16 Kasım 2012 Cuma

Frankenweenie / FİLM - TIM BURTON

Tim Burton ne yapsam zevkle seyrederim. Ha sonradan hatırlamam, başkasına tavsiye etmem ama onun rahatsız edici tarzını ve seçtiği konuları ilgi çekici bulurum.
Biz çocuklu bir çift olduğumuzdan beri, Efe'ye bakacak birileri olup da, dışarı çıktığımız akşamları sinemayla değerlendirmeyi yeğ tutuyoruz.
Baktık 3 boyutlu bir Tim Burton filmi var, neymiş görelim dedik ki salonda 4 kişi bu filmi tercih etmişiz. 30'lu yaşlardaki biz koca kazıklar haricinde salondaki diğer iki kişiden biri 8, diğeri ise 11 yaşındaydı.
Anne-babaları 'Evim Sensin' izlemeye gidip, çocukları film arasında göz-kulak olmamız üzre bize emanet ettiler. Korkan olursa yanımıza geleceğine söz verip başladık filmi izlemeye.


Nasıl bir çocuk filmi temasıdır bu diye düşünmedim değil. Bir canlı ölüyor, sonra onu enterasan yöntemlerle hortlatmaya çalışıyorlar, bunu minnak beyinlere izletmek ne kadar mantıklı bilemedim. (7 yaş sınırı vardı)
Neyse diğer 2 çocuk korkmamıştı ama 8 yaşında olan alt yazıları takip edemediği için konuyu da tam anlamamıştı zaten.
:) İşte böyle geçen sinema maceramızı neticelendiriyorum.
Bu karanlııık ve tuhaf DISNEY filmi, son sahnelerdeki Hollywood klişeleri olmasa daha özgün bir yapıt olarak kendini konumlandırabilirdi türevlerinin yanında.

Keyifli bir film, henüz izlemeyenlere tavsiye ederim.
IMDB puanı: 7.6

2 yorum:

ceren dedi ki...

ilginç bi deneyim olmuş:)

Unknown dedi ki...

ilginç bir animasyona benziyor.izlemek gerek:)