31 Ocak 2011 Pazartesi

Aşk Her Yerde / Duru Tiyatro

Aylar önce Şehir Fırsatları sitesinden olaylı bir şekilde almıştık biletlerimizi. Neden mi olaylı? Bunu yazımın sonunda paylaşayım.


Duru Tiyatro'nun yeri ve otoparkı olması gayet güzel. (Moda'da, Kadıköy Anadolu Lisesi'nin bahçesinde)
Salon ve sahne büyüklüğü normal ancak koltukların yükseltisi rahatsız edici. Önünüzde bir sürü kafa ve o kafaların üstünde, sadece büstleri görünen tiyatrocular var.




'Aşk her yerde' oyunu ise beni tatmin etmeyen bir etkinlik oldu. Başrollerde
Emre Kınay ve Pelin Kömrükçü var. Pelin Kömrükçü'nün oyunculuğunu sevdim nispeten. Onun haricinde 'yanlış anlamalar komedisi'nden hallice huylandığım ve oyunda da sık sık tekrarlandığı için oyunu sevmedim.


Sık sık bel altı espriler yapılmaya çalışılmıştı, 10 gün önce Cem Yılmaz'ın stand-up'ını izledim Maslak TİM'De canlı; sağolsun o da gayet rahattı konuşurken ve pek keyifliydi, güldürdü ama işte kimin, ne amaçla kullandığı önemli sanırım. Yada benim için öyle en azından.
Aşk her yerde oyununda yapılan belaltı espirilerde gülünecek ya da düşündürtecek bir yan bulamadım, belki de ben yakalayamadım.


He zaten derin anlamlar yüklemiyorsanız tiyatroya, amacınız sadece neşelenmek ve gününüze değişiklik katmak ise izlenebilir. Ki bu amaçla gitmek de bir tercih sebebidir değil mi?
Bu oyunla aynı türe, Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen  Vahşet Tanrısı oyununu örnek gösterebilirim ki bence izlemesi büyük bir keyifti. Harikaydı! (hani sanmayın ki en büyük Shakespeare diyorum :) )


Duru Tiyatro'da Ahu Türkpençe ve Emre Kınay'ın başrollerini paylaştığı bir oyun daha sahneleniyor 'sondan sonra' adında, o oyunu görmeyi düşünüyorum, dram olması ve Ahu Türkpençe'nin yer alması sebebiyle daha iyi bir iş ortaya çıktığını düşünüyorum çünkü.


Son olarak Duru Tiyatro'dan neden olaylı bir şekilde bilet almıştık hemen onu da anlatayım:
Biz 10 kişi kadar Şehir fırsatları'ndan fırsatı hemen satın aldık hepberaber tiyatro'ya gideceğiz diye. Sonra gişeyi aradık rezervasyon için, Şehir Fırsatlarından aldıysanız size salonun ortasından, arkaya kadar olan koltuklardan verebiliriz dedi. Açık ve net.
Durumu Şehir Fırsatları'na haber verdik, ilgilenip durumu düzelttiler gün içinde. Ama 4 kişi kalmıştık oyuna gidecek olan çünkü geri kalanlar haklı olarak sinirlenip, ilk anda iptal ettirmişlerdi aldıkları fırsatı. 
Bu 6 kişiye de buradan üzülmemelerini söyleyebilirim gönül rahatlığıyla :)

3 yorum:

Nesobaby dedi ki...

ahahahhaha :D
Aa iyi bak sevindim o zaman iyi ki sinirlenip iptal etmişiz :)))
Tiyatro bence eğlenceli de olmalı düşündürücü de çünkü stand up 'a gitmiyoruz ki onun bile düşündürücü yanları çok olmuyor mu? Ben öğretici bir tarafının da olması gerektiğini düşünüyorum tiyatro oyunlarının
TV'deki dizilerden bir farkı olmalı değil mi?? :)

Bero dedi ki...

Bence de Sedoş, tiyatro kesinlikle düşündürücü olmalı. Tabi sırf ders verme kaygısı taşımamalı ama bomboş da olmamalı asla

cido dedi ki...

bel altı mantığıyla giden oyunları beni sarmıyor...bu oyun için pek ii şeyler duymamıştım zaar :)