27 Temmuz 2012 Cuma

Moonrise Kingdom / Wes Anderson - FİLM




Ah Sam ve Suzy, filmin başındaki sevimsiz duruşunuz; son anda size karşı içimde hissettiğim sıcaklıkla noktalandı. Ne tatlı vintage aşıklarsınız siz! 
Zaten hep böyle düşünmüşümdür, aşk çocukluğa ve ilk gençlik yıllarına yakışan bir şey bence. Bir heyecanla her şeyi yapabilecek kadar saf ve yüreklisin çünkü. Büyüdükçe olur mu olmaz mı diye düşündüğün bir sürü parametre giriyor işin içine, Alper Kamu'nun da dediği gibi '5 yaş insanın en olgun çağıdır, sonra çürüme başlar'.


Öhöm neyse ne diyorduk, aşk evet. Bacak kadar veletlerin birarada olabilmek için kaçışını anlatıyor hikaye, zevkle başından sonuna izletiyor. Bir Tarantino havası da var, ben çok sevdim; özellikle müzikler, tekrar tekrar dinleyesim var.


 


Roman Coppula ile aynı zamanda filmin yönetmeni Wes Anderson beraber kaleme almışlar Moonrise Kingdom'un senaryosunu, Bill MurrayBruce Wills ve Edward Norton'u da oynatmışlar. Kostüm, mekan, konu; Hollywood için nevişahsınamünasır bir yapım olmuş.

Tavsiye
Natali Portmanlı, 'Where do you go to my lovely'li bir Wes Anderson film olan Hotel Chevalier için buraya buyrun.

3 yorum:

fermina daza dedi ki...

hala ara ara bill murray'in bruce willis'e ayakkabı teki fırlattığı sahne geliyor aklıma, kendi kendime gülüyorum. çok beğendim filmi ben de.

Duygu Yaman dedi ki...

merak ettimm.. en kısa zamanda izliycem inşallahh:)

Dışavurum dedi ki...

fermina daza, Evet evet komik anlar vardı :)

Duygu Yaman, beğenirsin umarım, öpüyorum.