27 Mayıs 2013 Pazartesi

Tuvalet eğitimi 1. bölüm

Merhabaaa.. :) Bol çişli mişli bir yazı olacak, anne olmayan okumasın baştan uyarayım. :)
20. ayın içindeyken ve mevsim yaza dönmüşken bir anlık gaza gelip 'şu bezden kurtulalım' dedim. (Tam 8 gün önce)  Çevremdeki bir kaç arkadaşım hariç bu konunun nasıl olacağıyla ilgili de bilgim yok açıkçası.
Ben size ne yaptığımı ve ne sonuç verdiğini anlatayım, bu yola baş koyan anneler kendi yollarını belirleyecektir elbet. Her çocuk ve yaşam tarzı farklı sonuçta.
Ben çalışmayan bir anne olarak bezi bir kenara attığım andan itibaren Efe'yi hafiye gidi izledim. 

  • O bacaklar bizbirine bitiştirilip, çiş gelmiş şekilde çarpıtılıyor mu?
  • Surat ne diyeceğini bilmez şekilde masum ve telaşlı bana bakıyor mu?
  • Ortalık batırma kazaları sonucunda ne tepki veriyor, olayın farkında mı?
  1. Efe artık 2 kelimeli cümleler kuruyor. Bir özne bir de yüklemimiz var. 'Anne gel', 'Kedi gitti', 'Mama bitti' gibi... Bilinç altına şu set ile nüfus ettim:) 'Efe çiş-kaka gelince' '-Anneeeee çiş!' diyeceksin. Ne diyeceksin bakiyim diye soruyordum, 'Anneeee çiş' diyordu ama hiç çişi gelince 'anne çiş' demedi :)
  2. Oynuyorsa oyunu bırakıp ne yapacağını bilemedi yada bana geldi. Zaten her 45 dk-1 saatte bir ben lazımlığa oturttum ve hemen her seferinde çiş yaptı.
  3. O çişlerin arkasında el salldık güle güleee diye sifonu çektikten sonra, nasıl mutluyduk bunları yaparken şaşılası? (O el salladığı için, ben bezine yapmadığı için)
  4. Her gün evdeydim, özellikle uzak mesafeye çıkmadım ki yolda, yada misafirlikte istenmeyen ıslaklıklarla karşılaşmayalım :)
  5. 5. gün sonunda Pazar ve markete gittiğimde ise tutmuştu bıcırık çişini-kakasını.
  6. İlk bir kaç gün külot, bez, şort hiç bir şey giydirmedim tshirt hariç ki unutup çiş yapsa bile hissetsin.
  7. Alıştırma külotları özellikle dışarı çıkmam gereken zamanlarda çok işe yaradı. Efe'yi tembiledim sıkı sıkı, 'bak bu külot, sakın buna çiş yapma, artık bezin yok' diye.
  8. Öğlen uykusunda ve gece uykusunda bezliyorum. 2 gündür öğlen uykusunda çişini yapmıyor.
Gece uykusunda bezlemeye bir iki hafta daha devam edeceğim. Onu kesmedim henüz, duruma göre bakacağım. O yüzden yazının başlığını 1. bölüm koydum :)

Efe gündüz bezini bıraktı diyebilirim rahatlıkla. Ama tam emin olmak için bu haftayı da atlatmayı bekleyeceğim. Haftaya durumdan sizi haberdar ederim, kalın salıcakla.

Not: Özellikle erkek çocuklar için İKEA'nın lazımlığını tavsiye ederim, ön kısmı yüksek olduğu için aşırtma yapamıyorlar :)


3 yorum:

Sinem Ergun dedi ki...

afferin kız becerdin:) şimdi bize gel örtmenim:)

Unknown dedi ki...

Seda, bir solukta okudum:) daha dün diyordum babaannesine artık başlamak lazım diye. Ama biz rüzgar'la 3 kişi ilgileniyoruz ya miniğim hepimize anne diyor çocukta şaşırıyor her gelenin düzeni ayrı tam alışıyor hop anneanne tam alışıyor hop babaanne akşamına ben ayrı bir düzende. Bilmiyorum nasıl olacak. Lazımlık önerini hemen dikkate aldım akşam hatta giderim almaya bezelyeler içeride kalsın :)) Öperim akıllı Efe'yi

Dışavurum dedi ki...

Sinem Ergun, Tamam Ustam, ne zaman istersen çekirge hemen zıplar size! :)

Moda(e)rator, Çok haklısın Modaeratör, birden fazla kişi ilginenince öğretmek biraz daha zor olabilir. Ben o güzel Rüzgo'nun şaşırarak kime anne diyeceğini bilmemesini yerim! :) Ne şanslı kuzu, en sevdikleri bakıyor, bir sürü annesi var, Maşallah. Üçünüz yuvarlak masa toplantısı yapıp strateji ve kuralları belirleyin bence, 1 hafta konu üzerine eğilseniz tam dedike, gerisini getirir Rüzgar. Bol şans diliyorum, haydi bu yaz siz de bitirin şu işi! ;)