14 Mart 2010 Pazar

Hosgeldin Picasso , memnun oldum Kaplumbaga Terbiyecisi ...

Hep gormek istiyordum Osman Hamdi Bey'in `Kaplumbaga Terbiyecisi`nin gercegini,kismet buguneymis.


Tarlabasi'nin ara sokaklarinda kaybolurcasina ilerledim Pera'ya dogru,bir ara ters yone gittigimden suphelenip , manav Amca'ya sordum `Pera ne tarafta?`
Cevabi `Hangi Pera` oldu. Hazir cevap olamayisima kiziyorum boyle durumlarda `OPERA` diyeydim keske , aklima gelmedi hemencik `Pera Muzesi` deyiverdim .
Neyse tarif falan derken ,girdim Muze'den iceri bakim : PICASSO - SUITE VOLLARD Gravur resim sergisi var.
Allah verdi iki goz , aldim telsiz Guide'imi da elime ;zevkle gezdim 5 kati da.
Pera Muzesini cok begendim , tertemiz bir mekan. Giris ucreti tam 7 TL , ogrenci 3 TL .
3 saatinizi ayirisaniz tum katlari rahatca gezebilirsiniz .
16 Şubat – 18 Nisan 2010

Ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso’nun, 20. yüzyılın ilk yarısına ait en önemli gravür dizisiSuite Vollard 16 Şubat – 18 Nisan 2010 tarihleri arasından Pera Müzesi’nde sergileniyor...

Suite Vollard, Picasso’nun yakın dostu ve döneminin en ünlü sanat tüccarı olan Ambroise Vollard’ın siparişi üzerine Picasso tarafından üretilen 100 gravürden oluşuyor.

Picasso’nun çok önemli bir dönemi olarak bilinen 1930’lara tarihlenen, tema ve teknik açıdan ilginç bir çeşitliliği yansıtan gravürlerde genel olarak, aşk, çıplaklık, erotizm, tutku, kaos, portre, mitolojik temalar ve yaşamöyküsel göndermeler görülüyor.

Picasso-Suite Vollard dizisinin 100 gravürlük tam takımından dünyada sadece beş adet bulunuyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, bu beş takımdan biri olan İspanya’daki Fundación MAPFRE (Mapfre Vakfı) Koleksiyonu’na ait Picasso-Suite Vollard gravür dizisini, Instituto Cervantes ve Fundación MAPFRE işbirliğiyle, 16 Şubat tarihinden itibaren Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturuyor.
Begendigim resimler asagidaki gibi :
Picasso sergisinden:

Oryantalist resim sergisinden




Daha detayli bilgi icin : www.peramuzesi.org.tr
Oneri : Muzeye giderseniz mutlaka resimlere ait detaylari anlatan telsiz guide'dan aliniz.

3 yorum:

Imge dedi ki...

Pera Müzesi'ne bayılırım.. Bu audio-guide olayı yalnızca Picasso sergisi için değil, tüm müze için mi geçerli? Ben gezdiğimde yoktu çünkü öyle bir şey.. Eğer artık öyleyse bir kez daha gezmek şart oldu..

Bero dedi ki...

Pera Müzesi'ne gitmiştim, hatta kablumbağa terbiyecisini de görmüştüm. Sevindim bak şimdi benim de gittiğim bişey çıktı diye :)

disavurum dedi ki...

Imge `audio guide` dedin , isimlendiremedigim cismin dogru telafuzunu soyledin saol :)Evet tum muze icin gecerli.Her resmin aciklamasi yok ama %60 i icin ise yariyor .
Bero , tuturduk en sonunda - sevindim :)