Size çok sevdiğim, yiyenlerin de bayıldığı, çok da pratik bir mantı tarifi vereceğim bu sefer.
En güzel yanlarından biri de, misafir gelmeden bir gün önce hazırlayıp, buzdolabında saklayabilmek.
Malzemeler:
- 2 adet kuru soğan
- 250 gr kıyma
- 3 adet yufka
- 500 gr. yoğurt (birazı süzme olabilir)
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
Kıymayı 10 dk. kadar az yağ ile kavurun, üzerine soğanları ekleyip 10 dk. daha pişirin. Karışıma bir tutam tuz ve karabiber ilave edin.
Yufkaları ortadan ikiye bölün, içi düz biçimde serip; yufkayı rulo yapın ve gül şekli verin. (Nasıl açıklasam bu kısmı bilemedim, anlatabildim ve herkesin yapabileceği bir şey di mi? :))
İster hemen 200 derece ısınmış fırında 20 dk. pişirin, isterseniz buzdolabında saklayıp bir sonraki gün. Üzerine ayçiçek yada zeytinyağı sürebilirsiniz pişirmeden.
Mantılarımız sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tereyağ-salçalı sosumuzu döküyoruz.
Bizim masamızda ek olarak semiz otu salatası ve patates salatası da vardı. Afiyet olsun...
2 yorum:
Ooohh tam da öğle yemeğine yaklaştığımız şu saatlerde ağzımın suyu aktı valla.. Şimdi gel de yemekhaneye inip lezzetsiz yemeklerden ye :(
:) Akşam yemeğiniz olur belki Duygu :)
Yorum Gönder