27 Mart 2013 Çarşamba

Çocuk gelişim merkezi: KindyROO

Başlık biraz iddialı oldu sanırım ama Kindyroo'nun benim algımda tam karşılığı bu.

Arkadaşlarımız Ataşehir'de bir Kindyroo açınca haberim oldu benim de kendilerinden. Efe ile bir kere deneme dersine 1 kere de kaçak olarak aralarına katıldık. (Neslihan sen, gemisindeki kaçağına en iyi davranan kaptansın :) )
Oturduğum yere uzak oldukları için malesef devam etme kararı alamadık ancak lojistik engellerim olmasa idi Efe için düşüneceğim ilk aktivite merkezi Kindyroo olurdu.
Şimdi ben size kısaca gözlemlerimi anlatayım, sonrasına siz karar verin.


  • Her hafta  1 ders saati çocuğunuzu okula götürüyorsunuz, ayrıca 1 gün de tekrar için orada olmanız gerekte
  • Her haftanın bir 'tema'sı var. Kırmızı renk yada gökyüzü gibi... Dekor ve aktiviteler bu temaya göre organize ediliyor
  • Siz anne olarak, çocuğunuz tırmanırken, zıplarken her saniye peşinde olmalısınız. Yani çoccuum oynasın, ben kahvemi içeyim yok. Onunla beraber siz de katılımcı olmalısınız, amaç göbeğinizi eritmek değil :) sizin de onun gelişiminin farkında olmanızı sağlamak ve çocuğunuzla uyum içinde olmanız
  • Yapılan aktiviteler esnasında (çocuk gelişimi mezunu) öğretmenler tarafından sürekli uyarılıyor çocuklar, ileri mi hareket ediyorlar, ellerinde bir şey mi sallıyorlar hepsi dillendiriliyor 
  • Sağ el, sol ayak, tokalaşma gibi yönlendirmeleri 15 aylık bebeğiniz bile kolayca öğreniyor bir iki ders sonunda

0-5 yaş arası çocukların nörolojik ve motor gelişimini geliştirmek amaçlı açılmış bir okul KindyROO. Özellikle arkadaş ortamı olmayan, sık dışarı çıkma imkanı bulunmayan çocuklar için ideal bence. Hem dersler esnasında başka çocukları görüp sosyalleşebilir hem de ciddi fiziksel aktivite yapmış olurlar.

Pazarlamış gibi oldum -ama slında öyle değil- içtenlikle desteklediğim bir merkez olduğu için paylaşmak istedim.

Daha detaylı bilgi iin ekli linkleri inceleyebilirsiniz:



Bir de blogları var, pek güzel: http://ebeveynakademisi.net

3 yorum:

Unknown dedi ki...

hemen babamıza soyleyıp oraya zıyaret etmelıyız...çok hos gozukuyor...

Unknown dedi ki...

Bizde uzak olduğu için bırakmak zorunda kaldık ama çok özlüyorum..harika bir ortam..çocuğunuzun mutluluğunu seyretmeniz için eşsiz bir ortam ve tabiki küçük bedeninin egzersiz çalışmaları :)

iromania dedi ki...

Biz de Ataşehir Kindyroo'nun ilk öğrencilerindeniz Beren ile :) Hatta Beren tüm tanıtım videolarında kadraja girmeyi başararak kurumun medya yüzü bile oldu :) Zaten Beren'i tutamıyordum eskiden şimdi artık koltuk tepelerinden inmiyor..Her yere tırmanılacak..Ciddi bir fiziksel gelişim gösterdi..Dengesini çok iyi sağlıyor artık eskisi kadar düşmüyor. Kesinlikle daha kuvvetli :) Zihinsel gelişimine de büyük katkıda bulundu Kindyroo! Biz çok memnunuz herkese tavsiye ederiz.