30 Temmuz 2013 Salı

Son günlerin kitapları

Temmuz 2013'te zorlandıgım kadar, evde olmak beni hiç yormamıstı. 2 senenin sonuna yaklasırken is hayatına yesil ısık yakmaya basladım. Bunun nedenlerinden biri de aclık ve susuzlukla bu sıcakta basetmeye calısırken kücük canavarımın hayat enerjisine yetisememek de olabilir.
Ruhen pek de iyi hissetmedigim son haftalarda bolca kitap okumus olmak bana en iyi gelen seydi. Birde karpuz ve bir de kendi yaptıgım dondurmalı soguk sütlü kahve.

BES SEHİR / AHMET HAMDİ TANPINAR
İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum ve Konya. Bir dönem bu sehirlerin mimarisi-sosyal hayatı nasılmıs, günümüze etkileri ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın hayranlık uyandıran tasvirleri. Biraz agır gitti ama iyi ki okudum.

CEHENNEM ÇİÇEĞİ / ALPER CANIGÜZ
Yazar'a hayranım. Objektif yorum yapamam, her zamanki gibi keyifle okudum, güldüm, hüzünlendim, sasırdım. 

YABANCI / ALBERT CAMUS
Kitap 1957 yılında Nobel Edebiyat ödülü almıs. Nasıl bugün kadar okumamısım? Gec buldum hemen kaybetmem, Camus'a dair hangi kitap varsa, sırada! Yabancı'yı en sevdigim ilk 10 kitap arasına alıyorum... 

KUR'AN, İNCİL VE TEVRAT'IN SÜMER'DEKİ KÖKENİ / MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ
Bir sohbetimiz esnasında Sevgili arkadasım Nesteren önermisti okumamı. Böylelikle hem ilgimi çeken bir konuda kaliteli bir arastırma okumus oldum, hem de Muazzez İlmiye Çığ'ın ne kadar değerli oldugunu ögrendim. Kendisi 1914 doğumlu, halen hayatta (uzun ve saglıklı ömrü olsun), Atatürk tarafından desteklenmis ve Sümeroloji, Hititoloji, Arkeoloji üzerine eğtimler almıs. Kitap, baslıgından da cok net anlasılacagı üzere dinler arasındaki benzerlikler üzerine kurulu. Yorumdan cok, somut olarak ayetler ve tablette yazılanlardan olusuyor. Bu sebeple isin yorum ve inanc kısmı size kalmıs.


Eee, bitti kitaplarım. Ben simdi ne okuyacagım oglan uyuduktan sonra? Yavrum, çek ordan 2 Albert Camus!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

aa kitapları bırak da soğuk sütlü dondurmalı kahve?? hiç haber vermiyorsun. hemen denemem lazım yarın :)

ceren dedi ki...

bende o kahve kısmında takıldım, tarif isteriz