1 Şubat 2010 Pazartesi

İNEK

Geçtiğimiz günlerde Şehir tiyatrolarında bu oyuna gittik.
Maalesef ...
Hiç bir anlamda beni tatmin etmedi . Yazar Nazım Hikmet , bu sebeple kimileri yorumumdan hoşlanmayabilir.
Sonuçta içimden geçen bu , benim için vakit kaybı idi . Keşke daha güzel oynasalardı .
Bir bürokrasi eleştirisi vardı , daha doğrusu olması gerekiyordu :) Bir mesaj kaygısı var mıydı oyunda ,ne anlatılmaya çalıştılar işte ben sade vatandaş, o mesajları alamadım.
Bence Şehir Tiyatrolarının yanlış oyun seçiminden birine örnektir.

5 yorum:

Bero dedi ki...

Evet bazı oyunlar sakat cikabiliyor.ben de en son boyle bir oyundan sonra tiyatro heyecanımı yitirmiştik.ama senden ozendigim için yarın aksam 'kaygan zemin' diye bir oyuna gideceğiz .bakalım nasıl cikacak??

Dışavurum dedi ki...

4gözle yorumunu bekliyorum oyun hakkındaki Berrak

Seçil dedi ki...

Şehir tiyatrosunda geçen sene Afife Jale ödülü alan Maskeliler oyununa gitmek istiyorduk ama Ocak ayını kaçırdık ve bir sonraki oyun tarihini bekliyoruz.
Bu arada ben de Devlet Tiyatrosunda seyrettiğimiz oyunlardan en çok İki Çarpı İki'yi beğendim. İkinci sırada Ful Yaprakları.. Yoksa ikisine de birinci mi desem.. :) Bilemedim ama Ful Yapraklarının konusu da akışı da ağır ama sahne imkanları sonuna kadar kullanılmış bu oyunda. İki Çarpı İki'de ise 4 karakterin hikayesi anlatılıyor ancak iki oyuncu var, yani 2 X 2, ehh oyunculukları tahmin edin :) Bu iki oyunu Vahşet Tanrısı İzliyor..

Seçil dedi ki...

Bu arada farkında mısınız, tiyatro bileti için mybilet, biletix gibi internet gişeleri ne büyük kolaylık. Ben (gençken:) öğrenciyken tiyatroya çok sık gitmezdim , çünkü gişeye ulaştığımda biletler çoktaan bitmiş yada en arka sıralar kalmış olurdu.
Teknolojinin sanata katkısı :PP

Dışavurum dedi ki...

Seçilcim bu haftasonu arkadaşım Maskeliler'e gitmiş ve çook beğenmiş. Mutlaka görün dedi.
Evet büyük kolaylık hakikaten internetten bilet almak , amam yer bulamıyorum bazen yine :(