11 Ekim 2012 Perşembe

2 Fransız Filmi birden


İlki 'Ratatoille'. Tamam Disney-Pixar tarafından yapıldığına göre Fransız menşeili olmuyor ama film Paris'te geçiyor, yemekler Fransız, bana kendini hissettirişi de böyle oldu :)


Ratatoille kabak, havuç, soğan, yeşil biber, sarımsak ve limonlu bir Fransız yemeği imiş. İzleyenler de bu yemeğin filmde nelere kadir olduğunu biliyorlar.


Heyecanlı, renkli, neşeli, yine çok çok güzel Pixar animasyonu olmuş, filmin yarısında kendimize birer kadeh kırmızı şarap doldurduk. Eğer hala bu filmi izlemediyseniz hemmen edinin bence. Ve siz siz olun izlemeden önce yanınızda şarabınız ve peyniriniz hazır bulunsun :)


İkinci filmimiz orjinal yönetmen François Truffaut'un. Truffaut'u Sanat Notları sayesinde keşfettim. 


Filmin adı 'Small Change', 1976 yapımı, Berlin Film Festivali gibi prestijli pek çok Festivalde ödülleri var. IMDB puanı 7.5. Klasik bir Fransız filmi -ki benim en sevdiğim-.


Minikli, büyüklü pek çok çocuğu konuk etmiş yönetmen hikayesinde. Film çocuklar ekseninde dönüyor. Her birinin huyu, suyu, hikayesi farklı.
Son sahnelerde öğretmenin çocukluk, ergenlik, eşitlik, sevgi, ebeveynlik ve eğitim üzerine konuşması ise benim için hep çok önemli bir yere sahip olacak, arada DVD'yi takıp sadece o konuşmayı izleyebilirim. Steve Jobs'un üniversitelilere seslenişi kadar heyecanlı olmasa da bir hayli düşündürücü.

Yönetmen hakkında şu bilgileri edinerek filmi izlerseniz pek çok detay daha anlamlı gelecektir.

Au revoir! ;)

4 yorum:

Nesrin dedi ki...

ilk film gerçekten çok eğlenceli gözüküyor. bunu en kısa zamanda bende izlyeceğim :)

Bugday Tanesi dedi ki...

'Ratatoille'.Tek kelime ile çok güzeldi :)

Unknown dedi ki...

en sevdiğim animasyon:))

Dışavurum dedi ki...

Nesrin, beğeneceksin bence.

Buğday Tanesi, kelebek deseni; bir sevimli fare daha girdi hayatımıza :)