30 Ekim 2012 Salı

Amasra'ya gittik-geldik / Bölüm 1

Biz her bayram İzmir'e gideriz aile ile bayramlaşmak için, hiç şaşmaz. Bu sefer bayramlaşılacak ahali evde olmadığı için kendimize bir tatil planı yapalım dedik, Amsterdam, Brüj falan derken kendimizi Amasra'da bir aparttan 5 kişilik yer ayırtırken bulduk.
Kuzenim, onun eşi, teyzem, Engin ve bebemiz Doğukan Efe ile beraber pek keyifli 3 gün geçirdik. 

Başlıyoruz Amasra'yı hepberaber gezmeye: (çok pis gaza getiririm, yanımda olsanız gerçekten geziyor gibi hissedebilirdiniz bile)

İlk olarak Amasra'nın girişinde bulunan ve MS 41 yılında yapılan 'Kuşkayası Yol Anıtı'na uğruyoruz. Evet, 'sadece 41' yılında yapılmış, nasıl tarihi zenginliği olan bir ülkede yaşıyoruz değil mi?
Anıta çıkış merdivenlerle, malesef pek sağlam değiller


Bu da benim bebek anıtım
Odamıza yerleşiyoruz, gayet temiz bir yer ve biz 5 kişi (artı 1 bebek) aynı evde kalacağız, pek heyecanlı. Kahvaltımızı kendimiz hazırlıyoruz, ne iyi ediyoruz, balkon şahane!


Hemen dışarı çıkıyoruz ki, etrafta ne var ne yok keşfedelim. Kırmızılı bir çift bilmeden benim fotoğrafıma renk katıyor.


Vee tekne gezisi favorimizdir eğer turist isek, hemen atlıyoruz motora, hayran hayran bakıyoruz Amasra'ya denizden. Hele 'köprü', ah! bak bak doyamadım.






Arkası yarın olsun olur mu? Takipte kalın :)

2 yorum:

birdysevda dedi ki...

Çok iyi yapmışsınız.Bir ay önce gördüğüm Amasra benim gidilip kalınmalı listemde.Kaldığınız yer ile ilgili bilgi verebilirmisin?

Dışavurum dedi ki...

Merhaba birdysevda, biz Türkili Apart'ta kaldık. Otelinde yer yoktu, iyi ki de yokmuş :) apart'ı daha güzel. Deniz manzaralı 5 kişilik odanın geceliği 250 TL idi, ki 100 TL'lik çok daha güzel manzaralı evler bile var günlük kiralık, oraya gidip karar vermek de mantıklı olabilir.
Türkili'nden memnun kaldık ama, temiz bir yerdi.