26 Mart 2013 Salı

Antonius ile Kleopatra / Oyun Atölyesi - TİYATRO

İçinde Haluk Bilginer'in bulunduğu ve sevmediğim hiç bir tiyatro gösterisi olmadı şimdiye kadar.
Yıllardır beğenerek izlerim Kadıköy'de bulunan 'Oyun Atölyesi'ndeki oyunları. Mekanı hiç bir devlet desteği almadan Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer beraber kurmuşlardı ancak karı-koca ilişkileri bitince, Zuhal Olcay için de 'Oyun Atölyesi' defteri kapanmış oldu malesef. Neyse en azından Haluk Bilginer yola devam etti.
Haluk Bilginer'in 'Shakespeare' sevgisi öyle böyle değil. Şimdiye kadar Shakespeare'in 6 oyunu sergilenmiş. (Biri yorum niteliğinde aslında '7 Shakespeare Müzikali')
Ben 2012-2013 sezonunda sahnelenen 'ANTONIOUS ile KLEOPATRA'yı izledim.


Oyuncular müthişti. Haluk Bilginer, Zerrin Tekindor ve Mert Fırat en ünlüleri, ancak tüm kadro işini başarı ile icra etti. 
Özellikle Mert Fırat. Onu tiyatroda böyle keyifle izleyeceğimi tahmin etmezdim ne yalan söyliyim. ...'Ne yalan söyliyim' ben 'İntikam' dizisini izliyorum da, orda mesela tiyatroda olduğu gibi role girememiş bence. Yine havaya girdim, bana kaldı sanki değerlendirmek :)

Zerrin Tekindor'u daha önce Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen 'Vahşet Tanrısı' isimli oyunda izlemiştim. Vücut dili ve ses vurguları komedi için daha uygun bence ama Kleopatra rolünde de pek bir dişiydi. Yakışmış.
Müzikler, dekor, oyunculuk hepsi çok güzeldi, bence izleyin; tabi yer bulabilirseniz.
www.oyunatolyesi.com


Shakespeare'ye farklı bir yorum getiren 'Tarla Kuşuydu Juliet de enfes bir komediydi. Hala 'İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahneleniyor. Gidin, görün, gülün :)

NOT: Gidip beğenmediğim yada yarısında salondan çıktığım bir kaç oyun oldu bu sene malesef Şehir Tiyatroları'nda. Buraya yazmak istemedim emeğe saygısızlık etmemek için. Ama bazı isimler de var ki işte her işleri başarılı oluyor, bir başkasının yorumuna ihtiyaç duymadan  bilet alabiliyorum, bunun için Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi'ne teşekkürler...


Daha önce OYUN ATÖLYESİ'nde izlediğim oyunlar

MACBETH
7 SHAKESPEARE MÜZİKALİ
HIRÇIN KIZ
EVLİLİKTE UFAK TEFEK CİNAYETLER

2 yorum:

ceren dedi ki...

"tabi yer bulabilirseniz" den sonra bi de nihoahaha koysaydın, kötü kadın gülüşü:) kıskandım ne diyim.

Dışavurum dedi ki...

ceren, Şimdi buradan güleyim 'ni ha ha haa hahahhaha' :))