30 Eylül 2012 Pazar

11/22/63 yada 22/11/63 - STEPHEN KING

Geçen senenin sonunda 2011'in en iyi kitaplarıbu yazıda yayınlamıştım. Çoğu prestijli değerlendiren gazete '22/11/63'ü yılın en iyi kitabı listesine dahil ettiğinden Türkçe yayınlanır yayınlanmaz edindim ve okumaya başladım.

Bir kitabın 800 küsür sayfa olması göreceli olarak tercih sebebi. Stephen King, yazdıklarını okumaktan keyif aldığım yazarlar arasında. Ama bir de zaman meselesi var, emekli yada bebeksiz biri olsaydım o kalın kitabı sindire sindire, tadını çıkara çıkara okurdum.
Gün içinde Efe'den bana kalan sınırlı zamanda yaptığım aktivitelerden biri kitap okumak, aynı kitabın elimde haftalarca sürünmesinden haz etmiyorum. O sebeple 22/11/68 ile ilgili en büyük eleştirim çok fazla sayfa olması.


Kitabın Orjinal adı 11/22/63, Türkçesi 22/11/63

Konu kesinlikle ilgi çekici, bir okumaya başladınız mı mis gibi geliyor devamı. En çok okul hizmetlisinin hayatında yaşanan (korkunç) macera kısmında heyecanlandım. 
Özellikle kitabın ortalarından, sonlarına doğru çoğu yerde fazla detaya boğmuş Stephen Amca bizi gibi geldi bana.(yoksa şüphen mi var?)

Beyaz perdeye aktarılsa tadından yenmez, hele Nolan falan yönetse; off. (Filmi çıkar, kitabını okumayın : ) :p )

Bu arada bilen biliyordur ama yine de yazayım, Stephen King'in meşhuur 'KARA KULE'si 2013'te film oluyor. Başrolde de Russell Crowe.

4 yorum:

Duygu Yaman dedi ki...

ben de bayram tatilinde yazlikta okudum..gercekten de normalde elime kitap dayanmayan ben bile cocuklu olmanin da verdigi sorumluluklarla;)) 10gunde anca bitirebildim..cok surukleyiciydi cidden..

Dışavurum dedi ki...

Şu anne olmanın verdiği sorumluluklar bitmiyor zaten Duygucum, gece 4 kere kalktım da :)

Duygu Yaman dedi ki...

:)) anlaşıldı dertlisin bu sabah.. :) gece kalkmalar bitse aslında gerisine razıyım da..bir türlü bitmiyooooorrrr...

Adsız dedi ki...

Сильно полезная чтото [url=http://profvesti.ru/o-stroitelstve-domov/66-stroitelstvo-domov-tekhnologiya.html]ремонт квартиры дизайн[/url]