6 Mart 2010 Cumartesi

Istanbul Efendisi


Kadro ne de guzel yakismis oyuna , ne guzel isinmis herkes rolune. Istisnasiz hepsini cok basarili buldum. Cok kiskandim ... Keske dedim iclerinden birinin yerinde ben olsam. sonra neyse dedim , buna da sukur dedim , `zaten bu saatlerde calisamam uykum gelir benim` deyip kendimi teselli ettim :)
Engin Alkan'a karsi ciddi bir sempati beslemekteyim , hakkiyla altindan kalkiyor el attigi islerin. Istanbul Efendisi : Musahipzade Celal tarafindan yazilmis bir oyun,Engin Alkan da fazlasiyla guncel bir yorum katmis esere anladigim kadariyla.Ahhh annecigimi goturme imkanim olsaydi , cok eglenerek izlerdi eminim.Bir hayiflandigim konu da bu oldu ; malumunuz bizim annelerimizin kusagi ,Lukus Hayat tadinda sarkili türkülü gösterilere ; bizden bir seyler anlatan eserlere bayilir.
Caglar Corumlu yine (bana gore) usta oyunculugunu konusturdu.
Dekor,muzik,kurgu,kadro,oyunculuk,yorum her seyiyle harika bir oyun. Hic cekinmeden tavsiye ederim.
Iyi seyirler ...

3 yorum:

Nesobaby dedi ki...

:) Çok beğenmiştim ben geçen sene gittiğimizde çok keyifliydi hatta ben de aynen annemler gitmeli demiştim bilet almıştım onlara demekki sende de aynı hissi yaratmış :)) insanın kalkıp oynayası geliyor değil mi? Bu oyuna giden herkes çok beğeniyor demekki gidilmeli :))

Göçebe dedi ki...

Yıllar önce eşim profesyonele kaçan amatör lise tiyatrosunda Menteş Ağa'yı (yoksa Hacı Mimi mi demeliyim :P) oynamış İstanbul Efendisi'nde. Bana ancak onun performansını 1994'ün video kamera teknolojisiyle TV'den seyretmek kısmet oldu. Fırsat olsa da birlikte izleme şansımız olsa keşke..

Dışavurum dedi ki...

Hacı Mimmii ! NE güzel bir karakterdi.
BEraber izlemeyi kastediyorsan Mehtap , bir fırsat yaratabiliriz bence.
Nesocuum , senin tavsiyenle gittim oyuna , teşekkürler.