Ekmek ise bir harika oldu. Evde ekmeğinizi kendiniz pişirmek isterseniz ihtiyacınız olan en önemli şey zaman. Çünkü mayalanması ve pişmesi yaklaşık 2 saati buluyor.
Gelelim malzemelere:
- 1 adet yaş maya
- 1 kg. tam buğday unu
- 1/3 çay bardağı zeytin yağı
- 1 kaşık tuz
- 1 kaşık şeker
- 1 çay bardağı süt
- Alabildiği kadar ılık su
Un tuz ve şeker koyduğumuz kabın ortasına mayayı yerleştiriyoruz.
Ilık su, süt ve zeytin yağını ilave edip, kulak memesi kıvamından bir tık daha sert hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamura şekil verip, ince bir süzgeç yardımıyla azcık unlayıp, üzerine bıçakla istediğimiz gibi çizik attıktan sonra 50 derece fırında yarım saat kadar hamuru dinlendiriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 45 dakika ekmeği pişiriyoruz. Dış kabuğu sertleşmiş mi diye kontrol edebilirsiniz arada açarak.
Pişmeden önce hamurun İçine zeytin, ceviz, baharat, kuru domates ne isterseniz atabilirsiniz fark tatlar için.
Malzemeden eminsiniz ve temizliğinden, yapımı da zor değil; e o zaman ev yapımı ekmeğiniz afiyet olsun!
6 yorum:
oooohh çok iştah kabartıcı duruyor valla.. biz de eskiden makinede yapardık cevizli ekmek falan.. geceden kurunca sabah miss gibi ekmek kokusuyla uyanmak süperr oluyordu.. :)
ya ne kadar güzel görünüyor, eline sağlık... ne güzel kokmuştur evin! sabahları kahvaltıya başlıyor yarın bizimkisi ben de yapsam vakit bulabilir miyim ki! Benim zilli yoğurmama izin vermez hayatta :))
offf bu ekmek dünyası çok güzel bi dünya :) bi püf noktası okudum geçenlerde, fırının en alt ızgarasına, dayanıklı bi kabın içinde biraz su koyuyorlar. ekmeğin kabuğu daha kalın ve çıtır oluyormuş. denedin mi hiç?
Duygu Yaman, evet ya ekmek kokusuyla uyanmak ne güzel bir histir.
Kitapçı Kız, yaptın mı ekmeği? Yoğurmak uzun sürmüyor. O kısma 10 dakikanı ayırsan yeter.
fermina daza, vayysss. Tüyolara bak Angara'dan gelen. Bir dahakine fırının içine koyuyorum suyu; gelsin çıtır kabuklu ekmekler!!!
seda yine harika birşey yapmışsın süper duruyor
Güzel görünüyor
Yorum Gönder