28 Eylül 2012 Cuma

Yunanistan tatili bölüm 5: Santorini ve Atina

SANTORİNİ


  • Bebek arabasıyla gitmek için uygun bir ada değil. Yerleşim yamaçların tepesinde, ya katırla yada teleferikle çıkmak zorundaydık. Teleferik için 1 saat güneş altında sıra bekledik.
  • Tepeye çıktıktan sonra da çile bitmiyor, yollar yokuş ve basamaklı. Canımız çıktı desem yeridir :)
  • İya köyünü gezdik, merkez'den otobüsle ulaşmak mümkün. 2 EUR gibi bir fiyatı vardı otobüs biletinin. 
  • İya'da güzel yemek yiyemedik, o yüzden bir tavsiyem yok. Hatta tabağımızdan 2 çatal alıp bıraktık rizotto üzeri balık tarzı bir şeydi söylediğimiz. Garson masadan tabağı alırken neden beğenmediğimizi sordu. Keşke hemen bize söyleseydiniz başka bir şey sipariş ederdiniz dedi. Hizmet ve memnuniyet konusunda bizim denk geldiğimiz tüm restoranlar bu derece hassastı.
  • Engin 'Yunan baklavası'! yedi, tarçın varmış içinde farklı olarak ve kocaman bir dilimdi. Tadı çok lezzetliymiş.
  • Dönüşte yine teleferik için kuyruk bekledik. Katırların indiği yoldan yaya inmeyi tavsiye etmediler, yolda katırlar sıkıştırıyormuş.
  • Santorini'de direkt denize gitseydik keşke. Güneşin alnında yürümek bize diğer adalar kadar keyif vermedi.










ATİNA


  • Gemi Atina'nın Pire Limanı'na yanaştı. Şehir Merkezine 25 EUR'a taksi, 2 EUR'a metro yada 10 EUR'a turist otobüsleriyle ulaşabilirsiniz. Turist otobüsü gidiş dönüş fiyat olduğundan, şehri gezdirdiğinden ve rehberlik hizmeti de olduğundan daha mantıklı.
  • Limandan çıkar çıkmaz sağa gidince üstü açık 2 katlı 'hop on hop off' turist otobüsüne ulaşabilirsiniz, gemiden 5-10 kişi grup olduysanız pazarlığa açıklar.
  • Yada çok uzaklaşmayıp, Pire'de kalıp Liman'ın yakınlarında rakı-balık olayına da girebilirsiniz. 
  • Ben meraklı kedi olduğumdan koştur koştur Atina'nın merkezine gittik. 
  • Sabah 9'da Plaka caddesindeydik hala dükkanlar açılmamıştı. 
  • Bir çaybahçesinde oturup kahve içtik. Garsondan 'Türk Kahvesi' istedim. Sütlü mü? diye sordu, yok normal ve şekersiz dedim. Aramızda konuştuk kesin bana kıl oldu Nescafe getirecek, sütlü mü diye niye sorsun yoksa? Yok ama anam babam usülü Türk Kahvemizi getirdi. (Onlar için Türk Kahvesi, Yunan Kahvesi de)
  • Parlemento Binası'nda askerlerin nöbet değişim seromonisini izledik, etekli asker görmek hep değişik gelmiştir bana, gösteriyi izlemek güzeldi.
  • Öğlen 12:30'da gemide olmamız gerektiğinden Atina kısmı yarım kaldı, gördüğüm kadarıyla güzel bir şehir ve herhangi bir sokakta karşınıza antik bir alan çıkması kaçınılmaz.









7 yorum:

Yasemen Myblog42 dedi ki...

Merhabalar,

Banu'nun blog bulusmasi postunda gormustum blogunuzu. Yunan adalari postlari da ilgimi cekti. Biz de 3 gecelik bir tura katilmistik bu ayin basinda. Daha sonra tekrar gitme firsatimiz olursa daha uzun kalmayi planliyoruz, cok sevdik beyazi, maviyi, ege havasini :)

Sevgiler..

http://myblog42-42.blogspot.be/2012/09/yunan-adalari-mykonos.html

http://myblog42-42.blogspot.be/2012/09/yunan-adalari-santorini.html

Dışavurum dedi ki...

Her ieye dair, Merhaba. Evet dediğiniz gibi mavi-beyaz-deniz-huzur çok güzeldi adalar. Umarım biz de bir yaz (mümkünse Mykonos'ta) uzuun uzun kalırız.
Hemen bakıyorum sizin notlarınıza da.
Sevgiler.

Nesrin dedi ki...

o kadar güzel gözüküyoki herşey :) resimlerede bayıldım :)

Duygu Yaman dedi ki...

Fotolardan birinde dikkatimi çekti Efe'nin ayakkabısının teki yooookk!! Tekrar geri dönsün diye orada mı bıraktınız yoksa :)

Dışavurum dedi ki...

Nesrin, :*

Duygu Yaman, :) Yok öyle bir adet mi var, bilsem bırakırdım bak :) Düimüştü, çantaya koymuştuk, ayakkabı şu an Türk hudutlarında, sorun yok ;)

Unknown dedi ki...

bu postu kahveli öğlen molasına saklamıştım keyifle okudum gene. Efe de ne güzel ayak uydurmuş size. 3nüzde çok tatlı gözüküyorsunuz. Hadi gene tatile gidin siz:p

Adsız dedi ki...

merhaba ,3 gece 4 gün yunan adaları turuna katılmak istiyoruz bizde 14 aylık bebeğimiz ile birlikte.Ama nasıl olur zorlanırmıyız diye korkuyoruz.Bebekle bu geziyi tavsiye edermisiniz ? Bugün içerisinde iptal edeceğiz yada onay verip katılacağız. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)