23 Mart 2010 Salı

Kendi kendimi şikayet :) ve kampanya destek !


Bu sabah saat 6 suları , spora gitmek üzere arabanın başına bir geldim ki ; aynaya lastikle tuturmak suretiyle birileri 'ÇEK ARABANI' diye yazı asmış.
Dedim "reklam" herhalde.Halbuki bir grup örgütlü sivil , tepkisini göstermek için , kibarca arabaya bu yazıyı asmış . Çünkü arabam (mecburiyetten) kaldırıma park edilmiş halde idi :(
Bana tepki göstermekte kesinlikle haklılar. Bizim orturduğumuz semtte (İstanbul Anadolu Yakası-Küçükyalı-Çamlık) tüm kaldırımlar arabayla dolu malesef . Hatta bazı apartmanlar kamuya ait sokakları boya ile araba park edilecek şekilde çizmiş durumda. Yanlışlıkla oraya apartman harici biri park ederse o arabanın sileceklerini kaldırıyorlar.
Yan apartmanımızda Jeep sahibi bir bey de kaldırıma anahtarı sadece kedninde olan bir çubuk dikmiş. Anahtarıyla çıbuğu yerinden çıkarıp KALDIRIMA park ediyor arabasını her gün.
Sonuç olarak bu tepki , her ne kadar bana da gösterilmiş olsa :) , bundan sonra kaldırıma park etmemeye dikkat edeceğim.
Otopark'ı olmayan , evine yakın paralı otopark da olmayan araç sahiplerine de bir çözüm bulmak gerek ama , bu iş de belediyelere düşüyor sanırım.
ÇEK ARABANI kampanyasını destekliyorum , gösterdikleri duyarlılık ve harcadıkları çaba için teşekkürler.
http://www.cekarabani.org/


6 yorum:

Adsız dedi ki...

çek rabanı kampanyasına kesinle bende detekiyorum yayalarımızıda düşünelim lütfen:)
kötü niyetli yayaya çizdirmeyin arabanızı.

Adsız dedi ki...

çek arabanı kampanyasını kesinlikle destekliyoyorum yayaların haklarını çiğnemeyelim lütfen tahammülün bittiği yerde kötü niyetli yayaya çizdirmeyin arabanızı :)
selahattin hançer

Nesobaby dedi ki...

:)) bence bu kuruluşa bir mesaj çek sedoşka durumunu özetle gidip belediyeye anlatsınlar dertlerini bir de. ben de gerçi karşıyım genelde yayaya yürüyecek yer kalmıyor ve bazen yoldan yürüyüp ezilme tehlikesi ile karşılaşıyorsun. ama senin de arabanı park edecek bir park yerine ihtiyacın var. ayy araban mı var derdin var. ben de bizim otopark girişine park eden ve arabasını oraya bırakıp ortadan kaybolanlara sinir oluyorum :) kendi otoparkımıza giremiyoruz var mı böyle birşey?

özgün dedi ki...

6 da kalkıp spora giden zihniyeti de ayakta alkışlıyorum he gözümden kaçmadı he sedoş :))

özgün dedi ki...

Biz bu konuda şanslıyız sanırım antalya o kadar büyümedi henüz apartmanımızın genişçe bir otoparkı var sokaklar geniş boş alan çok şehirde işin olursa o başka tabi.
ama son zamanlarda sinir olduğum birşey var tanla bebek arabasıyla dışardayken kaldırımların iniş kısımlarını kullanmam gerekiyor ama her seferinde o iniş kısmına koyulmuş araba oluyor biraz önünü görse insanlar etrafına baksa çok güzel bir kampanya olmuş daha duyarlı olmamız lazım.

Cimri dedi ki...

Seda Hanım,

Duyarlılığınız için size teşekkür ediyorum. Bana göre otomobil almanın maliyeti, otomobil için ödenen paradan çok daha fazla olmalıdır. Sürekli olarak ve sadece kendileri için otomobillerini trafiğe çıkaran insanlar, yürümeyi veya toplu taşımayı tercih eden insanlara göre çevreyi daha fazla kirletmekte, daha fazla gürültü kirliliği yaratmakta ve trafiğin artmasına katkıda bulunarak toplumsal sağlığımızı tehdit etmektedir. Şu anda şehirlerde bütün bunların yükünü yayaların çektiği çok açık. Bir de park yeri eksikliğini kaldırımlara park etmenin gerekcesi olarak sunmanın yayalara büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Unutmayalım ki araba da kullansak hepimiz temelde yayayız.

Saygılarımla.

Barış Andırınlı
Yaya Derneği