10 Ocak 2013 Perşembe

Günün yemeği: PORTAKALLI PIRASA

Ben de pırasa sevmeyenlerdenim çoğunluk gibi. Ancak iki türlü pişirilen pırasaya ba-yı-lı-yo-rum!

1. Yemekbahane'deki bu tarif

2. Zeytinyağlı portakallı pırasa

Size 2.'nin nasıl pişirildiğini tarif edeceğim, bilen biliyordur zaten. Denememiş olana da tavsiye ederim. Çünkü pırasa çok çok faydalı bir sebze.
Pırasanın faydaları:
Kan yapar, sindirimi kolaylaştırır, böbrek taşı düşürmeye yardımcı olur, anne sütünü artırır, kansere karşı korur.

Bir pırasa bu nihayetinde, daha ne yapsın bizim için?

Malzemeler:

Yarım kilo pırasa
2 havuç
1 orta boy soğan
3 büyük portakal
1 fincan pirinç
Yarım çay bardağı zeytin yağı

Soğan ve havucu zeytinyağında 3-4 dakika kavurun

Üzerine pırasayı ekleyip, 5 dakika daha kavurmaya devam edin.

Yumuşayan sebzelerin üzerine portakal suyunu dökün ve 15 dakika pişirin sonra pirinci ekleyin bir 15 dakika daha pişsin. (Arada kontrol edin, suyunu çektiyse biraz daha portakal suyu ilave edebilirsiniz)

İşte bu kadar, pişen yemeğinizi soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 
Şifa olsun :)


2 yorum:

Banyo Suyu dedi ki...

Ben o kadar çok severim ki pırasayı,
babam seni hastanede karıştırdılar heralde arnavut musun nesin der.
Kahvaltıda bile yerim. her çeşidini yerimm.
ımmhh canım çekti valla. ellerine sağlık.

Dışavurum dedi ki...

Banyo Suyu, Hadi ya! Pırasaseven bir insanla karşılaştım, bugünü ajandama not ediyorum hemen :p Valla bu portakallıyı her gün yerim ben de, bayılıyorum.