1. Yemekbahane'deki bu tarif
2. Zeytinyağlı portakallı pırasa
Size 2.'nin nasıl pişirildiğini tarif edeceğim, bilen biliyordur zaten. Denememiş olana da tavsiye ederim. Çünkü pırasa çok çok faydalı bir sebze.
Pırasanın faydaları:
Kan yapar, sindirimi kolaylaştırır, böbrek taşı düşürmeye yardımcı olur, anne sütünü artırır, kansere karşı korur.
Bir pırasa bu nihayetinde, daha ne yapsın bizim için?
Malzemeler:
Yarım kilo pırasa
2 havuç
1 orta boy soğan
3 büyük portakal
1 fincan pirinç
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Soğan ve havucu zeytinyağında 3-4 dakika kavurun
Yumuşayan sebzelerin üzerine portakal suyunu dökün ve 15 dakika pişirin sonra pirinci ekleyin bir 15 dakika daha pişsin. (Arada kontrol edin, suyunu çektiyse biraz daha portakal suyu ilave edebilirsiniz)
Şifa olsun :)
2 yorum:
Ben o kadar çok severim ki pırasayı,
babam seni hastanede karıştırdılar heralde arnavut musun nesin der.
Kahvaltıda bile yerim. her çeşidini yerimm.
ımmhh canım çekti valla. ellerine sağlık.
Banyo Suyu, Hadi ya! Pırasaseven bir insanla karşılaştım, bugünü ajandama not ediyorum hemen :p Valla bu portakallıyı her gün yerim ben de, bayılıyorum.
Yorum Gönder