25 Mart 2010 Perşembe

Çılgın Sanat Festivali !



İsme bayıldım , içeriğini ve projenin amacını da çok sevdim. Umarım fırsat bulup en azından bir gösteriyi izleyebilirim.
Semaver Kumpanya’nın “İstanbul 2010 Kültür Başkenti” etkinlikleri çerçevesinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle 26-31 Mart 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği ÇILGIN SANAT festivali, bedensel veya zihinsel engelli kişileri kültürel etkinliklere ve sosyal alanlara dahil etmeyi, onları eğitim ve yaşam alanlarının yanı sıra sanatsal alanların da içine çekmeyi hedefliyor.

Tiyatro, dans, video gösterileri, konserler, sergiler, plastik sanat ve hareket atölyelerinin sunulduğu ÇILGIN SANAT festivalini, dört ayrı Avrupa ülkesinden dört farklı sanat topluluğu üstleniyor.

 Fransa’dan Théâtre du Cristal adlı topluluğun inisiyatifinde yola çıkılan ve Avrupa Kültür Komisyonu Kültür Programı tarafından da desteklenen ÇILGIN SANAT projesinde, Belçika’nın Liège şehrinden Creahm topluluğu, İstanbul’dan Semaver Kumpanya, İspanya Sevilla’dan Danza Mobile ve Théâtre du Cristal, engelli ve bir engeli bulunmayan sanatçıları bir araya getirerek bu kişilerin beraber üretmeleri için gerekli zemini hazırlayacak ve dört ayrı festivalle bu çalışmaları Avrupa’nın dört farklı şehrinde sergileyecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı başta olmak üzere festivalin destekçileri arasında, Avrupa Komisyonu Kültür Programı ve mekân destekçileri olarak İstanbul Fransız Kültür Merkezi, IZEV Vakfı ve ENKA Vakfı.

Festival Mekânları
Festivalin ana mekanı Semaver Kumpanya’nın sekiz seneden beri oyunlarını sahnelediği Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu. Ayrıca İstanbul Fransız Kültür Merkezi, IZEV Vakfı tesisleri, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu, Üsküdar Tekel Sahnesi, İstanbul Modern ve Talimhane Tiyatrosu.

Festival etkinliklerinin ilki olan “Anatomia Metamorphosis” adlı sergide, Fransa’nın Montreuil şehrindeki ABCD Galerie’nin eserlerinin bir bölümü Fransız Kültür Merkezi’nin sergi salonunda sergilenecek. 11 Mart- 8 Nisan.

Festival programıyla ilgili güncel bilgileri edinmek ve atölye çalışmalarına katılım için Semaver Kumpanya gişe tel: 0 212 585 59 35

3 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

harika bi haber,
paylaştığın için çok teşekürler!

Imge dedi ki...

Gerçekten süper bir festivalmiş bu!! Bakalım, zaman bulabilir miyim acaba etkinliklerden birine? Teşekkürler..

Sanat Notları dedi ki...

Haftasonu ajandası için bir alternatif oldu, inceleyicem, çok iyi oldu haber verdiğin