6 Kasım 2013 Çarşamba

Kız ve erkek öğrencinin aynı evde kalması sizce uygun mudur?

Bence bu sorunun bir cevabı var: 'Bize ne?'


Kaldı ki bizim buralarda isler böyle olmuyor iste.
Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri, bize yıllarca mahallemizde baskı uygulayan teyzelerin, amcaların dile gelmis hali. Hani biz zaten toplum olarak açık fikirliyiz de, bir siyasetçi geri kafalı diye okumuyorum ben bu beyanatı.

Ancaak basbakan seviyesinde bu tarz bir tespit ve hatta yaptırım tehtidı, vatandas olarak beni müthis korkutuyor. Coğrafyaya yada zamana göre bir kız ve erkek öğrencinin aynı evde kalması hos da karsılanabilir, tepki de cekebilir, Istanbul gibi devasa bir sehrin büyük apartmanlarında yasiyorsanız farkedilmeyebilir bile. Konu hakkında basbakanın fikir beyan etmesi, cadı avı baslatmasıdır. 

18 yasındaki bir insana seçme hakkı verip, kiminle aynı evi paylasacağının ise muhakemesini yapamadığını düsünmek bana samimi gelmiyor.
Muhafazakar iseniz, gücünüzün yettiğince çocuklarınızın hayatını düzenleyebilirsiniz. 
Kaldı ki bazı Avrupa ülkelerine nazaran ben de muhafazakar bir anneyim, ancak oglumun kimle gezeceğini, yasayacağını size soracak degilim. Hatta o da bana sormasın isterim. Yasakçı zihniyete karsıyım, daha nelere yasak gelecek diye beklemekten umutsuzum.
Ben kaliteli eğitim, hastane, yol, sanata, spora yatırım istiyorum. Sayın devlet büyüklerinin de elini yasam haklarımızdan cekmesini rica ediyorum!


Zaman gazetesinin haberine göre, Başbakan Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam kampının son gününde, partililere yaptığı konuşmada, pek çok konunun yanı sıra üniversite öğrencilerin ‘yurt’ sorunlarına da değinirken ilginç bir ‘denetim’ hazırlığından söz etti. 

‘Eğitimle ilgili birçok problem’ bulunduğunu söyleyen Erdoğan, özellikle yurtlarla ilgili aksaklıkların altını çizdi. Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceklerini söyleyen Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek verdi ve şöyle dedi: 

“Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/kiz_ve_erkek_ogrenci_ayni_evde_olmaz-1158890

5 yorum:

Nesrin dedi ki...

Kesinlikle çok haklısınız, bu tam bir cadı avı.
Mahalle baskısı zaten her sokakta karşımıza çıkıyor, bir de bunun başbakan talimatıyla, devlet eliyle yapıldığında nelere yol açacağını düşünmek bile istemiyorum.

Daha bu konuşmaları yapar yapmaz bir sürü yerden, öyle bir durum da olmamasına rağmen, kapılarına bu evde uygunsuz yaşıyorlar bilmem ne diye yazı yapıştırılarak fişlenen kızların haberi geliyor.

Olacak iş mi bu ya..

Tamam öğrenci yurtlarındaki düzenlemeyi anlarım. Kız erkek aynı binada kalınan yurtlar var ve gerçekten kucak kucağa sevişirek çevreyi rahatsız ediyorlar. İnsanda azıcık da mahrem duygusunun olması gerek.
Ben bir vatandaş olarak bu yurtta kalmak istemiyorsam, bana alternatifinin sunulması lazım; ama milletin evine, yatak odasına karışarak çözülecek işler değil bunlar. ..

fermina daza dedi ki...

Parasızlıktan her gün okula 1,5 saat geliş-1,5 saat dönüş yürüyerek gidip gelen, parasızlıktan günde tek öğünle idare eden, parasızlıktan okula gidemeyen çocuklar varken bu meselenin rahatsızlık vermesi ne acıklı. Ve ne kadar samimiyetten uzak.
Verdiğim örneklerin hepsi tanıdığım ya da okulda karşılaştığım çocuklar, ajitasyon yapmak için yazmadım, genelleme bile yapmadım. Bu çocuklar var yani. Hatta ODTÜ'nün ilkokulları hedefleyen ve ücra köylere giden bir projesi kapsamında ODTÜ'lü hocalarla ve öğrencilerle tanışan bir kız çocuğu var. Projeden aylar sonra gecenin bir saati gizlice projeden bir hocaya telefon edip ortayaşlı bir adamla imam nikahının kıyıldığını anlatan, ağlayarak yardım isteyen kız çocuğu. Filmlerde görebileceğimiz bir organizasyonla evden kaçıp jandarmaya sığınması sağlanan, ordan alınan, sağdan soldan biraz burs bulunup yatılı bir okula yerleştirilen ama bütün bunlar olmadan önce hastaneye yatırılması gereken çünkü vajinasındaki yırtık yüzünden ayakta duramayan kız çocuğu. 12-13 yaşındaydı bunlar başına geldiğinde, şimdi okula gidiyor, öğretmen olmak istiyormuş.
Çok üzülüyorum, çocuklar kimsenin umrunda değil çünkü.

Dışavurum dedi ki...

fermina daza, daha neler var el atılacak, muhafazakar yapısı olan her kimse neden yaşı küçük olup zorla evlendirilen, tecavüze uğrayan kızları görmüyorlar bu sorunun cevabı yok yok yok!
Yazdıklarını okurken kahroldum.

Nes dedi ki...

Dediğin gibi Bilgi Üniversitesinde okuyana, ya da İzmir'de yaşayana Beeelki bir sorun olmaz ama Erzurum'da okuyan, Konya'da yaşayanlar ne olacak? Cidden çok çok tehlikeli bıçak sırtı.
Bana güldü ya da zaten sigara içiyordu diye reşit olmayan kızların tecavüzünü meşru kılmaya çalışanların ülkesi burası.

Dışavurum dedi ki...

Nes, kabullenip kabullenip içinde bulunduğumuz topluluktan soğuyoruz işte böyle...