14 Eylül 2012 Cuma

'İnge Löök kim ki?' demiştim

Şimdi biz Sinem'le her görüştüğümüzde, telefonlaştığımızda 'postcrossing' muhabbeti oluyor bir şekilde.
Bana en popüler kartpostal isteklerinden birinin 'neşeli yaşlı kadınlar' çizen bir ilüstüratör'e ait olduğunu söylemişti.
Ben de kendime swap seçeneğini işaretlemiş, şanslıysam bana Tenten gönderecek Belçikalı bir Postcrosser ararken prifillerde sıkça 'İnge Löök' ismine rastlayınca, meraklısına şurada bir kaç resmini paylaşayım dedim.
61 yaşındaki Finladiyalı sanatçının Facebook sayfası burada, resmi internet sitesi de burada.
Neşenin, mutluluğun, yaşamdan keyif almanın güzel genç kız ve erkeklere ait olmadığına inanmış sanatçı, bize göstermeye çalışıyor sanki.
Umarım benim ülkemde de 30 sene sonra sağlık, ulaşım ve belediye hizmetleri Avrupa'nın gelişmiş ülkesi standartlarında olur da, biz de böyle mutlu yaşlılar oluruz!











6 yorum:

fermina daza dedi ki...

ben bunlar da dahil olmak üzere o herkesin çok istediği kartpostalların çoğunu beğenmiyorum hiç ahhahaha :)
kaj stenvall, moomin, anne geddes falan, hepsine bakıyorum, benim için fazla sevimliler.
kolleksiyonerlik heyecanını da anlıyorum ama çok fazla talep de kartpostalın mütevazi ruhuna aykırıymış gibi geliyor bana. büyük harflerle NO HOMEMADE CARDS yazmalar falan. ben de bi kaç talep yazdım profilime, çok küçük ihtimaller ama bakalım bekliyorum :)

fermina daza dedi ki...

ahahhahaa, bi önceki yorumu yolladıktan sonra seni buldum postcrossing'de, böyle seninki gibi "no homemade cards" yazanları demiyorum! sadece çok pahalı kartları listeleyen, bin tane şart koşup herkese kötü kötü kartlar yollayan tipler var, onlara delleniyorum. yolladığım karta surat yapan oldu da dün akşam, ondan bu kadar şikayet ediyorum herhalde.

Dışavurum dedi ki...

fermina daza, hehehe:) Bana zaten Çekli'nin biri bi fırça attı. Göndermiş kartpostalımı, üstüne de yazmış 'bu ne böyle onu isterim, şunu istemem. Bedavadan olan bi iş için bu kadar seçicilik fazla. Üstelik ev adresin de çok uzun umarım kısaltmanın yolunu bulursun' falan gibisinden. Neyse sonra tatlıya bağladık.
Handmade kart sevmiyorum ama napiyim :) Bir de TR'de sırf turist kartı var ya, onlardan da istemedim, bari değişik bir şeyler göreyim.
Diğer yazdığın popüler isimleri de bilmiyorum, onlara da bakayım bir ara.
Bu İnge Löök güzelmiş , umarım gelir bir tane.

Sinem Ergun dedi ki...

Sedoş biz senle yaşlandığımızda kaç numaralaı kartdaki gibi oluruz baktım.... 10 oluruz:))))

Dışavurum dedi ki...

Sinem Ergun, Evet evet biz 10 olalım. Kitaplarımızla, çayımızla, sohbetimizle mutlu ve hep gülen yaşlılar olalım! :)

fermina daza dedi ki...

tamam ben de bakar olayım, belki düşürürüm bi yerden inge löök, hemen sana ayırırım. ama o adresini kısaltmanın bi yolunu bulman lazım meheheheh :)