21 Eylül 2011 Çarşamba

Gece uykusunun kıymetini bilin!

Okuldayken bugünlerin kıymetini bilin derlerdi ve bize hiç bir şey ifade etmezdi ya!

Hamileyken 'uyu uyu iyice' demişlerdi, doğal olarak yine bana bir şey ifade etmemişti.

Benim minik iyi huylu birine benziyor. Çok ağlamaz sızlamadı, yanlız 3. haftası bitmek üzere ve sanırım gaz sancıları ile tanışıyoruz...
Gece zaten en iyi gününde bile beslenmek için 3 kere kalkıyor ve kalkmalı da, ama artık bir de gece 3 saat mızıldıyor. Muhtemelen gazı var, çoğu bebekte oluyormuş. 
Allahım ne olur 'kolik' olmasın, aylarca süren daha da uykusuz günler bekleyecek yoksa beni.

Bu arada göya lohusayım. Yani beni tarlaya sürsen, hemen giderim o derece. Bir ayaklanma, bir canının kıymetini bilmeme. Ki manasız bulurdum, 'eltim normal doğum yaptı, ertesi gün evinin işini yapıyordu' söylemlerini. Niye ertesi gün ev işi yapılsın ki diye :)
Ev işi yapmıyorum da, ister istemez, toparlama, bir şeyler okuma vs. derken gündüzleri de uyanık geçiyor.
Yanımda kayınvalidem kaldı 3 hafta, ilaç gibi geldi. Yardım taleplerini sakın geri çevirmeyin.
Ve baştan yanınızda kalacak kişiyi (anneniz de olsa) 'hassas olabilirim beni idare et' diye uyarın derim, sonra o halinizle bir de insan ilişkilerini yönetmekle uğraşmazsınız hem.

Bu hafta eşim izinli, gündüz bir şekilde geçiyor da. Gece 12'de yatıp sabah 9 kalksam keşke - aralıksız uyuyarak.
Hamileliği biz üstlendik tamam, bari erkeklerden de süt gelseydi de beslenmeyi paylaşaydık!

Fotolar

5 yorum:

Sayın KARACA dedi ki...

Vallahi bende korkuyorum diyorum kimse inanmıyor. Allah yardımcın olsun canım. Gücün kuvvetin yerinde olsun. Bebeğinde sağlıklı hayırlı bir evlat olsun :)

Müge dedi ki...

Tatlım.. Kusura bakma aynen böyle hitap edesim geldi. Çünkü seni çok iyi anlıyorum ve sen de öyle güzel paylaşıyorsun ki :)

Uykuyu depolamanın imkanı olsaydı, uykusuzluktan şikayet eden anne olmazdı. O yüzden önceleri anlamadığına yanma :) (ne anlamlı konuştum yarabbim :D)
Çektiğim uykusuzlukları anlatsam, karşıki dağlar yıkılır. o zamanlarda şikayet ettikçe "böyle böyle büyüyecekler" denmesine acayip kızardım. Ben de böyle böyle öleceğim derdim :) Ama gerçekten de yıkıla döküle de olsa büyüyorlar, geçiyor gidiyor. Hatta bir tane daha doğurmayı isteyecek kadar :)
Çoook kolay gelsin.. Fazla ayaklanma, lohusalığının kıymetini bil derim sadece. Bu dönem geçince zaten koşturacaksın. Ayrıca tıbben de dinlenmeye ihtiyacın var. Sütünün bol olmasının iki yolu var: dinlenmen ve bol bol sıvı alman. Sakın emzirmekten yılma!
seni öperim, yavruyu da koklarım :)

Ipek dedi ki...

Yeni anneleri boyle gorunce korkmaya basliyorum, hamileligimde son 2 ay.. Ama korkunun ecele faydasi yok de mi? :P

Dışavurum dedi ki...

Sayın KARACA, amin; güce ihtiyacımız var gerçekten

Müge, memnun olurum içten hitabetin için :) Büyüyecekler evet, o kısma konsantre olmak gerek dediğin gibi, emzirmeye devam yana yakıla da olsa :)

Acai_berry, korkma evet zor ama değer. Katlanalımyacaka kadar değil diyim en azından, yine de uyu uyuyabildiğin kadar :)

burci dedi ki...

Merhaba Sedacım,

Ara ara acaba ben nasıl doğurcam nasıl büyütücem diye stres oluyorum bazen kendimi yapayalnız hisediyorum bu konuda ama heralde buda bir süreç denildiği gibi bir şekilde doğduğunu ve pıtırcana bakabildiğimi görmek istiyorum, O yüzden şuan senin bunu yaptığını gördükçe bir güç hissediyorum:) Uyku olayına bir çözüm yok sanırım herkesin dediği gibi bir zaman uykusuz kalıcaz zaten son zamanlar heralde yine hamileliktede uykusuz geceler bizi bekliyor yok dönemiycen uyuyamıycan diyorlar hepsi bir süreç bakalım. Sen yazılarını mutlaka yazmaya devam et :)