27 Ocak 2014 Pazartesi

2 Kitap: 'Beyoğlu'nun En Güzel Abisi' ve 'Berci Kristin Çöp Masalları'

AHMET ÜMİT 'BEYOĞLU'NUN EN GÜZEL ABİSİ'

Ahmet Ümit’in bende yeri ayrı. Ricamı kırmayıp röportaj teklifimi kabul etmişti yıllar önce. Babacan bir tavrı var gibi hissederim.
Daha önce Beyoğlu Rapsodisi, İstanbul Hatırası, Sulatnı Öldürmek ve Bab-ı Esrar kitaplarını okumuştum. Patasana ve Kukla ise ilk okuyacaklarım arasında.
Gelelim ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’ne. İlk defa zorlanarak hatta elimde süründürerek okudum bir kitabını. Karakterlere ısınamadım ve olayın örgüsü karışık, heyecansız geldi. Kitaptaki ‘Gezi Parkı’ gözlemleri, Gezi olaylarına göndermeler ve Ahmet Ümit ile komiser Nevzat’ın karşılaşması en beğendiğim bölümler oldu.

LATİFE TEKİN 'BERCİ KRİSTİN ÇÖP MASALLARI'


Latife Tekin… Çok çok seviyorum onu okumayı. ‘Sevgili ArsızÖlüm’ ile bambaşka bir dil ve uslüpla karşılaşmıştım ve bayılmıştım. Büyüğüm, idolüm :) Leylakdalı ise ‘Berci Kristin Çöp Masalları’nı önermişti geçen senelerde. ‘Türkiye’nin Toplumsal Yapısı’ dersine çalışırken yine bir hoca bu kitabı önerince alıp okumak şart oldu ve yine harika bir okuma oldu! Gecekondulaşan bir çöplüğün öncesi-sonrası, orada yaşayan insanların sosyal hayatı, çalışma şekilleri, beklentileri, hayal kırıklıkları, mücadeleleri… Bir sosyolog adayı için harika bir Türkçe kaynaktı her şeyden öte.

5 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Büyüğün, idolün Leylak Dalı öpsün seni, ne tatlısın :)

Elif dedi ki...

Ahmet Ümit hiç okumadım fakat şu an herkesin elinde Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'ni gördükçe artık tanışayım diye düşünüyordum. Fakat sizin yorumunuzu okuyunca bu kitap yerine başka bir kitabıyla başlayabilirim diye düşündüm :)

Bayansilvia dedi ki...

Cumartesi günü o babacan tavrında bir kuple de ben aldım koydum kalbime. Bu kadar tatlış bir adam nasıl böyle cevval romanlar yazıyor aklım almıyor. Büyük hayranıyım.

http://egeninlaciverti.blogspot.com.tr/2014/01/krk-sekiz-saat.html

Unknown dedi ki...

Beyoğlu'nun en güzel abisini şimdi okuyorum, Berci Kristin çöp hikayelerini yılllar yıllar önce okumuştum...
Bu arada uzun zamandır takip edemiyordum yazılarını, şimdi yeniden başladım, özlemişim. İyi geliyor bana yazıların :)

Dışavurum dedi ki...

Mine Akkurt, Minecimm ne güzel oldu senden bunu duymak, daha sık yazmak için şevkim geldi, çookk teşekkürler :*