Ben unlu mamüller yapma konusunda başarılı değilim. aslında yemek konusunda pek başarılı değilim. Allahtan ailimizde bir kişi, bir kurabiyeyi güzel yapıyor da biz de İnstagram'da yemek fotosu paylaşabiliyoruz :p
Eşim un kurabiyesinde bir markadır.
Sağolsun bu hafta 'çam ağacı' kurabiye kalıbı ile hünerini konuşturdu ve ortaya bu görüntü çıktı.
Çok lezzetli bu un kurabiyelerinden siz de yapmak isterseniz tarifi şöyle:
Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında teremyağ
1 kahve fincanı sıvı yağ
3,5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
4 su bardağı un (Unu en son ve azar azar ekleyin yoğururken)
Tüm malzemeyi yoğurun, istediğiniz şekli verin ve 150 derece fırında altları pembeleşinceye kadar (yaklaşık 45-55 dk) pişirin.
Pişen kurabiyelerinizin üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kurabiyeler kolay dağılıyor mu.Ben yapıp istanbul!a götürmek istiyorum.Yolculuğa dayanıklı mı?
YanıtlaSilparıldayan çiçek, yok dağılmıyor. Ağızda dağılıyor ama :)
YanıtlaSilÇok sallanmayacak şekilde bir yoğurt kabına, yada bir kutuya koyarsanız arada boşluk kalmazsa yani bir şey olmaz gider postayla.
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYORLAR ... EVDE TEK OLDUĞUMDAN BU YIL BEN HİÇ BİR HAZIRLIK YAPMADIM :(
YanıtlaSilooo süper gözüküyor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilağızda dağılıyorsa süpermiş o zaman,elinize sağlık.deneyebilirim
YanıtlaSilgörüntü güzel tadını merak ettım bizede yaparmı acaba;?
YanıtlaSildeniycem la :) yılbaşı için misafirlerim üzerinde hem de :) yanlız sıvıyağ kısmına zeytinyağı kullansam olur mı sıvıyağ hiç kullanmıyoruz?
YanıtlaSilBanyo suyu ve şeker tadında hayat, teşekkür ederiz, yaparsanız size de afiyet olsun.
YanıtlaSilAdsız, bize adını bahşeder misin :)
seçil Esen, yap valla hrika oluyor. Bence zeytinyağıyla olur, belki biraz kokusu değişir ama olsun, sen dene, kötü olsa da sende kötü olur, bizi uyarmış olursun, ni hahah hahahah :)