7 Ocak 2010 Perşembe

Prag Ulusal Müzesi



Ulusal Müze dedikleri karşıklı iki bina. Biz ilk olarak komünizm ve olimpiyat gibi sosyal konular üzerine yoğunlaşmış olan binaya gittik. Ordan çıksak , "aa müze bu kadarmış" diye yolumuza devam ederdik.
Genel olarak -iklimleri gibi- buzz insanlar olduklarından yol göstermiyorlar size. Tamam genç kızları güzel olabilir , hatta ben bu duruma hırslanmış da olabilirim :p ama bu yorumum objektif , her an kabalaşabilecek bir eğilimleri var .  Gerçi böyle kalıplara sokmak da hoş değil insanları ama , çoğunluğun tavrı güleryüzlü ve içten değil diyeyim.
İşte bu ilk gittiğimiz Müze binasında ,Komünizm üzerine olan kısım genelde kötümser idi. Şöyle kötü şartlardı , böyle baskıcıydı gibi .. Anladığım kadarıyla Prag halkı rejimden memnun değilmiş. Konu hakkında fazla bir şey bilmiyorum , daha fazla yorum yapmayayım J


Diğer binada dediğim kısımda ise Coğrafya ve Doldurulmuş , maket hayvanlar üzerine bir sergi vardı. Doldurulmuş hayvanları görmek çok etkileyici idi.Özellikle Dinazor ! İşte fotoları aşağıda :

Hiç yorum yok: