25 Nisan 2013 Perşembe

Beyoğlu Turu

Bu haftasonu canım-ciğerim arkadaşım Sanat Notları ile ailecek bir 'Beyoğlu Turu'na katıldık.

Turda yaklaşık 20 kişi olacaktı, çocuklarımızı muhtelif akrabalarımıza emanet edip biz de o grupta kendimize yer bulacaktık ancak son dakika aksiliği ile biz Efe'yi abime bırakamadık. Olsun dedik eşimle, Efe'yi de alalım yanımıza, baktık zor oluyor, o noktada biz ayrılırız gruptan eve döneriz. İçimden biliyordum ama Efe'nin sorun çıkarmayacağını.

Sabah 9'da Taksim Anıtı'nın önünde buluştuk. Su Deposu, Anıt, Maksim, AKM hakkında detaylı bilgiler edindikten sonra Sıraselviler'e doğru yürümeye başladık. Bilirsiniz Selvi mezarlıklarda sık görülen bir ağaçtır ve Sıraselviler de bir dönem mezarlıkmış. Ermeni Okulları, Fransız Liseleri derken İstiklal'e çıktık ve Galatasaray Lisesi'nden aşağı İtalyan Lisesi'nin sessiz sokağına kadar yürüdük. Oradan aşağı Karaköy'e indik ve Rus kiliseleri, Türk Ortodoks ibadethaneleri, Yeraltı Camisi ile çok kültürlü İstanbul-Beyoğlu Turu'nu tamamladık.

Benim için çok keyifli bir gündü, yorgunluktan sızlayan bacaklarımı saymazsak! Engin son saat yan çizmeye başladı 'bitmiyor mu' diye ancak Efe sonuna kadar topluluğa uydu, çoğunlukla elimi tutarak yürüdü, uykusu geldiğinde bebek arabasında sızdı, diğer insanlarla iletişime geçti yani 19 aylık bir bebek olarak elinden gelenin en iyisini yaptı :) -O minik erkek benim en iyi arkadaşlarımdan biri-













8 yorum:

Adsız dedi ki...

oy ne güzel bir gezi olmuş

parıldayan çiçek dedi ki...

Bana bir Beyoğlu turu yaptırdınız.Oğlum Cihangir'de oturuyor.Sabahları erkenden kalkar. Eminönüne gider oradan tekrar Alman Hastanesi'nden eve dönerim.Bazı akşamlar ara sokaklardan İstikla'le çıkarım.Bazen de Çukurcuma.En son Tophane .Tophane artık sergilerin galerilerin mekanı.Yeni keşfedildi.Sanatçılar Cihangir'den Tophane'ye doğru geniş bir yelpazede.Oğlunuzun sorun çıkartmaması ne güzel.Sevgiyle kalın.

bahar006 dedi ki...

Maaşallah, ne kadar tatlı bir çcuk:)

eylül harikalar diyarında! dedi ki...

efe'yi öperim öperim,hızımı alamam mıncıklarım :)
o da kedileri seviyor benim gibi demek ki,ne güzel :)
ve hayalimdeki çocuk işte!
gezip tozup da gıkını çıkarmayan,ayak uyduran bir model :)
aman nazar değmesin diyeyim,maşallah diyeyim efe'ye :)

Dışavurum dedi ki...

parıldayan çiçek, ne güzel bir yürürş rotanız varmış, özendim. Keşke hiç keşfedilmese bu güzel yerler, sadece para kazanma amaçlı ruhsuz kişilerin eline geçmese ama malesef yeni dünya düzeni bu ...

bahar006 ve eylül harikalar diyarında!, Efe'yi öpmek, mıncırmak serbest :)

Unknown dedi ki...

oyy hastayım ben bu oğlana ve size tabii ki.
beyoğlu turuna katılmak hayatta aklıma gelmezdi. halbuki bilmediğimiz ne çok yer var değil mi?
neyse onu bunu bırak da ne zaman geliyorsunuz? özledik :)

naysun dedi ki...

Allah nazarlardan saklasın.Süper olmuş gezi

naysun dedi ki...

Allah nazarlardan korusun aileni ve seni. Süper bir gün olmuş