10 Haziran 2011 Cuma

Doğuma hazırlık kursu 1. seans

Baştan belirteyim, yıllardır Acıbadem Hastanesi’ne giderim. Ne kötü bir davranışla karşılaştım personelinden, ne de bana sadece ticari amaçlı bir test, tahlil yaptıklarını hissettim.
Hemşirelerinden cep telefonlarımız karşılıklı birbirimize verdiğimiz bile olmuştur . İnternette hastane hakkında olumsuz yorumlar, arkadaş ortamında X’in Y’sinin halasının yaşadığı olumsuzluklar anlatılıyor bazen. Ben bu görüşlere katılmıyorum ve bir Acıbadem dostu olarak yazacağım bu satırları.

Hastane, marka değerini korumak için hamile bayanlara ücretsiz olarak toplam 6 haftalık bir eğitim sunuyor. Bu kursa katılmak için Acıbadem Hastanesi’ne kontrollere gidiyor olmanız gerekmiyor, kapıları tüm gebelere açık. Bu linkten detaylarına ulaşabilirsiniz. 

İlk olarak konferans salonunda kişisel bilgilerinizden oluşam bir form dolduruyorsunuz, ardından bölüm başkanı Tayfun Bağış’ın açılış konuşmalarıyla 23+23=46 kromozom detayında bebeğin oluşum bilgilerini dinledik. Hangi hafta, hangi testler niye yapılıyor; hamilelik haftası nasıl hesaplanır detaylıca anlatıldı.

Daha sonra Psikolog danışman eşliğinde anne ve baba adaylarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup hepberaber konuşmaya başladık. 
Sıkıntılı tıbbi süreçlerini anlatanlar, etraf baskınından bulunanlar falan derken birden toplu iç dökme seansına dönüştü oturum. Onları dinlerken ben de ağlıyorum tabi, zaten sevincimi ve üzüntümü çok içten hissetmişimdir her zaman, normal hayatta da gözlerim sık dolardı; bu aralar tavan yaptım duygusallık konusunda.
Psikoloğun da dediği şey şu: Hamileyken ve lohusa iken size iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyin. Bu süreç bizlerin ilgiye ve anlayışa en aç olduğu dönem, eğer aksine sizi geren olaylar yaşıyorsanız uzak durmakta fayda var; içinizdeki canlı da bu ruh halinden etkileniyor çünkü. (Akraba, iş gibi mecburen bir arada olmanız kişilerse en azından rahatsızlığınızı dile getirip dikkatli olmasını isteyebilirsiniz belki?)
Daha sonra doğum sonrası bebek bakımı hakkında konuştuk biraz. Bebekle aynı odada ne kadar süre uyumak gerekir, emzirme süresi ne kadar olmalıdır, klasik müziğin faydaları”!”,işe hemen dönmeli miyiz? Ve klasik soru sezeryan mı, normal doğum mu? 
Herkesin size benzer kaygılar hissettiğini, kafasında aynı sorular olduğunu görmek yanlız olmadığınızı hissettiriyor. Her şeyi kontrol altında tutamayız, yediklerimize dikkat etmeye çalışıp, pozitif düşünüp, stresten uzak durup; dünyaya yeni bir canlı gelirken aracılık etmenin keyfini çıkaracağımız hamilelik(ler) yaşamamız ümidiyle.

İçinizdeki çocuğa iyi bakın ;)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

acıbadem hastanesi bana da hep ticarethane gibi geliyor. Şuram agrıdı dıye gıtsem nerdeyse beyıntomografıme kadar cekıyorlar:) ama bu doğum öncesi eğitim güzel birşeye benziyor

Dışavurum dedi ki...

Haklısın Moda(e)rator, bunları çevremden de çok duyduğum için baştan belirttim.
Sağlık sigortam var, o nedenle belki maddi dönüşü beni etkilemediği için böyle rahatça seviyor moddayım :) :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bu tür seminerlere katıldım,yararlı olduğunu düşünüyorum elbet,ancak iş uygulamaya gelince hepsini uyguladığım söylenemez.Ben şanslıydım annem yanımdaydı bana çok yardımcı oldu.Üstelik onun araştırmacı ve mükemmeliyetçi kişiliği sayesinde bende yanlışlarımı düzelttim.
Çevrenizde güvendiğiniz kişilerden yardım alabilirsiniz.