24 Ekim 2013 Perşembe

Sakız Adası'nda tatil

Geçen sene Sakız Adası'na günübirlik uğramıstık, ıssız bir Pazar günüydu ve gördüğüm diğer Yunan Adaları'nın yanında bana pek de ilgi çekici gelmemisti. Bloga bunu yazdığımdaVladimir 'olur mu öyle sey, o ada harikadır' yazmıstı yorum olarak.
Bz zaten bayram için Çesme'de olacağımızdan (esimgiller Çesmeli de), Sakız'da da 4 gün bebesiz tatil yaptık. Sağolsun Vladimir maille bana nerede kalınır, ne yenir vs. pek çok sey anlattı ve hoopp 45 dk'da feribotla ver elini Yunanistan!

Vize almak gerekli… Feribot bileti ise kisi bası gidis-dönüs 50 Lira bile degil…
Bz adanın Kampos bölgesinde kaldık, mandalina ağaçları icinde cok güzel bir yer ve sehir merkezine de yakın. Bisikletle çok rahat limana gidip gelinir, sanırım 7 km idi.
Bakın burası kaldığımız otel ve manzarası:



Sabahları o çevrede yürüyüs yapmak ve bisiklete binmek, mis gibi havasını koklamak ömrüm boyunca hatırlayıp mutlu olacağım anılarımdan…


Kalamar, karides hem çok lezzetli hem de kocaman porsiyonlar 5 EUR gibi TR'ye göre ufak rakamlardı. Sakız rakısı, likörü, turunç reçeli, yarı tatlı ev sarapları favorimdi.




Mimarisi ve ortaçağdan kalma köyleri ise adanın en etkilendiğim kısmı oldu. Bozmamılar, yıkıp yerine yenisini yapmamıslar!






|ste böyle, bir Yunanistan seyahatinın daha sonuna geldik, ama ben komsuyu rahat bırakmaya niyetli değilim, çıkıp çıkıp gitmeyi planlıyorum.

9 yorum:

fermina daza dedi ki...

Çok mutlu görünüyorsun fotoğraflarda, ne güzel! Sakız huzurlu bir yer, onu çıkarıyorum hem senin hem annemle babamın anlattıklarından, ben de bir ayak basayım artık şu komşu topraklara :)

Unknown dedi ki...

Gülüşünü seveyim senin.

Dışavurum dedi ki...

fermina daza, Banyo Suyu: Amanıınn her gün kendimi çekip çekip 'bugün ne giydim' postları yapasım geldi şimdi :) :)

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Bi İzmir'li olarak caaanımm Çeşme nin karşı komşusu Sakız adası postunuzu, görünce kayıtsız kalamadım, eşim ve ben arasıra kafa dinlemek ve yiyip, içmek için kaçarız adaya ve çok severiz. Sizde keyif almışsınız yüzünüzden belli :)) tanıştığıma sevindim bu arada, güzel paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sedoşum öyle güzel ifadelerle kareler almışsın ki beğenmemek mümkün değil, eline sağlık. özendirdin bizide :)

Dışavurum dedi ki...

Öznur Korkut, hemşerimmm :) Ben de memnun oldum tanıştığımıza. Ege'de olup güzel olmayan yer bulmak zor zaten.

Dışavurum dedi ki...

Adsız, kimi özendirdim ben bilemedim Adsız ama bu hitaptan bir kankam olduğunu anlıyorum :) sevgiler

Yasemin dedi ki...

Merhaba size önerilen nerede kalınır nerede yenirden biz de faydalanabilir miyiz? Tatil planı yapmaya çalışıyorum yaz için sakız adasına bakıyorum. Fotoğraflarınıza da bayıldım o yüzden sormak istedim

Dışavurum dedi ki...

Merhaba Lulu, biz Topakas House diye butik bir otelde kaldık. Sahibi Eleni cok tatlı bir Yunan, sehir merkezine yürüyerek gidemezsiniz ama bisikletle gidebilirsiniz 15 dk'da. Baska bir sey sormak istersen severek cevaplarım.