl Haldun Taner öykü ödülünü alan 'Bir de baktım yoksun' kitabı eşliğinde başladı.
İstanbul'umdan, Diyarbakır'a bir buçuk saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaştık.
Alçalırken uçaktan gözüme çarpanlar: Dağların ağaclik olmaması ve evlerin cati yerine dam'a sahip olmasıydı. Ve inişten sonra şimdiye kadar gördüğüm en küçücük havalimanıyla tanıştım.
Kahvaltı etmek için çarşının içinde bir han'a gittik.
Olsun çaydanlığımız güzel deyip, kahvaltımıza devam ettik.
Daha sonra şu an tadilatta olan 'Ulu Cami'ye gittik.Mimarisi ve otantik havası görmeye değer.
Üçüncü durağımız Diyarbakırlı yazarımız Cahit Sıtkı Tarancı'nın pek şahane eviydi. Tarancı ailesi mevsimine göre bu konağın farklı bölümünde yaşarmış.
Şehir hakkındaki genel izlenimlerim, gördüğüm çoğu hemcinsimin başı kapalı idi, erkeklerin belirgin özelliği ise rahatlıkla size bakıyor olmaları. İstanbul'da da yaşıyoruz tabi ama Diyarbakır'da hissediyorsunuz.
Şehir içinde gördüğüm binalar beklediğimden daha modern geldi bana ve sık sık kitapçı gördüm dükkanlar arasında bir de dikiş makinesi satıcı/tamircileri vardı bolca gözüme çarpan.
Halkın İbrahim Tatlıses sevgisi ise malumunuz.
Ben de bir turist olarak etrafıma meraklı gözlerle bakıyordum ve bir beyefendiden rica ettim, foroğrafınızı çekebilir miyim diye, sağolsun kabul etti.
Topu topu 5 gün kaldığım bölge hakkında boyumdan büyük laflar etmek de değil.
Ben bir turist olarak gittim Güneydoğu Anadolu'ya, şehirlerin ünlü meydanlarını, tarihi eserlerini ve yapılarını gördüm. Fırsatını bulduğum her an da orada yaşayan insanlarla sohbet etmeye çalıştım.
Edindiğim genel izlenimleri de sizinle paylaşmak istiyorum, yorumlarla katkıda bulunmak isteyen olursa çok sevinirim.
Olumsuz önyargılarla gitmemiştim, ama giderken güvenlik anlamında korktuğumu da belirtmek isterim. Ki korkularım yersizmiş, olumsuz hiçbir durumla karşılaşmadık.
Eşimle beraber çıktığımız yolculuğumuz Sabiha Gökçen Havalimanında, pek sevgili arkadaşım Sinem'in hediyesi Yekta Kopan'ın bu yıl Haldun Taner öykü ödülünü alan 'Bir de baktım yoksun' kitabı eşliğinde başladı.
Alçalırken uçaktan gözüme çarpanlar: Dağların ağaclik olmaması ve evlerin cati yerine dam'a sahip olmasıydı. Ve inişten sonra şimdiye kadar gördüğüm en küçücük havalimanıyla tanıştım.
Kahvaltı etmek için çarşının içinde bir han'a gittik.
Peynirler bizim damak tadımıza uygun değildi, bana tuzlu geldi ve biberli mezeler de oldukça acıydı.
Daha sonra şu an tadilatta olan 'Ulu Cami'ye gittik.Mimarisi ve otantik havası görmeye değer.
Son olarak Diyarbakır şehrinin sur içi kısımlarında dolaştık, 5.8 km uzunluğu ile dünyanın en heybetli 4. suru olduğunu söyledi rehberimiz.
Şehir içinde gördüğüm binalar beklediğimden daha modern geldi bana ve sık sık kitapçı gördüm dükkanlar arasında bir de dikiş makinesi satıcı/tamircileri vardı bolca gözüme çarpan.
Halkın İbrahim Tatlıses sevgisi ise malumunuz.
Ben de bir turist olarak etrafıma meraklı gözlerle bakıyordum ve bir beyefendiden rica ettim, foroğrafınızı çekebilir miyim diye, sağolsun kabul etti.
Benim ülkem, benim insanım. Güzel izlenimlerle şehirden ayrılıp, Mardin'e doğru yola çıktık...
Sonraki yazıma kadar bir Cahit Sıtkı Tarancı şiiriyle veda ediyorum :
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.