Evde mis gibi reçel yapmak için 1-2 saatinizi ayırmanız yeterli.Hem sağlıklı,hem taze mmhhhh ..
Ben kayısı ve çilek reçeli yaptım hepsinin yapılış şekli aynı , işte tarifi :
1 kg. çilek , 1 kg. şeker , 1 bardak su , yarım limon , 1 çay kaşığı tereyağı
Oldukça tatlı oluyor bu ölçülerle,eğer fazla tatlı sevmiyorsanız şekeri arzunuza göre daha az koyun.Hatta beyaz şeker yerine esmer şeker de kullanabilirsiniz,daha az kalori ;)
Ben kayısı ve çilek reçeli yaptım hepsinin yapılış şekli aynı , işte tarifi :
1 kg. çilek , 1 kg. şeker , 1 bardak su , yarım limon , 1 çay kaşığı tereyağı
Oldukça tatlı oluyor bu ölçülerle,eğer fazla tatlı sevmiyorsanız şekeri arzunuza göre daha az koyun.Hatta beyaz şeker yerine esmer şeker de kullanabilirsiniz,daha az kalori ;)
Su dolu tencerede şekeri eriyene kadar normal ateşte karıştırıyoruz.
Şekerli suyun içine meyvelerimiz atıp , meyveler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık yarım saat daha) karıştırıyoruz.
Şekerli suyun içine meyvelerimiz atıp , meyveler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık yarım saat daha) karıştırıyoruz.
Son olarak tereyağı ve limonu da ekleyip 10 dk. daha ara ara karıştırıyoruz . Reçelin kıvamı sizin zevkinize bağlı olduğundan pişirme süresini daha uzatabilirsiniz , ama evde yapılan reçel hiç bir zaman hazır satılanlar kadar kıvamlı olmuyor,baştan söyleyeyim :)
Reçeller sıcakken kavanoza koyup , kapağını sıkıca kapattıktan sonra; soğuyana kadar kavanozu ters çevirerek bekletirseniz reçeliniz şekerlenmez .
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder