28 Eylül 2009 Pazartesi

Bienal İstanbul 2009




Eşe dosta hava atmayalım , 'hiç bir sene kaçırmam bienal'i' , hastasıyım sanat'ın diye :) Kelime anlamı olarak 'bienal' iki senede bir demekmiş ve iki senede bir düzenleniyor. Modern sanatın sergilenmesi , sanatçının iç dünyasının karmaşıklığı .. :) bilemiyorum ne diyeceğimi ama anlaşılması güç bir şey şu bienalde gördüklerim.

Rahatça söyleyebileceğim sanat sanat içindi ,bu sebeple de rehber ile gezmek gerekiyordu sanırım, çeşitli sebeplerdenbiz rehbersiz gezdik; 4 arkadaş kafa kafaya verip anlamaya çalıştık . Çok etkileyici kısımlar vardı kendi adıma , Azerbeycan'da petrol sebebiyle vaad edilen refah yaşamlar ama gerçekleşmeyen hayaller ; iş dünyasında son derece rutin ve tekdüze işlerde istihdam edilen genç beyinlere yönelik sistem elleştrisi , savaş , işgal , bağımsızlık ... vs.


Mekanlar Tophane civarındaki Anterpo (No 5 idi sanırım) ve Tütün deposu. bir de Feriköy'de Rum okulu varmış , ama Rum Okulu için bu hafta bizim vaktimiz yetmedi.

Biletleri kapıdan temin edebiliyorsunuz , Biletix'e hizmet bedeli ödemenin çok da anlamı yok bu organizsyonda. Tam bilet 10 TL , öğrencilere ise giriş ücretsiz.Şiddetle tavsiye ediyorum ,gidenlerden de yorum bekliyorum ,son gün 12 Kasım 2009...

2 yorum:

Nesobaby dedi ki...

öhööö öhhöö fotoğrafçının adını vermemişsin asolady öhö öhööö :)sanata telif hakkına saygı :P

Dışavurum dedi ki...

NESRİN TÜRK ARIK , namı değer nesobaby.blogspot.com ! Teşekkürler :)