27 Ağustos 2012 Pazartesi

yaklaşan bir tatil

Yakın zamanda, yakın bir ülkeye...



Kaynak: Pinterest

26 Ağustos 2012 Pazar

Meltem Cumbul evlenmiş ya

Birincisi 'ee bize ne?', doğru vallaha; mutlu olsunlar vs. de damadın babasının açıklamaları nedir arkadaş?
Şimdi Meltem Cumbul 42 yaşında, beyi de 28 imiş.
Damadın 54 yaşındaki babası da bu yaş farkına takıntılı, haydi bir yerde haklı da diyeceğim geldi ama sen 70'lik adamların 25'lik kızlar almasını tasvip eder gibi konuş; sonra 'genç erkek yaşlı kadın'a tavır al.

Aklından geçeni patır patır uluorta konuşman yeterince kötü bey amca, düşüncelerin daha da kötü ama.

Kim ne konuşmuş yahu diyip de beyanatı okumak isterseniz işte burada.

İzmir'de hayvanat bahçesi gezisi - İzmir Doğal Yaşam Parkı

Benim hayvanlar alemi bilgim biraz kıt. Fil ve aslan haricinde diğerlerini pek tanımıyordum yani, o derece. Şimdi el kadar bebe yarın bigün gelecek 10 yaşına, eş dost ortamında su aygırına sayemde tilki diyecek diye korkumdan hepsinin 7 sülalesini yakın takibe aldım. Kedigillere hangileri mensup, kürklerinin desenine göre leopar, kaplan nasıl ayrılır falan zorlandınız mı gelin bana sorun seviyesine ermek üzereyim. Peki bu nasıl mı oldu? Tabiki çok çalışarak :p
İzmir'de bakımlı ve büyük bir hayvanat bahçesi olduğunu duymuştum. Çekirdek aile olarak gezdik ve bayıldık. Yıllar önce Fuar'da olan ufak hayvanat bahçesini taşımışlar Çiğli'ye, adı da İzmir Doğal Yaşam Parkı olmuş.
Efe 1 yaşına gelmek üzere, hayvanlara karşı ilgisi oldukça fazla. Yolda kedi, köpek görünce onlara sesleniyor, komşularımızın Golden'lerinin peşinde. 
Hayvanat bahçesinde ise, çoğu hayvan uzakta kaldığı için; ondan beklediğim performansı göstermedi. Yakından gördüklerinde ise oldukça heyecanlandı, hele çıkışta hediyelik eşya dükkanındaki peluş oyuncaklara verdiği tepkiler... Gerçek sandı onları, keh keh keh güldü hepsine :)
İzmir'deki Hayvanat Bahçesi görülmeye değer, tertemiz, bakımlı, çok güzel bir işletme olmuş. Giriş ücretleri de çok uygun. 0-6 yaş ücretsiz, öğrenci 1 TL, tam 3 TL.









Kışın da Polonezköy'de mini bir hayvanat bahçesi gezisi yapmıştık, buraya buyrun.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Bayram kartları

Blog etkinliğinin yanı sıra Efe adına ailemize de kartpostal gönderdik bu bayram.
Dayı, amca, büyük teyze, dede ve babaannesini ne çok sevdiğini söyledi.






Kartlarımız da PTT'dendi. Çoğu postaneden ücretsiz edinebilirsiniz. Yurtiçine kapalı zarf ile gönderi 1 TL, tebrik kartpostalı açık yani zarfsız giderse 50 Kuruş.

14 Ağustos 2012 Salı

Şehir Hatları ile Boğaz Turu

İstanbul'da yaşıyorsan boş vakitlerinde yapacağın aktiviteler sınırsız bence. Hele haftaiçine denk geliyorsa bu boş vakitler, daha da keyifli. Etrafta az kişi var ve tadını çıkarmak sana kalıyor.
İnstagram kullanıcı adım: Disavurum
Çok sevdiğim teyzem Nuran ile 'Boğaz Turu' yapmaya karar verdik, Efetoş'u da (tabiki:)) yanımıza alıp; sohbet muhabbet çok güzel bir gün geçirdik.

Şimdi ben size adım adım ne yaptığımızı, ücretlerini ve mini çakal tüyolarını bildireyim.

  • Ulaşım: Şehir Hatları Vapuru. Bir de TURYOL'un motorları var alternatif ama biz sakin, sessiz, büyük bir vapur olması nedeniyle 'Şehir Hatları'nı tercih ettik.
  • Ücret: Uzun Boğaz Turu (UBT) 25 TL, Kısa Boğaz Turu(KBT) 10 TL (Eminönü'nden Ortaköy'e gidiyor Kısa Boğaz Turu) Gişelerde kredi kartı geçmiyor, nakit para olsun yanınınza yada akbiliniz dolu gidin.
  • Hareket noktası ve Rota: (UBT)Eminönü, Beşiktaş, Kanlıca, Sarıyer'den yolcu alıp, Rumeli Kavağı'na uğrayıp; Anadolu Kavağı'nda 2.5 saat mola verip; aynı güzergahtan geri dönüyor.
  • Saat tarifesi: Eminönü'nden kalkış saatleri 10:35, 12:00, 13:35. Biz 10:35'e bindik(UBT), akşam Eminönü'ne geri göndüğümüzde saat 16 civarı idi. Daha detaylı tarife bilgisi için buraya tıklayınız.
  • Vapura kesinlikle ilk durak olan Eminönü'nden binin ve hareket saatinden yarım saat önce orada olun. Kapılar açılır açılmaz insanlar akın edip güvertede yerlerine oturuyor, koltuk numarası olmayan çoğu yerde yaşanan olay; ilk giden kazanır!
  • Kanlıca'ya yolcu almaya uğradığında gemi, görevliler 2,5 TL karşılığında Kanlıca Yoğurdu servis ediyorlar, bize ulaşamadan bitti; onu da dağıtıma çıktığı an almakta fayda var. Vapurda çok yabancı turist oluyor, sağolsunlar hiçbir fırsatı kaçırmadılar :)
  • Anadolu Kavağı'na vardığınız an tüm restoranlar sizi kapmaya çalışacak, fiyatlar hemen hemen hepsininin aynı; deniz kenarı olanı tercih edin bence. Biz orta boy bir Levrek'i 10TL'ye yedik, kalamar 2 kişi için yeterli idi 12 TL; tadları da çok güzeldi. Efes kutu bira 7 TL. Balık sevmeyene köfte, et yapan bir iki restoran da var ama Anadolu Kavağı küçücük bir kasaba; çok da çeşit beklemeyin.
  • Kavak'ta Kale gezilebilir, tabi arabanız varsa. Yürünecek mesafe değil, manzarası çok güzeldir eminim tam tepede, yine de deniz kenarında yemek yiyip, sohbet etmeyi tercih eredim. Başka yapacak bir aktivite yok.
  • Vapura dönüş saati 15:00 ama kapılar 14:30'da açılıyor. Artık ne yapacağımız biliyoruz, tabiki 14:30'da iskelede olup, dönüş için kendimize vapurda güzel bir yer seçiyoruz.
  • Türk Kahvesi içme faslını da vapura bırakmanızı öneririrm, 'oh ne güzel yaptık bugün' derken bir yandan deniz havası, İstanbul'a baka baka...
İlk durak Eminönü, vapurda yerimizi aldık


İtalya deseler inanırım, hoş benim İstanbul'um hepsinden güzel...

Rumeli Kavağı

Anadolu Kavağı
ve dönüş...

Yer cücem vapur halkıyla ahbap oldu/her zamanki gibi

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Bir Şiir 1 Resim #2

DENGE

Sizin alınız al inandım
Sizin morunuz mor inandım
Tanrınız büyük amenna
Şiiriniz adamakıllı şiir
Dumanı da caba

Bütün ağaçlarla uyuşmuşum
Kalabalık ha olmuş ha olmamış
Sokaklarda yitirmiş cebimde bulmuşum
Ama sokaklar şöyleymiş
Ağaçlar böyleymiş
Ama sizin adınız ne
Benim dengemi bozmayınız

Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim diz boyu sulara
Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle dövüşemem
Benim bir gizli bildiğim var
Sizin alınız al inandım
Morunuz mor inandım
Ben tam kendime göre
Ben tam dünyaya göre
Ama sizin adınız ne
Benim dengemi bozmayınız

TURGUT UYAR




BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU


11 Ağustos 2012 Cumartesi

Sevgili Arsız Ölüm - LATİFE TEKİN / Kitap

Bu aralar üstüste çok güzel kitaplar okuyorum, denk geldi.
Çeviri olmadığı için Türk yazarların kitaplarını yeğ tutarım. Latife Tekin'i yeni buldum, kıymetli hazinem oldu :) Farklı bir üslüpla yazılmış, sıcacık bir kitap 'Sevgili Arsız Ölüm'. 

Aslında diyalog bol ise daha zevkli oluyor okumak benim için, bu kitapta ise çok çok az konuşuşturmuş yazar kahramanları; hep anlatmış sonra ne oldu, o ne yaptı diye. Bir Türk ailesinin hayatını su gibi, bir çırpıda okudum. Hikayenin, anlatımının farklı bir lezzeti var.

Leylak Dalı, Latife Tekin'in 'Berci Kristin Çöp Masalları' kitabı için de güzel dedi, elimdeki kitapları bitireyim; onu da okunacaklar listeme ekledim.

10 Ağustos 2012 Cuma

11 aylık bebeğim neler yapar oldu?


  • 9.4 kg  78 cm
  • Yemek gördüğünde 'mamm ma' ve gel diyor
  • Elinden tuttuğumuzda bize ağırlığını vermeden yürüyor, tek elini tuttuğumuzda çok korkuyor; iki elini de tutmamızı istiyor
  • Kendi tutuna tutuna (buda duvar da dahil) her yere gidiyor
  • Müzik çaldığında dizlerini kırıp, poposunu arkaya ata ata dans ediyor
  • Akşam 19:30-20:00'da yatıyor, sabah 7'de kalkıyor. Arada bir kere biberonla mama içmek için ağlayarak kalkıyor
  • Bezini bağlarken sabit durmuyor artık, balık gibi hoopp sağa sola dönüyor
  • Banyo yapmayı, dışarı çıkmayı, insanların onunla ilgilenmesini, bulduğu her şeyi ağzına götürmeyi çok seviyor

9 Ağustos 2012 Perşembe

İstanbul'da güzel kartpostal bulabileceğiniz 10 adres


Pek çok kırtasiyede İstanbul fotoğraflarından oluşan kartpostal çeşitlerini bulmak mümkün. 1 TL'den aşağı satılan dükkan görmedim, 3 boyutlular 3 Lira idi. Bu kartpostalların görselleri ve sıradan olması beni başka seçenekler aramaya yönlendirdi.
Peki 'en güzel kartpostallar nerede' diye soranlara, bol çeşit postakartı satan 10 adres:

1- Keskin Color - Eminönü : Büyük Postane'den Sirkeci'ye doğru yürüyün, bir pasajın içinde 2 katlı dükkan. Üst katında yüzden fazla çeşit kartpostal var. Favorilerim eski İstanbul ilüstürasyonları oldu. Çoğunun tanesi 10 Kuruş.

2- Panter Kırtasiye - İstiklal Caddesi : El yapımı kartpostal sevenler bayılacaklar, bence fiyatları pahalı, yine de bir görün derim.

3- İstanbul Kitapçısı - İstiklal Caddesi: Belediye'nin işletmesi, fiyatlar gayet uygun. Orijinal karpostallar var, 3 boyutlu yada tahta gibi... (Evet tahta :), görmeniz gerek)

4- Levant - Tünel : İstanbul sever bir Fransız'ın yıllar önceki çizgileri. Favorim bu dükkandır. Tanesi 75 Kuruş. Meşrutiyet Caddesi'nde.

5- Sahaflar - Kadıköy : Genelde arkası yazılı kartpostallar oluyor, ama ıncık cıncık gezmeyi, araştırmayı seviyorsanız orjinal bir kaç parça bulabilirsiniz.

6- Sakıp Sabancı Müzesi - Emirgan : Sadece o Müze'de araştırdım, diğer Müzeler'de de vardır diye düşünüyorum. Kağıt ve baskı kaliteli, 1 TL ve 2 TL fiyatları.

7- Kartpostal Kitabı - Kurtuluş Yayınevi : Hobi marketlerde daha kolay bulunabilir, resim çizmek için alıyorlarmış genelde. Ünlü ressamların eserlerini karpostallaştırmışlar, kenarı tırtıklı kaldığı için bir daha tercih etmeyebilirim. Türk ressamlar serisi özellikle çok güzel ama, onu tekrar alacağım. 32 adet kartpostal 6 TL

8- Avrupa Pasajı - İstiklal Caddesi: Galatasaray Lisesinin tam karşısındaki sokakta, Çiçek Pasajı'nın yanında yer alıyor. Fazladan birkaç çeşit bulmak mümkün.

9- Ara Kafe - İstiklal Caddesi: Ara Güler'in çektiği bir Galatasaray manzarası fotoğraf kartpostallaştırılmış, gidip isterseniz size bir tane taktim edeceklerdir. 

10-Mektup - İstiklal Caddesi : El yapımı yada ithal kartpostallar ve mektup zarfları var. En beğendiğim dükkanlardan biriydi.www.mektupkirtasiye.com

Bonus olarak bir yer daha söyleyeyim POSTANELER. Bayram, sevgililer günü gibi özel günler için üretilmiş yada Türkiye'nin İstanbul, Mardin gibi güzel şehirlerinin fotoğraflarından oluşan kartpostalları ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Galata Mevlevihanesi'ni gezdik bu sefer

Ajanda Dergi'de caanım Müge yazardı 'İstanbul'da turist olmak' diye, nereleri gezelim fikir verirdi. O zaman çalıştığım için çoğu sadece okuduğumla kalırdı. Şimdi Efetoş'u kaptığım gibi aklıma neresi gelirse, hava şartları uygun oldukça geziyoruz. Toplu taşıma araçlarını kullana kullana hem de.
İnstagram'da 'disavurum' olarak varım, ben de ordayım!
Kafa dengim, kıymetlim Sinem ile sabah erkenden buluştuk Kadıköy'de, ver elini Karaköy vapuru, oradan Tünel derken girdik Galata Mevlevihanesi'nden içeri. Giriş ücreti 5 TL, bahçesi o kadar güzel ve sakin ki; İstiklal Caddesi'nin gürültüsü'nden uzaklaşmak istediğiniz an gidip kafanızı dinleyebilirsiniz.
Bizim amacımız Müze gezmek olduğu için bahçesinde vakit geçiremedik, müze kısmında ise Mevlana, Mevlevilik, tarikatlaşma süreci, Osmanlı ve Türkiye'nin değişen yapısının Mevlevihane'ye etkileri gibi pek çok konu hakkında genel fikir edinebilirsiniz.





Müze'de genel olarak yaratılan havayı sevdim, tabelalarla yönlendirmeler konusunda ise zayıf kaldığını düşünüyorum. İlk hangi bölümü gezmelisiniz, nerede solandırmalısınız kısımları açıklayıcı değil.


Minik bıcırığım da etrafa şaşkın şaşkın baka baka, kah bıdı bıdı kendince konuşarak gezdi bizimle. Uyumlu, Evliya Çelebi kılıklı Efe'm benim! :)
Sinem ve Efe'ye ışığa doğru yürürken
Hee audio guide alın bir de, her müze gezimde edinirim; hiç pişman olmadım şimdiye kadar. Bakın 'peşin satıcı' pozumdan da bu belli oluyor zaten...