16 Temmuz 2012 Pazartesi

Sultanı öldürmek - Ahmet Ümit / KİTAP

En sevdiğim Türk yazarlardan Ahmet Ümit. Ne şanslıyım ki onunla yapmış olduğum bir röportajım bile var, Ajanda Dergi için. Okumak için buraya tık.


Bir yazar olarak içtenliğini, kurgusunun akışını, roman karekterlerini, diyalogları, yarattığı gizemi... Ahmet Ümit okumak için bir sürü sebebimi seviyorum.




Son çıkan kitabı da 'Sultanı Öldürmek'. Osmanlı İmparatorluğu zamanı tarih, konu Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul'un fethi. Hem tarihi bir komplo okuyoruz, hem de günümüzde işlenmiş bir cinayet.
Çok güzel başladı kitap, konu da güzel ancak ilk defa Ahmet Ümit kitabını sayfaları hızla çevire çevire okumadım. Şüphelenilen kişiler dağınık geldi, fetih hikayesi fazla uzun tutulmuş sanki, kahramanımızın da kafası çooookkk karışık.
Olsun olsun, tabiki okunur yine de :)
Ben merakla yazarın yeni kitabını bekliyorum, alışveriş listesi bile yazsa zevkle okurum zaten :)

3 yorum:

Sinem Ergun dedi ki...

çok şekersin Sedoş:) senin yorumlarını merakla bekliyorum hep, hele bitirişin yokmu, alışveriş listesi yazsa okurum:)

kumyu dedi ki...

Tatilden yeni geldim, blogları yeni okuyorum!!
Ben de bugun instagramda paylastim.. Ahmet ümit benim de çok sevdigim bir yazar,, okumadigim kitabi azdir, onlara da sira gelecek ,,, kitabi bugun bitirdim,, bu kadar sıkılacagımı düşünmezdim, aşırı tekrarlar , uzun uzadıya anlatılan fetih ...benim favorim 'İstanbul hatırası '... !!!!

Adsız dedi ki...

katılıyorum bazı kısımlar uzatılmış