Malzemeler :
1 paket hazır güllaç yaprağı , 300 gr. ceviz içi , 2 kg süt , 750 gr. şeker,1 paket vanilya ve üzerini süslemek için mevsim meyveleri
Tencerede süt ve şekeri orta ateşte ısıtmaya başlıyoruz ama süt çok sıcak olmadan kepçe ile güllaç yapraklarının üzerine dökmemiz gerekiyor.
Derin bir borcam yada tepsinin içine ilk güllaç yaprağımızı yerleştiriyoruz , tepsi/borcam resimdeki gibi dar ise 1 yaprağı ikiye katlamamız gerekecek.
Her yaprağın üzerine şekerli sütü ,ardından cevizi döküyoruz .
Son iki kata geldiğimizde sütün içine vanilyayı da karıştıralım ve aynı süt-ceviz dökme işlemlerini yapmaya devam edelim.
3-4 saat içinde güllaç yufkaları sütü çekmiş olacak ve bu nefis tatlının üzerini fıstık,nar yada mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder