23 Ağustos 2010 Pazartesi

BODY WORLDS / Orijinal Vücut Dünyası Sergisi

Benim için öğretici, Engin için ise keyifli bir sergi idi.
Okul yılları boyunca 5 üzerinden 3 aldığında havalara uçan, ders kitaplarının arasında hikaye/roman okuyan ben, onikiparmak bağırsağı, kılcal damar vs. gibi bilgilere İlkokul 5. sınıf öğrencisi nasıl şaşırıp 'aaa öylemiymiş' diyecekse, benzer tepkiler verdim.

Her insanın dış görünüşü nasıl birbirinden farklı ve benzersiz ise, sergide görünmeyen organlarımızın, vücudumuzun da farklılığı ve yapısı gösterilmiş.
Gerçek insan bedenleri özel bir teknikle (plastinasyon) korunup sergi modeli olmuş.Bu kişilerin/bağışçıların kimliği ve ölüm nedenleri açıklanmıyor.

Benim için en ilgi çekici noktalardan biri de örneğin bir normal/sağlıklı akciğerin bir de kanserli akciğerin yanyana sergilenmesi gibi bir organın birden farklı halinin anlatımının var olmasıydı.
Akciğer demişken, tabiki sigaranın zararları da vardı anlatılanlar arasında, hemen sergi çıkışında sigara içenlerin var olması da ayrı bir ironiydi tabi.
Minicik not: Bu konuyla ilgili ayrı bir post yapmak istiyorum önümüzdeki günlerde çünkü 1,5 yıldır hiç bir tütün mamülü içmedim,içme ihtiyacı da hissetmedim. Sigarayı mutlu bir şekilde bırakabilirsiniz emin olun.

Bodyworlds sergisi dünya üzerinde 30 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilmiş.
Velhasıl kelam, sergiden notlarım bu kadar.Ben çok beğendim, her kişiye de gitmesini tavsiye ederim.Aralık ayına kadar vaktiniz var.

Tam: 25 , öğrenci : 21 Lira. Mekan : Antrepo 3 Karaköy / İstanbul *
İstanbul Modern'in yanı
Kapıda bilet alabileceğiniz gibi aynı zamanda (maalesef) Biletix'i kullanabilirsiniz/ tlf : 0216 556 98 00


5 yorum:

NiLaY dedi ki...

harika bir görüntü canım ve yazı tabii ki :)

Dışavurum dedi ki...

Mersi Nilaycığım, sen gidebildin mi sergiye?

Nesobaby dedi ki...

Ben o gün sizden dinlerken gitmiş kadar oldum :)) en azından görmemem iyi oldu etkilenip uykum kaçıyor sonra :( Ama gerçekten çok ilginç bir çalışma

Saadet Topçu dedi ki...

BU SERGİYİ BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM EN KISA ZAMANDA GİDECEĞİM

Dışavurum dedi ki...

Evet Nesocum, hevesle anlattık size :p
Beğeneceğini düşünüyorum Saadet, sevgiler...