Ben ne bakla ne de enginar severim, bu yemekte her ikisi de başrolde ve beni mest ettiler; kendilerine bir özür borçluyum, bu postla belki affettirebilirim bunca yıllık dargın tavırlarımı.
Şimdii yapan kişinin eli çok lezzetli ve Egeli, hani siz yaparsınız da güzel olmazsa kendinize bu iki soruyu sorun mutlaka cevaplardan biri olumsuz olacaktır :)
Ayrıca bilerek bu post'u Pazar yayınlıyorum, evdeyseniz eğer akşama güzel bir ziyafet çekmek istersiniz ev halkına diye.
Etli baklalı enginarımızın malzemeleri:
- 6 adet enginar
- 500 gr taze bakla
- 300 gr kuzu kuşbaşı
- 6 dal taze soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı
- Yarım demet dere otu
- Yarım limon ve 1 çorba kaşığı un (sebzeleri suda bekletmek için)
Enginarı ve baklayı bir güzel ayıklayın. Enginarın saplarını da kullanacağız onları sakın atmayın.
Ve ayıkladığımız sebzeleri yarım limon-1 çorba kaşığı unlu suda bekletin ki kararmasınlar.
Büyükçe bir tencerede kuzu kuşbaşı etini kavurun 5 dk, sonra içine taze soğanı ekleyip 5 dk. daha kavurmaya devam edin.
Sıra tencereye sebzeleri koymaya geldi, döküverin hepsini içine, üstüne de 1 çorba kaşığı unu ve 1 limonun suyunu; 5. dk'da beraber sararsınlar. Sonra içine 1 lt kaynar su dökün. Bırakın 50 dk. kısık ateşte rahaat rahat pişsin güzellikler.
50 dk'ya 5 dk. kala atın içine dere otunu ve tuzunu, tadını; kokusunu versin yemeğe. Sonra mmmhh ver elini kuzulu enginar yemeği! Ooohh..
Enginar yemeğinin üzerine sarımsaklı yoğurt da döktüm, lezzetine lezzet kattı.
Ben enginar, bakla falan yemem diyenleri göreyim, bir de böyle deneyin. Afiyet olsun :)
2 yorum:
baklayı sevmem ama güzel görünüyor :) teşekkürler paylaşım için.
tanıştığıma memnun oldum mmm çok severim baklayı
bana da beklerim
:)))
Yorum Gönder