9 Mayıs 2012 Çarşamba

Yaz öncesi tatil / Asos - Bigadiç

Yazlık mekanlar tıklım tıkış dolmadan, o yörenin tadını çıkarmayı seviyorum. Tatil köyü konsepti de benlilk değil zaten, her yerden fışkıran yemekler, kalabalık havuzlar, tadı kaçmış deniz...

Asos, Nisan sonu Mayıs başı çok keyifli oluyor. Deniz sezonunu açmak için erken ama şort ve tişörtle rahat rahat dolaşabildik.

Bütün gün açık havada oturduk, içtiğimiz biranın tadı bir başka güzel geldi. En keyiflisi ise gece bebeleri odamıza yatırıp, kamera ile denizin tam dibindeki masamıza inmek oldu. Bebeler ağladı mı hoopp koştuk odaya, ne yanımızda perişan oldular ne de biz onlar için odada oturmak zorunda kaldık uyku saatlerinde.

Beyleri İstanbul'a gönderip biz devam ettik İrem'le tatilimize. 2 bebe 2 anne, İrem'in annesinin yanında Bigadiç Kaplıcası'nda kaldık 3 gün de.

Mekan kaplıca olunca nüfüs safi emeklileriden oluşuyordu, gelen torununu anlattı bize giden yine torununu... Torun çok seviliyormuş gerçekten 100 kişiye sorduk, 100'ünden de aynı cevabı aldık :)

İstanbul'a dönerken damarlarımızda bir kere aşılanan Termal sevdasından olacak molamızı Yalova Termal'den başka bir yerde veremeyeceğimize kanaat getirdik. Yaw arkadaş İstanbul'un yanıbaşında bir cennet mekan daha. Cıvıl cıvıl kuş sesleri, mis gibi hava, bir de haftaiçi oraya gidebilme özgürlüğü!
(İşe dönmeme aylar kaldı, özleyeceğim sevdiğim yerleri boşken gezebilme lüxümü)
Bizim bebelerin resmini yaptırdık sokak ressamına, FB'li oğluma; GS çağrışımlı kıyafet çizmeyeydi iyiydi... Yine de sonuçtan çok memnun kaldık, minnoşlara güzel bir tatil hatırası oldu.

7 yorum:

Duygu Yaman dedi ki...

Sitenin yeni hali süpperr olmuş önce onu söyleyeyim..:)
1 hafta arayla gitmişiz Assos'a galiba.. biz de Assos,Ayvalık,Cunda,Kaz Dağları gezisi yaptık 20-23 Nisan arasında.. Çookk keyifliydii..Siz Assos Limanda mı kaldınız? Yolu çok kötüydü valla bizim gözümüz korktu inip çıkarken:)

Dışavurum dedi ki...

Teşekkür ederim Duygu :) Evet Antik Liman'daki NAzlıhan Otel'de kaldık. Yemekler, çalışanlar, otelin yeri her şey çookk güzeldi. Asos'a iniş yolu korkunçtu gerçekten, bir de ben korkağım tekiyim zaten. Engin'e 'dikkatli ol, aman çok yanaşma uçuruma' diye diye indik. Bir de Nemrut'a karanlık'ta çıkış korkunçtu böyle, hiç benlik değil :)

Duygu Yaman dedi ki...

Biz de Eden Gardens otel de kaldık. Biz de hadi indik de karanlıkta nasıl geri çıkıcaz diye korkmuştuk. Bizde de Efe sıkılmıştı artık. Araba koltuğundan almıştım ve kucağımdaydı o yolu inerken. Arka koltukta sürekli ayağa kalkıp duruyordu..:)Tek gidiş yolu burası olamaz diye diye indik ama maalesef tek yolmuş.;)
Nemrut'a tırmanmak ise ayrı bir felaketti valla. Sigara içmememe rağmen nefes nefese kalmış, hatta zor nefes almıştım..Orası da kötüydü evet, karanlıkta önünü görmeden çıkmaya çalışmak falan.. Bir de soğuk cabası;)

Unknown dedi ki...

oo ne güzel gezmişsiniz yaa.
bu arada ben çınarcıklıyım biliyor musun? ve yalova termale en son 20 yıl önce gittim.
rezalet resmen ama ikna edemiyorum kocamı bir türlü :)oooff kim gider oraya diyor adam ya. ve kartala çok yakın oturuyoruz.ayy içimi de döktüm gideyim ben. bu arada termali sadece gezdiniz mi yoksa hamam filan olaylarına girdiniz mi?

Dışavurum dedi ki...

Aaaaa hemen sana mail atacağım, benim de 20 yılım yazları Çınarcık'ta geçti.
Termal'de sadece dolaştık, kaplıca olaylarına girmedik ama o kısmı da güzel olur bence.
Gidin vallaha Alis'e de ne güzel gelir mis gibi hava, 1 deniz otobosüne bakar yahu, Kartal-Yalova dediğin 30 dk ;)

servis dedi ki...

Bloğunuzda güzel ve iyi paylaşımlarınız var iceblue design firması olarak yorumlarınızın devamını bekleriz.

servis dedi ki...

Bloğunuzda güzel ve iyi paylaşımlarınız var iceblue design firması olarak yorumlarınızın devamını bekleriz.