4 Mart 2013 Pazartesi

Bahar ve çiçekler

Ne zamandır yazı yazmamamın sebebi fotoğraf makinemdeki fotoları PC'ye aktaramamam - çünkü ara kabloyu İzmir'de unuttum *sanırım* - ve flash belleği umutla her gün arayıp evde bulamıyorum. Uslanmaz bir 'ufak eşya kaybediciyim' ben!

Dün yeni tohumlar ektim çimlendirmek için ve bunu bloguma not almadan geçmek istemedim. Artık, arakladığım fotolarla idare eceğiz.
Şebboy
Bu seneden itibaren artık kendimize ait bir bahçemiz var. Çiçek de, ağaç da, meyve-sebze de büyümek için bana muhtaç. Neyi nasıl yaparım fırsat buldukça okuyorum. Bağ-bahçe işleri bilgi istiyor. Hangi tohum ne zaman ekilir, çiçeklenir ; toprak ne zaman değişir; kim güneş sever, kim sudan hoşlanmaz bileceksiniz. İnsan gibiler. Hani bizim de etrafımızda diğerlerine göre daha alıngan, neşeli, küskün, duygusal, iştahlı vs. insanlar vardır ya. Eğer onları seviyorsak huylarına gideriz. Heh işte! bitkiler de öyle.

Orkideyi direkt güneş ışığına maruz bırakmayacaksın, ama ışık da alacak. Toğrağı nemli duracak.

Çuha çiçeklerini kışın bahçeni renklendirmek için kullanacaksın, yazın ondan medet ummayacaksın.

Lale'nin soğanına değer vereceksin, aylarca saklayıp; güz geldi mi dikmeyi unutmayacaksın.

Bir komşunla dost olacaksın ki sen uzaklara gittiğinde o çiçeklerini kimsesiz bırakmasın...

Ben papatya ve şebboy tohumu ektim saksıya, çimlenmesini bekliyorum 15 güne. Güçlenince bahçeye ekeceğim.
Kendilerini göstermeye başladıklarında onları sizinle tanıştıracağım.

4 yorum:

Kitapçı Kedisi dedi ki...

Merhaba Seda Hanım :)

Posta kartı etkinliğinde eşleşmişiz :)

ancak blogunuzda sizin mail adresinize rastlayamadım :( belki de görememişimdir, kusuruma bakmayın. Bu yorumu görünce bana adresinizi bildiren bir mail atar mısınız? Cevaben ben de size göndereceğim :)

Sevgiler :)

iromania dedi ki...

Ayyy Sedoş renk renk çiçekleri gördüm içim açıldı ama bu sefer de gaza gelip güzelim çiçeklerin katili olmayacağım. Sen güzel bir bahçe yap da gelip gelip dinlenelim :))

Unknown dedi ki...

Geçen eşim bir siteden 3 tane bonsai şeklinde yetişecek ağaç almış.
Sıklamenden sonra onları da yetiştireceğiz. umarım. Sıklamen de hala yaşıyor. Gerçekten dayanıklı bir bitkiymiş. Bütün evi onunla doldurasım var :)
İnşallah senin kadar olamasam da ben de becerebilirim bu işleri.

Dışavurum dedi ki...

İromania, Çıkın çıkın gelin :) Bir odanız var bizde biliyorsunuz.

Banyo Suyu, Bonsailer çok güzel oluyor. Bakımı da kolay aslında, ben 2 sene kadar gül gibi bakmıştım sonra ilgisizlikten sarardı soldu zavallıcık... Haftaya gelip o sıklameni göresim, sonra Alis'i sevesim var. Nasip, kısmet, inşallah :)