26 Eylül 2012 Çarşamba

Yunanistan tatili bölüm 3: GİRİT

GİRİT

En sevdiğim Yunan Adalarından biriydi. Bunda boğazıma olan düşkünlüğümün etkisi olabilir kabul.


  • Avrupa'nın en güney noktası Girit Adası
  • Limandan çıkınca şehir merkezine 10 dakikada yürünebilir
  • Hop on Hop off otobüslerin anlamı, istediğin yerde in, istediğin zaman bin. Her turistin arzu nesnesi adeta :) İsterseniz bu otobüslerle şehir turu da yapabilirsiniz, biz bu otobüsleri Atina'da kullandık gayet başarılı.
  • Sağa dönüyorsunuz tarihi bina, sola dönüyorsunuz aman da burası bilmem kaç yüz yıllık. Böyle de tarih severleri heyecanlıdaracak bir ada.
  • Gelelim yemeğeee. Doğru gidin PARANGA'ya. Bizim Eminönü'nün minniciği bir sokakları var ıncık cıncık satan, o yolda. Musakka, cacık özellikle de yaprak sarmasını yiyin. Hizmet güzel, yemekler 10 numara, mekan güzel. Hiç unutmayacağımız yerlerden biri olacak Paranga bizim için.
  • Tatlı içinse, Paranga'nın çok yakınında bulunan KİPKOP olsun tercihiniz. İrmik tatlısını andırıyor ama çok çookk lezzetliydi tadı. Tatlının adı 'Bugatza' imiş. Hala tadı damağımda...
İşte burası PARANGA




Evet Musakka milli yemekleri :) 
Evet cacık da olnarınmış :)


Çöp şiş mi? tabiki Yunan yemeği :) 
Greek salata

O kadar lezzetliydi ki, yerken sorsalar 'tamam tamam sarma da sizin' derdim
Müessesenin ikramı Yunan rakısı. Biliyor musunuz, Rakı Yunanlılarınmış :)
KİPKOP ve tatlısı da böyle:



5 yorum:

Unknown dedi ki...

vize işlerinden sıtkım sıyrıldı vizesiz bu tur seneye yaz için çok cezbediyor beni :)

Yemekbahane dedi ki...

ahhh ahhhh ne derleserse desinle severim yunan vatanını :) KIPKOP yani okuması kirkor :) daki bugatza için diyecek lafım yok.. sabahın korunde cıkar insanlar onunla kahvaltı ederler.. nefistir nefis...
super gezmissin sedacım ayagına yuregine saglık

Yeşim - Nils Mum dedi ki...

Şahane olmuş geziniz biz de eşimle girit ve rodos'u çok görmek istiyorduk iştahımı kabarttın seda:)

Grace Happy dedi ki...

zaten hersey onların :) ben butun yunanıstanı gezdım cana yakınlar falan lakın ama soz lokum,kıbrıs ve baklavaya gelınce ısler degısıyor :)

Dışavurum dedi ki...

Moda(e)ratör, gidin bence de. Siz ailecek çok seversiniz gibi geliyor bana.

Yemekbahane: Süpersin Mügeciğim, işte gerçek bir Yunan görmüş insan! :) 1 günde benim bildiklerim bu kadar olabiliyor. O güzel tatlıyı ben de sabah akşam yerim ama, mmhh..

Yeşim - Nils Mum, Yeşim keşke ben de bir daha gitsem tüm adalara tek tek. Tatil bütünüyle çok güzeldi, umarım gidersiniz bir dahaki yaz siz de. Bir de senden dinleriz :)

Grace Happy, :) :) Belki de bazı yemekler gerçekten onlarındır. Araştırmadan taraf tutmayayım diyorum ama, 30 yıldır bildiğim Türk Kahvesi'ni, Yunan Kahvesi olarak görmek dokunuyor insana. Yunanlılar da Türkiye'ye gelince aynı hissediyordur eminim.
Bu arada ne güzeldir Yunanistan'ı tümüyle gezmek!