19 Temmuz 2011 Salı

Hamileler için soru seti :)



Bu aralar genellikle maruz kaldığım sorular var, bir teybe cevapları kaydedip; sorulduğunda teybi çalıştırmak mantıklı aslında.

  1. 1.      Çatladın mı? (Burada sorulmak istenen karın bölgende çatlak var mı?)
  2. 2.       Hangi kremi kullanıyorsun? Eczanelerde değeri ortalama 80-120 Lira arası olan hamileliğe özel çatlak kremleri var, ben doktorumun da yönlendirmesiyle – bu ürünlere gerek olmadığını düşünüyorum. Kişisel vücut bakımının parçası olan krem sürme işi zaten her zaman yapılmalı, her gün ve pahalı markalarla yapmak şart değil bence. Bir de genel olarak kremlerde PARABEN diye bir madde varmış. Kanserli hücrelerde bulunan bir madde imiş, Fransa’ya geçtiğimiz hafta giden arkadaşım da kozmetik reyonlarında özellikle kremlerin üzerinde ‘PARABENSİZ’ yazdığını söyledi, Fransa’da yasaklanmış çünkü kansere neden olabileceği için. Çok fazla yabancı maddeyi de sürmemek gerek sanki, en mantıklısı hem ucuz hem sağlıklı olan badem- kakao yağı gibi doğal ürünler. Ben ise Vichy, Acıbadem sütü, Bepantol’un vücut kremlerini karıştırıp sürüyorum. Evde bitmeye yakın o kremler vardı çünkü (içeriklerinde Paraben de yok). Henüz bir çatlama yok, ki genetik olabilir pek çok şey gibi. Bana bir şey olmayacak gibi hissediyorum- evrene olumlu mesaj gönder :p
  3. 3.       Kaç kilo aldın?  (12)
  4. 4.       Kim bakacak? En orjinal soru? Kim bakabilir, ben karar verdim, istedim ve doğurdum tabiki ben bakacağım :) Diğer insanlar sadece hayatı kolaylaştırmak için yardımcı olabilir. İşe gidince kim bakacak sorusu bir derece mantıklı olmakla beraber, minimum 6 ay sonrasını öngörebilen varsa beri gelsin. Hayat, ölüm, sağlık, ayrılık, mesafeler bir sürü parametre var, o gün gelsin hele bir.
  5. 5.       Normal mi doğuracaksın, sezeryan mı? Cevabınıza göre de mutlaka olumsuz bir yorum geliyor, hazırlıklı olmak gerek. Kaldı ki son bir kaç haftaya gelmeden anne adayı bunu bilemez bence. Çatın dar, suyun bitmiş, bebek dönmemiş vs. O yüzden bu soruyu stres sorusu ilan ediyorum.
  6. 6.       Her şeyi hazır mı? Oldukça araştırıp, bir dolu şey aldım ben de, ama aslında biliyorum ki pek çoğunu hemen kullanmayacak. Ama nedense sanki Efe doğunca ben hiç dışarı çıkamayacağım, alışveriş yapmaya vaktim olmayacak gibi öngörüyorum. Aslında istediğim bu değil, tamamen eve kapanmak hayallerim arasında yok. Bu da genel bir kanı, ‘şimdi ne yapabiliyorsan yap, gez-toz; bebek olunca yapamayacaksın’. O yüzden dışarıdan alınacakları bir an önce halledesim vardı.
  7. 7.       Bir üstteki soruyu cevaplayıp, atlattığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz, yenisi var : Çantan hazır mı? Çantanın içinde de gecelik falan var. Çanta hazırlanmadıysa yada unutulursa çıplak bırakmazlar herhalde bizi hastanede değil mi? :) Bebek giysilerini zaten çoğu hastane veriyor. Yine de hazırda bir çanta bulundurmakta fayda var tabi, “çantam hazır” olmalı :)


Bir de bayıldığım “göbek sevmeler” var. İşyerindeki samimi arkadaşlarım zaten ‘ayyyy’, ‘ne tatlııı’ gibi efektlerle mütemadiyen dokunuyorlar. Bir de adını bilmediğim (tabiki hemcimsim :)) arkadaşlar, snob üst düzey yöneticiler var. Şu göbek olayı pek çok engeli aşıyor, kendilerini tutamayıp dokunarak kaç aylık, kız mı, erkek mi diye soruyorlar. Normalde yolda yürüseniz ve biri göbeğinize dokunsa ne tepki verirsiniz düşünün. Ama hamileyseniz göbeğiniz artık kamu malı. Açıkçası ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim :)

Sabah, işe gitmek için servis beklerken

5 yorum:

Unknown dedi ki...

kesinlikle hepsi gerçek sorulmayan yok sanırım:)

Unknown dedi ki...

Seda artık vakit gelmiş yavaş yavaş :) BU arada Burcu ve Funda'ya da selamlar :)

Imge dedi ki...

Sedacım hamilelik inanılmaz yakışmış. Sadece göbeği öne doğru büyüyen hamile kadın görüntüsü çok tatlı gelir bana ve sen de onlardan biri olmuşsun. :) Tık tık tık maşallah diyor ve doğumun da bu hoşlukta geçmesini diliyorum. Efecik ailenize uğur getirsin! :)

Dışavurum dedi ki...

Modaerator, bakalım doğum sonrası sorular ne tarz olacak? :)

Söyledim Atacım selamlarını, vallaha sonlara geldik zaten Eylül ayındaher an haberi duyabilirsiniz.

İmgeciğim çok sağol, göbeğimde en büyüğünden bir karpuz varmış gibi dolanıyorum. Öpücükler :*

NiLaY dedi ki...

Çok güzel görünüyorsunnn :)