9 Ağustos 2012 Perşembe

İstanbul'da güzel kartpostal bulabileceğiniz 10 adres


Pek çok kırtasiyede İstanbul fotoğraflarından oluşan kartpostal çeşitlerini bulmak mümkün. 1 TL'den aşağı satılan dükkan görmedim, 3 boyutlular 3 Lira idi. Bu kartpostalların görselleri ve sıradan olması beni başka seçenekler aramaya yönlendirdi.
Peki 'en güzel kartpostallar nerede' diye soranlara, bol çeşit postakartı satan 10 adres:

1- Keskin Color - Eminönü : Büyük Postane'den Sirkeci'ye doğru yürüyün, bir pasajın içinde 2 katlı dükkan. Üst katında yüzden fazla çeşit kartpostal var. Favorilerim eski İstanbul ilüstürasyonları oldu. Çoğunun tanesi 10 Kuruş.

2- Panter Kırtasiye - İstiklal Caddesi : El yapımı kartpostal sevenler bayılacaklar, bence fiyatları pahalı, yine de bir görün derim.

3- İstanbul Kitapçısı - İstiklal Caddesi: Belediye'nin işletmesi, fiyatlar gayet uygun. Orijinal karpostallar var, 3 boyutlu yada tahta gibi... (Evet tahta :), görmeniz gerek)

4- Levant - Tünel : İstanbul sever bir Fransız'ın yıllar önceki çizgileri. Favorim bu dükkandır. Tanesi 75 Kuruş. Meşrutiyet Caddesi'nde.

5- Sahaflar - Kadıköy : Genelde arkası yazılı kartpostallar oluyor, ama ıncık cıncık gezmeyi, araştırmayı seviyorsanız orjinal bir kaç parça bulabilirsiniz.

6- Sakıp Sabancı Müzesi - Emirgan : Sadece o Müze'de araştırdım, diğer Müzeler'de de vardır diye düşünüyorum. Kağıt ve baskı kaliteli, 1 TL ve 2 TL fiyatları.

7- Kartpostal Kitabı - Kurtuluş Yayınevi : Hobi marketlerde daha kolay bulunabilir, resim çizmek için alıyorlarmış genelde. Ünlü ressamların eserlerini karpostallaştırmışlar, kenarı tırtıklı kaldığı için bir daha tercih etmeyebilirim. Türk ressamlar serisi özellikle çok güzel ama, onu tekrar alacağım. 32 adet kartpostal 6 TL

8- Avrupa Pasajı - İstiklal Caddesi: Galatasaray Lisesinin tam karşısındaki sokakta, Çiçek Pasajı'nın yanında yer alıyor. Fazladan birkaç çeşit bulmak mümkün.

9- Ara Kafe - İstiklal Caddesi: Ara Güler'in çektiği bir Galatasaray manzarası fotoğraf kartpostallaştırılmış, gidip isterseniz size bir tane taktim edeceklerdir. 

10-Mektup - İstiklal Caddesi : El yapımı yada ithal kartpostallar ve mektup zarfları var. En beğendiğim dükkanlardan biriydi.www.mektupkirtasiye.com

Bonus olarak bir yer daha söyleyeyim POSTANELER. Bayram, sevgililer günü gibi özel günler için üretilmiş yada Türkiye'nin İstanbul, Mardin gibi güzel şehirlerinin fotoğraflarından oluşan kartpostalları ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

20 yorum:

Nesrin dedi ki...

merhaba
kartınız bugün ellime ulaştı ne kadar mutlu olduğumu anlatamam !! çok teşekkür ediyorum .

Günün Notları dedi ki...

Postcrossing'e kayıt olduğumda en yakın arkadaşımla gidip Keskin Color'ı yağmalamıştık resmen :) Hatta kartpostal yetmedi birkaç tane İstanbul posteri aldık. Diğerlerini de mutlaka gezeceğim.
Bu arada kartın bana ulaştı Sedacım, en sevdiğim resimlerden biri. Bayıldım ve çok teşekkür ederim. Benimkileri yeni gönderdim kimseye ulaşmadı daha sanırım :(

RÇGce dedi ki...

Merhaba ,
Sizin kartınızda bana ulaştı , çok teşekkür ederim . Ben sizin yorumunuzun altına yanıt veremedim kendi bloğumda nedense , yayınla diyince görünmüyor sorunu anlayamadım ama :/

Dışavurum dedi ki...

Nesrin, bu yorumla ben de çok mutlu oldum şimdi!

Biraz Şöyle Biraz Böyle, Bu post'u hazırlarken aklımdaydın; Banu'nu işine yarar diye düşünüyordum ve yorum da bekliyordum senden :) 2 gündür bakmadım posta kutusuna, gelmiştir belki senin kartın, ulaşınca bildiririm.

Çiğdemce, İlk kartı sizden aldım, tekrar teşekkürler buradan da.

Sinem Ergun dedi ki...

Şahane bir post hazırlamışsın ellerine sağlık, aynı gazete haberi gibi, eminin pekçok kişinin işine yarayacak:)) Postcrossing projemizi unutma sonbahara gerçekleştirelim, sevgiler....

fermina daza dedi ki...

istanbul'a ilk gidişimde uğrarım ben buralara, iyi ki yazdın!

Dışavurum dedi ki...

Sinem Ergun, bu yazının yarısı sana ait zaten, beraber talan ettik.

fermina daza, işşşte postcrossingcilerin sevinci! :)

Günün Notları dedi ki...

Seda, bu kartpostal kitabını nereden aldın ? Nadirkitapta var bir tane ama 40 tl yahu :(

Dışavurum dedi ki...

Aaa yok Banucum, o kadar pahalı değil! Akmar'ın sokağında hobi malzemeleri satan dükkanlar var, o dükkanlardan birinden aldım. Resim yapanlar satın alıyormuş genelde. Kartpostal üzerindekine bakarak resim yapmak için.

sıradan biri dedi ki...

selam! bugün keşfettiğim bir kaynağı paylaşmak isrtiyorum:
lösev'in sanal dükkanından kartpostallar hem zarflı ve uygun fiyata; hem de lösev'e katkıda bulunmuş oluruz!
http://www.ispanak.com.tr/TR/Urun/Branslar.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF31C7A21930E7131C

erdemsenol dedi ki...

Kartpostalı sevelim, sevdirelim... Kahrolsun multi-mesıcık, Yaşasın kartpostal!!!

Adsız dedi ki...

Kartpostal gerçekten çok güzel bir şey. Adres paylaşımı da iyi olmuş :)

Çiğdem dedi ki...

Postcrossing'e başladığımda farklı bir şeyler göndermek istiyordum. İlk keşfim ispanak.com.tr olmuştu. Ama sonra bir çok insanın zarfsız kartpostalları tercih ettiğini görünce copy centerlarda en kalın kağıda kartpostal bastırmaya başladım. Dün de yeni bir şey keşfettim ikisatir.com.tr :) İlk kartpostallarımı sipariş ettim bile. Bu arada hazır yeri gelmişken sorayım ıspanak lösev kartları katlamalı, onları zarfsız yollasak oluyor mu gerçi pulu nereye yapıştıracağız :) bilemedim. sorayım dedim. sevgiler.

Unknown dedi ki...

İzmir'de güzel kartpostalların satıldığı bir yer bilen var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

Unknown dedi ki...

Merhaba www.sahafgezgin.com adresinden de güzel kartpostallar edinebilirsiniz, yüzde doksanı kendi fotoğraf ve kartportal koleksiyonumdan özenle seçilip kaliteli teni baskı olarak üretiliyor...

Unknown dedi ki...

Merhaba www.sahafgezgin.com adresinden de güzel kartpostallar edinebilirsiniz, yüzde doksanı kendi fotoğraf ve kartportal koleksiyonumdan özenle seçilip kaliteli teni baskı olarak üretiliyor...

Adsız dedi ki...

2017 kartpostal cesitleri icin takip edin. 100lerce çeşit kartpostal ilk defa internette sizlerle buluşuyor. postcards_kartpostal
https://instagram.com/_u/postcards_kartpostal?r=sun1

Adsız dedi ki...

Türkiyenin en çeşit ve seçenekli kartpostal mağazası Instagram'da beni takip et! Kullanıcı adı: postcards_kartpostal
https://instagram.com/_u/postcards_kartpostal?r=sun1

Zeynep Alıcı dedi ki...

Ben de zamanın da çok arıyordum kartpostal istanbulda, ama www.kartpostalyolla.com diye bir site keşfettim, hem istanbuldan hem de diğer kent ve ülkelerden topladıkları kartpostallar hem de kendi tasarımlarının oluşturdukları bir koleksiyonları var. Aynı zamanda gönderim hizmeti de yapıyorlar. Bence bir göz atmakta fayda var.

Hülya dedi ki...

fiyat politikası anlamında www.postcardsea.com'un üzerine tanımam.