Geçen haftasonuna doğru içimi çok güzel duygular kapladı.
Teyzemin oğlu bu sene ilk defa üniv. sınavına girmişti ve İstanbul Üniv. 'İşletme' bölümünü kazandı.
Bir de Cuma günü, Renault'da çalıştığı için Bursa'da yaşayan çocukluk arkadaşım ile görüştük. Sizin de vardır hayatınızda öyle insanlar, sonuna kadar güvenirsiniz, aynı şeylere gülersiniz, aynı şeyleri yadırgarsınız vb. Diğer yarınız gibidir, öyle hissettiren biri işte.
Malum ben ağır vasıtayım bu aralar, çok yorulmadan lezzetli bir yemek hazırlayayım dedim.
İşte size tarifi, patlıcan seviyorsanız garanti veriyorum bayılazakşınız!
Malzemeler:
- 2 orta boy kuru soyan
- 200 gr. yemeklik kıyma
- 1 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 500 gr közlenmiş patlıcan (ben hazır kavanozda alıyorum)
- 200 gr süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- bir tutam kimyon, karabiber ve tuz
Yapılışı:
- 2 çorba kaşığı sıvı yağda kıymayı 10 dk kavurun
- Dilmlediğiniz sivri biber ve domatesi kıymaya ekleyip yarım saat pişirin
- Ateşten indirmeden önce kıyma harcının üzerine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin
- Ayrı bir tavada 5 dk kadar közlenmiş patlıcanı ısıtın, üzerine sarımsaklı süzme yoğurtu ekleyin
Bitti işteee, yemek hazır. Mmmhh.
Şimdi tabağa patlıcanlı sarımsaklı yoğurdu, üzerine de kıymayı ekleyin. İsteseniz üstünü kıyılmış maydonoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Hımmm, severim patlıcanın her türlüsünü :)
Ben de geçen tatilimde yıllardır göremediğim ve çok sevdiğim birkaç dostla kucaklaşıp keyfimi katladım. Dost hep lazım insana :))
banada banada:)
harikasın arkadaşım, bende evdeki patlıcanları kaç gündür napsam diye düşünüyordum:) gidiyimde kıyma alıyım biraz, ellerine sağlık, açıklamalı fotolar süper
Aynen mmh! Süper duruyor :)
Yaşasın patlıcan kardeşliği! :)
Aaa! Uzun zamandır Ali Nazik pişirmediğimi fark ettim. Bu akşam pişirmeliyim:) Neden Ali Nazik denmiş acaba? Aşçının adı mıymış?
Neyse:)
Afiyet olsun Hayal Kahvem, bence Ali isimli bir usta bulmuş bi de aynı zmaanda nazik birymiş, yemeğe onun adını vermişler. Diye hayal ettim :)
Yorum Gönder