11 Mayıs 2012 Cuma

Uçurtma Müzesi / Üsküdar

İsmi bile ne kadar güzel değil mi? Uçurtma hep güzel duygular çağrıştırır bende, çocukken çok uçurttuğumdan falan değil, renkli olmasından, kendi başına özgürce süzülmesinden, neşeli kuyruğundan belkide?

Eşim ise bayılır uçurtmalara bayılır! Bu sevdamızdan yola çıkarak :) Cumartesi günü ani bir kararla Uçurtma Müzesi'ne gittik.

İyi ki aramışız yola çıkmadan, çünkü bu müzeyi randevu ile gezebiliyorsunuz. Önce size anlatıyorlar uygulamalı olarak uçurtma nasıl yapılır, sonra da müzesini gezdiriyorlar. Zaten ufacık bir yer, fotoğraflardan da anlarsınız.

3 yaşından büyük çocuğunuz varsa götürün bence, uçartma yaptıran ablalar çok tatlı; çocuklarla iletişimlerine bayıldım. Aşağıda gördüğünüz zat da benim büyük çocuğum :)


Efetoş da şaşkın şaşkın etrafına bakındı, kendinden azıcık büyük o kadar abi-abla karşısında mest oldu. Yeri geldiğinde ise bir öğretmen edasıyla sınıfa hakim oturdu :)



Ben onu ne bienallere, sergilere, müzelere götrüdüm doğduğundan beri. Biraz da ondan belki topluluk içinde ses çıkarmaz, etrafını merkla inceler. San at hayatına alışkın sabi :)



Velhasıl kelam, küçük çocuğu olanlar için güzel bir aktivite Uçurtma Müzesi, ailecek tavsiye ederiz :)
www.ucurtmadunyasi.com


2 yorum:

nazli dedi ki...

Hiç duymamıştım, oyuncak müzesinden sonra en yaratıcı müze fikirlerinden biri, gezilecek yerler listemize kaydettim, teşekkürler :)

Dışavurum dedi ki...

Ne güzel bir fikir değil mi, daha geliştirilebilr bir yer bence ama yine de görmeye değer.