23 Şubat 2013 Cumartesi

İzmir Devlet Tiyatrosu'ndan 2 oyun

İzmir'e gelince araştırmaya koyuldum, haftaiçi akşam hangi tiyatro oyunlarını izleyebilirim diye. İstanbul kadar çok seçeneğim yok tabi, DOT, 6'dan sonra, Kenter Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Şehir Tiyatroları vs. gibi.
Devlet Tiyatroları'ndan 2 oyunu seçtim. 'Bir Garip Orhan Veli' ile 'Henry ve Alice'in gizli yaşamı'.



'Bir Garip Orhan Veli' adlı oyunu da hem Orhan Veli'yi hem Murathan Mungan'ı çok sevdiğim için, hem bu oyunun kitabı bende yaklaşık 15 yıldır olduğu için, hem de Müşfik Kenter'in yorumuna hayran olduğum için seçtim.

Gel gör ki hep aynı acıklı yüz mimiği ve tek düze ses tonuyla, sarhoşumsu vücut duruşlarıyla Orhan Veli'yi canlandıran Tayfun Eraslan'ı izlemek pek tatmin edici değildi.

Bakın Müşfik Kenter sizi nasıl da başka dünyalara götürüyor...


BEN ORHAN VELİ

1914'te doğdum. 1 yaşında kurbağadan korktum. 2 yaşımda gurbete çıktım. yedisinde mektebe başladım. 9 yaşında okumaya, 10 yaşında yazmaya merak saldım. 13'te oktay rifat'ı, 16'da melih cevdet'i tanıdım. 17 yaşında bara gittim. 18'de rakıya başladım. 19'dan sonra avarelik devrim başlar. 20 yaşından sonra da para kazanmasını ve sefalet çekmesini öğrendim. 25'te başımdan bir otomobil kazası geçti. çok aşık oldum. hiç evlenmedim, şimdi askerim. 


İkinci oyun ise, romantik bir (kara?)komedi olan 'Henry ve Alice'nin Gizli Yaşamı'. Oyunculukları çok beğendim. Yüksek beklenti ile gidilmezse gayet eğlenceli vakit geçirtecektir.

5 yorum:

sdsss dedi ki...

İzmr'e hoşgeldiniz.tiyatro günleriniz keyifli olsun...

sdsss dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Dışavurum dedi ki...

Petek Uluğ Peteğin Keyif Dükkanı, merhaba Petek. İzmir'i çok da hoşbulmuştum ki an itibariyle İstanbul'a dönmüş bulunuyorum.
Güzel temenniniz için teşekkürler :)

Dışavurum dedi ki...

Petek Uluğ Peteğin Keyif Dükkanı, merhaba Petek. İzmir'i çok da hoşbulmuştum ki an itibariyle İstanbul'a dönmüş bulunuyorum.
Güzel temenniniz için teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

:)güzel paylaşım:)bloğunuzu takibe aldım:)banada beklerim:)