19 Nisan 2012 Perşembe

Ay o üşür öyle!

8 aydır çocuk doktoruna gidip geliyorum, kadıncağız bir kere benim oğlanın üstüne başına kalın yada ince diye laf etmedi. Ama ne zaman dışarı çıksam, şapka takmadığım için bebeğin kafasının üşüyeceğini, hırka giydirmediğim için hasta olacağını, bu havada niye dışarı çıkardığımı söylemeyen kalmadı.
Genel algı şu: 1 yaşına kadar çocuk evde dursun, dışarı çıkarma. Ayağında çorap ve patik yaz kış olsun, üstünü giydirebildiğin kadar kat kat giydir.
Yok yaaa. Sen püfür püfür t-shirt'le dolaş, garibim bebek body, tulum, hırka; dolabında ne varsa üstünde taşısın. Sonra bu çocuk neden huysuz?
10 çocuk büyütmüş gibi ahkam kesmek de istemiyorum, çok bilmiş; her biri çocuk doktoru kıvamında; 'öyledir, böyledir' diye yazan bazı blogger arkadaşları da fazla havaya girmiş buluyorum çünkü.
Neyse asıl demek istediğim, benim ekolüm Çingenelerdir arkadaş. Canına yandıklarım. Çocuğu salarlar sokağa, ayak çıplak, kışın soğuğunda üstte bir süeter; yine de mutludur o çocuk, hastalanmadığını düşünüyorum, bilmiyorum tabii, birebir de yaşamadım ama sağlıklı duruyorlar.
Benim ufaklık 7,5 aylık, hasta olmadı hiç şükür. Hemen her gün dışarı çıktık. Üstü de ben ne gydiysem öyleydi, belki bir ince yelek fazlası uykudan kalktıysa gibi zamanlarda. Yine de tanıdığım tanımadığım bir sürü insan yolda yorum yaptı, 'üşür o öyle' diye. Üşümüyor işte, üşümüyoooorrr, çok da mutlu küçük canaffor! :)




8 yorum:

Sinem Ergun dedi ki...

ah Sedoooş, bu çok bilmiş insanlardan bende bıkmıştım zamanında, asansörde veya bahçede tanımadığım insanların üşütücek, ince giymiş yorumlarına kafa atarak cevap veresim geliyordu:) Büyüklerin çocuk yetiştirmede bildikleri en önemli iki şey var, yemek yedir kalın giydir:) bunları yaptınmı süper çocuk yetiştiriyorsun onların kafasına göre. Bırak tanımadıkların çevrendeki insanlar bile ince giymiş sanki, hırka giydirelim gel dediğinde ben annemiyim çocuğun bakıcısımıyım ikilemine düşmüşümdür hep. Karışmayın banaaaaa... Annesi beniiiiiiiim... Ben birde pek kırmam insanları biri gelir giydir der giydiririm beş dakka sonra başkası gelip terler dediğinde kırılmasın diye çıkarırım:) sokaktakilere diki dik bakarım ama:) Neyse şekerim insanlar şunu bilmiyor, ÇOCUKLARIN NABZI BİZİMKİNDEN FAZLA ATIYOR YANİ BİZİMKİ 70 NORMALSE ONLARINKİ 100 CİVARI DOLAYISIYLA KANLARI DAHA HIZLI DEVERAN OLUYOR VE ÜŞÜMÜYORLAR, TIPKI BİZİM KOŞARKEN ÜŞÜMEMEİZ GİBİ..... Birde şu var çocuktan çocuğa değişiyor Doruk giyinmeyi sevmezdi ama Arya sıcağı seviyor:) çocuğuna göre giydirmek en doğrusu, bak ne kadar kızgın olduğum bir konuymuş iyiki açdın içimi döktüm canım arkadaşım sağol:) öptüm çok

Unknown dedi ki...

ahhh benim tatlıma baak ne kadar da büyümüş.
benim bir anne,kayınvalidem ya da ne bileyim görüştüğüm bir komşum olmadığı için çok sık yaşamıyorum bu durumu. ancak sokakta denk geliyor ukela dümbelekleri. üşür o üşür diyene de yaşına,durumuna göre ya bişi olmaz diyorum ya da sanane :)
bu arada bu internet anneciliğine de çok takıkım bu aralar.
yani 2 aylık çocuğun elinde eldiven gören kadın diğerine hemen çıkar onu diyebiliyor. emreder gibi, sanki otoriteymiş bu konuda gibi.yani tabii ki bişiler paylaşıyoruz, faydalanıyoruz ama bazı tavırlar noluyo ya bi dakka dedirtiyor.

Duygu Yaman dedi ki...

:) hakikaten yaa.. bana da kaç kere denk geldi.. bir de anakucağının içine kafa yastığı koyduğum zamanlarda kulağı kıvrılıyor, kepçe olur dikkat edin diyip duruyorlardı..sana ne yani.. kepçe olursa da benim sorunum yani sana noluyor..

Mesela anneannem de Efe'nin gece üstünü açmasını, örtülü durmamasını şuna bağlıyor:
"İlk günler üstünü örtmemişiz, neredeyse çıplak yatırmışız, onun için böyle olmuş bu çocuk":) Hayır Temmuz'un son haftası doğan bir çocuğun üstünü nedn örtecektik ki.. Body-çorap ikilisiyle yatırdık işte normal olarak..
Ben ellerine bile çoğu zaman eldiven giydirmedim valla.

Boşveerr.. annelik deneyim işinden çok içgüdülere ayanıyor bence.. Doğru bildiğin yolda devam;)

Dışavurum dedi ki...

Dusuneli arkadasim benim, kiramazsin fa kimseyi bilirim. Bu konuya sen de duyarlisin onu da bilirim, cok bilmisligi pek seviyoruz di mi :) opuyorum cookk hepinizi :*

Dışavurum dedi ki...

Buyumus di mi Banyosuyu, oh ne guzel bunu duymak.
Bu internet anneleri muayene acsa da bebeleri onlara gotursek, nasil giydirmisiz, dogru besleniyor mu soyleseler, tobe tobeee :)

Dışavurum dedi ki...

Duygucugum anneanne babaanelere gore bizim ufakliklar hep ciplak :) aynen herkes bildigi yolda devam etsin, mucckk :*

Doorstepping dedi ki...

Geçenlerde bir teyze neden nazar boncuğu takmıyorsun diye çemkirdi. O derece yani!

Dışavurum dedi ki...

:)Doorstepping, bir de nazar boncuğu mevusu var evet, ayrıca uyumuyor; yemiyor de aman aman diyenler :)