17 Ocak 2010 Pazar

Kalktımm , sana "Çin eriştesi " yaptım ...

Fazla vakit yoksa ve değişik bir şeyler denenmenin vakti geldiyse , haydi NOODLE yapılsın !
O hoo biz 5 yıldır her türlüsünü yapıp yiyoruz diyorsanız , bana yenilik bu Çin mutfağı . O yüzden de tarifini paylaşasım var :
 1 paket Noodle (Carrefor'da falan var)
2 çay bardağı soya filizi
Yarım çay bardağı soya sosu
İstediğiniz kadar mantar
100 gr. kuşbaşı tavuk
1 küçük soğan
2 sarımsak
isteğe göre brokoli ve haşlanmış lahana
1 tatlı kaşığı teriyaki sos

Azcık yağda ,  soğanı yüksek ateşte öldürüyoruz , içine az suda 10 dk haşladığımız tavuğu,sarımsağı,brokoli,lahanayı ve mantarı koyarak 10 dk. pişiriyoruz.
Bir yandan noodle'ı haşlamaya başlayabiliriz.
Noodle 5 dk'da pişiyor zaten. Soyafilizini ve soya soslarını da mantarlı karışımın içine dökerek 2 dk daha kavuruyoruz veee içine haşlanmış noddle'ları ekleyebiliriz.

Afiyet olsun , yarım saate mis gibi yemek :)


7 yorum:

özgün dedi ki...

yaa çok güzel ben bu noodle i çok seviyorum ama anadolu insanı eşim yemiyor o yüzden yapmıyorum pek eline sağlık sedacım

Nesobaby dedi ki...

valla mis mi pis mi ben bilmem yiyip görmem lazım böyle nispet yapar gibi olmadı yanii :))) canı çeker bir tarafı şişer değil mi nesobaby'nin? içine havuçta koyuyorum ben ince ince yakışıyor ;) aslında o gün yedik ya gomongo'da meksika fasulyesi ve acı kremalı sos falan o da yakışır ama o acı sosu nasıl yapıyorlar bilemiyorum :P

Dışavurum dedi ki...

Neso :İnan aklımda siz vardınız malzemeleri alırken , ama sen kurabiye yapcan diye ses etmedim. yine yaparım size ,havuç ve fasulye de ekleyerek ;)

"Bak Makarna yaptım "diye yuttur eşine Özgüncüğüm , belkim kandırabiliriz ;)

Bero dedi ki...

Bi de kırmızı biber (acı olmayan oluyo ya hani) koyunca da renk veriyo (ne demekse?), ben de yaparım arada evde çok şahane.
Bir de Çin Mutfağına sardıysan, arada tatlı-ekşi soslu tavuk da yapabilirsin bunun yanında (o zaman erişteye tavuk koymayabilirsin). Burda hassas olan tatlı-ekşi sosu almak, her yerde olmuyor, makro gibi marketlerde var veya 3M migros. amma yazdım :)

Dışavurum dedi ki...

Ya berrak işin içine Tatlı girdim mi , yani tatlı sos ben o yemeği , hani nası desem , iştahla yiyemiyorum. Ama biliyorum yani haklısın bu işin temel kuralı da o tatlı-ekşi sos . Ben tuzlu tuzlu yaptım :)
Kırmızı biber fikri güzel, teşekk :)

Aslısın dedi ki...

Off bugün diyete başladım, bitirdin beni :)

Nesobaby dedi ki...

Sarı biber de güzel :))) ama pahalıııı
Tatlı ekşili sosun hazır satıldığını bilmiyordum kocacığım pek bir sever :) ben de eh işte severim ama acılı sosları tercih ederim ;)
Kuzen bence de sebzeli makarna diye yuttur Oktay'a :))