7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bebek diş fırçası ve diş macunu

Efe'nin ilk gülümsemesinden sonra en sevindiğim gelişmesi diş çıkarması oldu. Büyüdüğünü anlamam için bir işaretti ve minicik muhtaç bir bebeğin yavaş yavaş algıları açılan, vücudu güçlenen bir insan olmasını seyretmek hakikaten çok keyifli.

Benim dişlerimin ne yapısı güzeldir ne de sağlamlığı. Efe'nin bembeyaz ve çürüksüz dişleri olmasını çok isterim. Elimden gelen kalsiyum açısından zengin beslemek ve ona erkenden diş bakım alışkanlığını kazandırmak. Ben kendi dişlerimi fırçalarken,gülerek ve gözünü hiç ayırmadan izliyordu. Artık onun da dişleri olduğuna göre bir fırça ve macun edinmenin zamanı geldi dedik!
Ebebek'te doğal malzemelerden yapılan bu bebek diş fırçası ve bebek diş macununu gördük, böylece macunu yutsa da dert etmeye gerek yok. 
Günde iki kere fırçalayın yazıyordu macunun üzerinde, ben de bu zamanları sabah kahvaltısı ve akşam üzeri yoğurdu sonrası olarak seçtim. Tepkileri de olumlu şimdilik, önce fırmayı tutmak istiyor, tutsa da ağzına götürecek zaten klasik, ama ona izin vermeden ben ağzını açıyorum ve hafifçe fırçalıyorum. Kaşınan dişlere iyi geldiğinden olacak, sesini çıkarmadan izin veriyor. Akabinde de ağzında kalan macunu suyla temizleyebildiğim kadar durulamaya çalışıyorum.
Banyomuzuda yeni durum bu :)

Haydi bakalım Efetoş, 'sağlıklı dişler, bembeyaz gülüşler!' :)

4 yorum:

Seçil dedi ki...

Merhaba,

Bildiğim kadarıyla bu kadar ufak bebeklere diş macunu önermeiyor doktorlar sadece suyla fırçalayın diyorlar siz doktorunuz sormuşsunuzdur tabi ama ben yine de bir yazayım dedim :) Minik Efe'nin bembeyaz gülüşleri olsun...

Unknown dedi ki...

Efe'ye o kıntırik beyazlık ne yakışmış :) darısı başımıza seda çıksın rahatlayalım

Duygu Yaman dedi ki...

:) gözünüz aydııınnn..
ben de diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için Nuk ın alıştırma fırçası ve diş kaşıma fırçası setini kullanıyorum ama macunsuz olarak.. :)
bu arada ilk fotoğraftaki ifadesine bayıldııımmm;)

Dışavurum dedi ki...

Merhaba Seçil, Doktorumuza sormadım açıkçası :) Dediğim gibi Ebebek'te gördüm, macunun ğzerinde de 0 ve 3 yaş arası yazıyordu, ona gğvenip aldım. İlk Dr. kontrolümüzde soracağım. Teşekkür ederim fikir verdiğin ve güzel temennin için :)

Amin Modaeratör, sizin diş süreci biraz sancılı oldu. Rüzgarcığım da bir an önce çıkarsın dişlerini, sağlıklı sağlıklı dileri olsun kuzucukların.

:) Sağol Duygucuğumm. Ben de sizlerin yorumuyla macuna veda edebilirim her an :)