22 Aralık 2010 Çarşamba

İskambil kağıtlarının esrarı

Küçükken Sofi'nin Dünyası'nı okumuş muydunuz? Ben okumuştum, çok da sevmiştim. Yazar beni bissürü filozof ismi ve o filozofların bilimum gerekli,gereksiz sorusu ile tanıştırmıştı :)

(O bir masal anlattı :p)Ben büyüdüm ve 20'li yaşların son demlerinde bir insan olarak, Norveçli yazar Jostein Gaarder'in başka bir kitabını arkadaş hediyesi olarak aldım elime.

Kahramanımız küçük bir erkek çocuğu. Babasıyla beraber, evi terkeden annesi ANİTA'yı aramak için ATİNA'ya doğru yola çıkarlar.
Bu yolculukta cüce çıkar karşımıza, içmeseniz de tadının güzelliğini hayal edebileceğiniz mor gazoz'un varlığını öğreniriz.
İskambillerin sadece Joker kağıtlarını biriktiren bir kolleksiyoner vardır ayrıca, sırf bunu bilmek bile beni mutlu etti :)

Şimdi bu aralar hava soğuk ya, masal tadı verecek bu kitabı, sıcacık evinizde, roman kahramanlarıyla beraber Avrupa'da turlayarak keyifle okumanızı dilerim.

Fiat 500 "Italian Art" (III) - © databhi

6 yorum:

Saadet Topçu dedi ki...

Alacaklar listeme yazdım, bende okuyacağım, mor gazozu çok merak ediyorum :)

Dışavurum dedi ki...

Sen seversin gibi geliyor bana Saadet, görücez bakalım :)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Konusu ilginçmiş, bu kitabı kızıma da okutayım da annesinin kıymetini bilsin derim de şimdi okurun havasını bozmayayım:)

sophie'nin dünyası dedi ki...

merakla kitap hakkındaki düşüncelerini bekliyordum,listede ön sıralara taşındı, kesin okumalıyım artık.

Dışavurum dedi ki...

Kiraz çekirdeği, heheh alemsin :)

Sophie'nin dünyası, postu hazırlarken direkt aklıma geldin. Şimdiden keyifli okumalar.

Cemre dedi ki...

en kısa zamanda edinip okumalıyım.