27 Eylül 2012 Perşembe

Yunanistan tatili bölüm 4: Mykonos

MYKONOS benim hayatımda gördüğüm en güzel yerlerden biri.
  • Evler, dükkanlar, sanat galerileri, sokaklar, deniz, restoranlar biribirinden şık, sade ve temiz.
  • Denize girmek için herkes Paradise Beach'e gidiyordu, meşhur plaj partilerinin olduğu yer. Biz bebekli ve biraz da sukunet seven bir çift, pardon üçlü olarak Ornos'u tercih ettik. 
  • Değirmenlerin az ilerisinden Paradise'ye de, Ornos'a da otobüs kalkıyor, bildiğiniz belediye otobüsü - Mykonos Belediye Otobüsü :) - 1.6 EUR'a istediğiniz plajdasınız.
  • Plajı kum, denizi kum, su berrak ve soğuktu. Biz çok sevdik Ornos'u. Bir sürü işletme var deniz kenarında yemek yiyip, şezlong ve şemsiyesini kullanabileceğiniz. Hepsi biribirinden şık, fiyatlar yine Türkiye'ye göre ucuz... Mesela Çeşme 7800'de sadece şezlong'a 50 TL öderken, burada 5 EUR. (Ki o kadar kalabalık ve son ses açılmış müziği ile 7800 tercih edilir mi o da kişiden kişye değişir tabi, ben etmem)
  • Akşam güneşini batırmak için Little Venice denilen yere yani değirmenlerin oraya döndük. Aaah ah, o ne güzel gün batımıdır arkadaş. Giderseniz sakın kaçırmayın, alın elinize içkinizi, bulduğunuz boş bir kaldırıma oturup, iyi ki gelmişim buraya be! diyin. (Be'sini de diyin ama :) )
  • Akşam yemeğini OPA TAVERNA diye ortaklarından birinin Türk olduğu peeekk güzel bir restoranda yedik. 14 EUR'a iki kişiyi doyurabilecek büyüklükte bir Greek tabağı söyledik. İçinde envai çeşit Türk yemeği tabi :) Keyifli, güzel tam da Mykonos'un göbeğinde bir mekan tavsiye ederim.
  • Gelelim gecesineee. Bizim bebe pusette uyudu. Ne yalan söyleyim tüm gün gezmişiz, benim de uykum gelmişti. Dedim Engin'e istersen sen kal, ben gemiye gideyim bu sabiyle. Biraz da blöf vardı işin içinde, bizsiz kalmaz sanmıştım. Peki Engin ne dedi? 'Sen git canım ben gemiye son biniş saatinde -sabaha karşı 3- gelirim.' Şu ahir ömrümde Mykonos'u bir daha görür müyüz meçhul, o yüzden vıdı vıdı hakkımı başka zamana sakladım.




















Ornos'ta gittiğimiz restoran: İTHAKİ





Burası da Little Venice


OPA TAVERNA


7 yorum:

fermina daza dedi ki...

1.bu ada yazılarını okuması pek hoş oldu, ben çok fena ikna oldum gitmeye :)
2.sen şimdi ne biçim kartpostallar da almışsındır :)
3.efe'yi plajda görsem poposunu ısırırdım! küçük kum kedisi :)

Unknown dedi ki...

haha kaldı yani ben de aynı tepkiyi verir ve aynı şekilde asla durmaz diye beklerdim:)o çıplak pozdan bizde de var kıbrıs'da çekmiştik ah erkek anneliği yok mu:))

Dışavurum dedi ki...

fermina daza, turist kartpostalı dışında pek bulamadım. Ama aldık tabi 3-5 bi şey, elimiz boş döner miyiz? :) Sana da kart atmıştım, ulaşmıştır umarım.

Moda(e)rator, ya bunların cıbıldak denize girişi pek güzel oluyor. ama benim ödüm kopuyor her an bir kaza olabilir diye :) Sürekli arkaları kontrol ediyorum :)

fermina daza dedi ki...

yihhhiii yunanistan'dan kart! gelmedi daha, heyecanlal bekliyorum :)

ugur_dinlendi dedi ki...

merhabalar, bu yaz bizde ets tur gemisiyle yunan adaları turuna katılmak istiyoruz.. birşey sormak istiyorum size.. Vize ücretini her adada mı veriyorsunuz. yoksa sadece tek bir sefer mi veriyorsunuz ?

Birde gemide bulunan içeceklerin fiyatları uygun mu ?

Şimdiden teşekkürler..

Dışavurum dedi ki...

Merhaba ugur_dinledi,

ETStur ile geidecekseniz eğer, her adada para vermiyorsunuz. Baştan tur şirketine ödediğiniz ücret içinde var o izinler, ada ada mı ödüyorlar bilmiyorum. Ama biz adaya çıkarken herhangi bir ücret ödemedik.

Akşam yemeklerindeki su ücretsizdi. Biz normal zamanda da sadece su içtiğimiz için, diğer içecekleri almadık ama fazla ücret uygulayacaklarını sanmıyorum, genel olarak fiyatlar normal seviyedeydi çünkü.
Gemi içinde bar vardı 2 tane. Ortalama bir cafe-bar'da ödeyeceğiniz ücret kadardı fiyatlar. Ne ucuz, ne pahalı. Bir de free shop var gemi içinde, oradan da uygun fiyata şişe olarak içki alabilirsiniz, ancak acele etmeyin, indiğiniz bir iki limanda fiyat karşılaştırabilirsiniz, bazı içkiler liman free shoplarında daha ucuzdu yada kampanya vardı.

Başka sorunuz olursa severek cevaplarım.
Çok güzel bir tatil şekliydi bizim için, umarım siz de keyif alırsınız.

Poyraz'ın Seyahat Güncesi dedi ki...

mERHABA O KADAR GUZEL ANLATMMIŞŞINIZ Kİ. Tam da erken rezarvasyonu araştırdığım bir dönemde çok iyi oldu yazınız. Biz Mayıs ayında gitmeyi düşünüyoruz, sizce nasıl olur? bir de bütün bu katıldığınız ve dışarılarda yediğiniz yemekleri kendimiz ödüyoruz ya, ortalama gemi ücreti dışında extralara ne kadar harcadınız acaba? çok mu soru sordum :) teşekkürler